Slika je simbolična.
V uredništvu Sobotainfo smo raziskali, kaj storiti, če se vam strga ali kako drugače poškoduje bankovec.

Zgodilo se je že skoraj vsakomur: bili smo neprevidni pri vlečenju bankovca iz denarnice, do denarja se je dokopal radoveden otrok ali lačen pes, strganega desetaka nam je podtaknil taksist ... 

Kaj torej lahko storimo, če ugotovimo, da imamo poškodovane bankovce?

Preverili smo ...

Rešitev je pravzaprav zelo preprosta. Banka Slovenije se ukvarja z zamenjavo poškodovanih evrobankovcev. Zamenjali vam bodo poškodovan bankovec, če predložite več kot polovico bankovca ali dokažete, da je bil manjkajoči (večji) del uničen.

Namerno poškodovani bankovci se ne zamenjujejo. 

V uredništvu smo proces preizkusili in bili z izkušnjo zadovoljni: od ponedeljka do petka, med 9.00 in 13.00, ob sredah pa tudi med, 14.00 in 15.30, se zglasite v poslovalnici Banke Slovenije na Štefanovi ulici 1 (vhod najdete nasproti ministrstva za notranje zadeve) in v manj kot minuti vam bodo, če imate več kot polovico poškodovanega bankovca, tega zamenjali z novim.

Za vse, ki se v teh terminih ne morete zglasiti v središču Ljubljane, pa obstaja tudi možnost menjave poškodovanih bankovcev preko pošte: evrobankovce lahko skupaj z izpolnjeno vlogo za zamenjavo (najdete jo tukaj) pošljete na naslov: BANKA SLOVENIJE - Gotovinsko poslovanje, Slovenska cesta 35, 1505 Ljubljana, Slovenija.

Komentarji (3)

Navy seal (ni preverjeno)

Mater ste se potrujdili. Malo googlanja.

anton77 (ni preverjeno)

No, tou pa je brezvezen članek... Nikšoga aska od njega.

pitanje za DF (ni preverjeno)

Kakši je pa s tebe hasek, Debeli?

Starejše novice