Za štiričlansko družino iz Janževe Gore v Selnici ob Dravi se obetajo boljši časi. Če so doslej imeli le skromno kopalnico in poljsko stranišče, jim zdaj gradijo novo kopalnico z urejenimi odtoki, premika se z dostopom do skromnega bivališča.

Domačija 38-letnega Danijela Štefana že dolgo ni več v stanju nuditi zavetje družini z otrokoma, starima tri in pol ter pet let. S prenovo sta se s partnerko trudila po svojih najboljših močeh, a nista zmogla. 

Doslej so imeli le skromno kopalnico in poljsko stranišče. Ob vsem tem pa je do skromne hiške na hribu še več sto metrov, dostopa pa ni.

Na pomoč je družini priskočil humanitarec Edis Jašarevič -  Šaro iz skupine dobrodelnežev Mi Trbovci za Slovenijo, ki je družino z dvema majhnima otrokoma tudi našel.

Dela za ureditev kopalnice so se že začela, pomagala je tudi družina s sorodniki. Kopati so začeli še kanal za odtoke in greznico. Radi bi uredil tudi vetrolov, saj pozimi hladen zrak vdira v notranjost. 

Družina je sanjala o navadni makadamski cesti in tudi te sanje se počasi uresničujejo.

Že zdaj se za izjemen odziv zahvaljujejo vsej Sloveniji. Morda pa jim bo s skupnimi močmi le uspelo življene te družine obrniti na bolje.

KONTAKT ZA POMOČ:

Edis Jašarevič -  Šaro, Mi Trbovci za Slovenijo - 070 161 691 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice