Prvi dan šole po jesenskih počitnicah je poskrbel za nekaj slabe volje. Ponovno so se pojavile težave z delovanje Arnesove spletne učilnice.

Kot je znano, so se težave s spletnimi učilnicami pojavile že pred počitnicami, ko se je na daljavo šolal del osnovnošolcev. V Arnesu so sicer prejšnji teden ocenili, da bodo ta teden spletne učilnice zmogle povečano uporabo.

»Kljub temu da smo na Arnesu med počitnicami sistem spletnih učilnic znatno izboljšali in pohitrili, še vedno velja, da govorimo o kompleksnem sistemu, ki se je moral v kratkem času prilagoditi stokratni obremenitvi,« so pojasnili.

Današnji dan se je pričakovano začel s povečanim navalom na vse spletne storitve Arnesovega okolja za izobraževanje na daljavo. Na Arnesu pojasnjujejo, da je bil skoraj dvakrat večji kot 19. oktobra.

Upočasnjeno delovanje za nekatere uporabnike

Danes so nekaterim uporabnikom med 8. in 11. uro upočasnjeno delovale Arnes Učilnice. Stanje Arnes Učilnic je bilo tudi med tem časom neprimerljivo boljše kot 19. oktobra. Ob 11. uri se je stanje normaliziralo in Arnes Učilnice za vse uporabnike delujejo brez težav. »Ponoči bomo delali na odpravi težave,« sporočajo iz Arnesa.

Arnes Učilnice je do 15. ure uspešno uporabljalo 131.000 unikatnih aktivnih uporabnikov, ki so naredili skoraj 300.000 uspešnih obiskov in si ogledali več kot 3.000.000 strani. Arnes Učilnice je v časovnem oknu petih minut hkrati uporabljalo več kot 23.000 uporabnikov. 

Graf 1: Število hkratnih uporabnikov Arnes Učilnic 9. novembra (interval – 5 minut). (Vir: Arnes)

Več kot 260.000 udeležencev v Arnesovih videokonferencah

V Arnesovih videokonferencah so do 15. ure zabeležili več kot 264.000 udeležencev v skoraj 14.000 različnih videokonferenčnih sobah. Med 9. in 10. uro je hkrati potekalo 2.400 videokonferenc. 

Graf 2: Število udeležencev Arnesovih videokonferenc na posamezen dan v mesecu novembru. (Vir: Arnes)

V petih dnevih več videoposnetkov kot v celotnem letu 2019 

Na slovenski izobraževalni portal Arnes Video je bilo v zadnjih petih dnevih naloženih več videoposnetkov kot v celotnem letu 2019. Danes so jih uporabniki do 15. ure naložili skoraj 400, na portalu pa so zabeležili 33.000 ogledov.

Uporabnikom se na Arnesu opravičujejo za nevšečnosti in prosijo za razumevanje.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Keš (nepreverjen)

Da jih ni sram..Na pornhubu je naenkrat po 100K potrebnezev gor a tile amaterji pa niso sposobni sodobnih serverjev naredit..SRAMOTA

. (nepreverjen)

Bole je problem, ker ima vsak učitelj svoj sistem, svoje programe, prijave,navodila so pa zavajajoča. Potrebno je vpisovati gesla, ni opomnika o novih vsebinah, ni možnosti označbe, video konference objavlja vsak na drug način, tudi drugi program, učenec nima vidnega samo svojega predmeta ampak se mora prebiti do informacij kaj je za njega, ker so vsi razredi napisani skupaj. Zdaj treba še usposobiti učitelje, da na najboljši način podajo snov. Ne more se ena konferenca končati pa takoj druga v drugem programu po raznih nastavitvah... Razred lahko ima eno zum konferenco, samo se menjavajo učitelji...

. (nepreverjen)

Upajmo da bojo politiki vidli da rabijo pouk računalništva na šoli ne samo kot izbirni predmet.

MojTeGuro (nepreverjen)

Haha...rešitev bo 5G omrežje in ko bo vse na 5G nebo več virusa 😀

Karl Marx (nepreverjen)

direktor pa se cmeri

Maiki (nepreverjen)

Tipicna nesposobnost,

Starejše novice