Od 20. septembra do konca lanskega leta se je na Pot med krošnjami podalo že 60.000 obiskovalcev.

Pot med krošnjami na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi. Četudi je največ obiskovalcev Slovencev, pa Pot med krošnjami obiščejo tudi tujci, največkrat iz sosednjih držav. Tako so v nekaj manj kot štirih mesecih našteli že več kot 60.000 obiskovalcev, sporoča ekipa Poti med krošnjami. 

Pot med krošnjami leži v na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov. Gre za 1043 metrov dolgo pot na višini med 20 in 37 metri, ki obiskovalce popelje skozi raznolik pohorski gozd, mimo adrenalinskih postaj in poučnih zanimivosti, spomladi pa bi naj adrenalinskim navdušencem ponudili spust po 40 metrov dolgem toboganu. Za gradnjo objekta so skupno porabili 4,5 milijona evrov.

Celotna dolžina poti je brez ovir in je prijazna tudi starejšim, gibalno oviranim in invalidnim osebam ter družinam z otroškimi vozički. Dostopnost za vse izhaja iz filozofije investitorja podjetja Zážitková Akademie, ki si prizadeva za trajnostno ravnanje z naravo in ustvarjanje pogojev za celostno vključevanje invalidov in drugih ranljivih ciljnih skupin.

Letno pričakujejo 200.000 obiskovalcev, zato bo potrebno na podatek, ali so pričakovanja izpolnili, še nekoliko počakati.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice