Fotografija je simbolična
V kraju Orehovica v občini Zagorje ob Savi se je ponoči, nekaj pred tretjo uro, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 31-letni motorist.

Iz Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da sta se 31-letnik in 21-letnik na motorju peljala po regionalni cesti iz Zagorja proti Trojanam, pri tem pa v kraju Orehovica zaradi neprilagojene hitrosti padla in drsela po vozišču, dokler nista trčila v nasip ob cesti.

31-letnik je na kraju nesreče umrl, 21-letnik pa je s kraja nesreče odšel peš. Policisti so ga kmalu izsledili. Bil je huje poškodovan, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana.

Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, saj trenutno še ni znano, katera od navedenih oseb na motorju je vozila.

"Potrdimo pa lahko, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade," pojasnjuje Aleksandra Golec iz PU Ljubljana.

Dodajajo še, da je eden izmed policistov na območju Zagorja nekaj minut pred nesrečo zaznal vožnjo dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad in ju skušal ustaviti.

Med ustavljanjem z modrimi lučmi je policist v isti smeri dohitel še drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad (ponesrečena motorista). Med vožnjo je policist oba motorja izgubil z vidnega polja in ju ni uspel ustaviti, potem pa v kraju Orehovica naletel na nesrečo. Osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist, do sedaj še nista bili izsledeni.

Več okoliščin nesreče trenutno še ni pojasnjenih in znanih, zato intenzivna preiskava nesreče še vedno poteka. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
slvkos (nepreverjen)

že večkrat se je zgodilo da policija z svojim obnašanjem delovanjem dejansko povzroči nesrečo, policaj bi lahko oceni da z gonjo teh dveh brez čelad ju bo samo ogrožal. Da ne bo kdo mislil da zagovarjam te fante pa vendar se vprašajmo če bi prišlo do tega dogodka, če bi policija ravnala drugače.
Pa še to v zadnjem času je policija nečloveška, narod v stiski oni pa kot BOGOVI

100-100 (nepreverjen)

In po tvojon naj policija, da vidi takše na motori, autoji, biži v grmovje. Tan dale do pa te isti ta vdarili koga na cesti. Policija more takšne doj spraviti s ceste pa pika. Policaji so delafci, tak kak mi , majo pač načišno delo. Bi jih dejansko sploj nej trbelo, či bi nej bilo nesreč, lopovov, idijotov td.

In reply to by slvkos (nepreverjen)

Tumpek (nepreverjen)

Pa ti si res funkcionalno nepismeni bebo ...

In reply to by slvkos (nepreverjen)

ZTR (nepreverjen)

Naravna selekcija. To tudi more biti. Ob policijski vöri, ob 3 vgojno, na mrzlon asfalti ideš vozit motor brez čelade, s sopotnikom na sedeži. WTF?!

Hshsh (nepreverjen)

1) krsila sta policijsko uro
2) neprilagojena hitrost
3) neuporaba zascitnih sredstev
4) neupostevanje ukazov policista
Ce bi upostevala samo prvo tocko, bi bili vsi zivi in zdravi. Ne razumem ljudi, ki sedaj omenjajo odgovornost policije. Ce policist ukaze, da moras ustaviti pac moras ustaviti. Ampak nista. Ce bi pobeg uspel, bi danes bila med butastimi prijatelji "heroja", zdaj pa sta nazalost koncala kot sta...

per (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

O si res pameten vprašam samo kaj bi rekel če bi bil tvoj sin?

In reply to by Hshsh (nepreverjen)

Tumpek (nepreverjen)

Vsi pametni vzgajajo deco kot je treba. Preberi še enkrat vsaj prve štiri točke ...

In reply to by per (nepreverjen)

Hshsh (nepreverjen)

Ce bi bil moj sin, bi ob 9 mogo biti doma! Nej pa okoli lajdrati. Pika.

In reply to by per (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Mislin ka nikoli ne boš starš.

In reply to by Hshsh (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Točno tako. Bi samo še dodal, največ so krivi nedorasli butasti starši, ki tem frocom kupujejo motorje. Froci delajo gluposti, se na koncu še ubijejo ali pa koga ubijejo, starši in ostali omejeni osebni pa potem krivijo državo za tole. Ne, za to sta kriva froca in pa njuni starši. odkriti lastnika motorja, tistega, pa vse lepo na sodišče in na hladno.

In reply to by Hshsh (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Kakšni froci so pa 31 letnik in 21 letnik, kaj so mladoletni ali pa polnoletni, se vidi kakšno je raspoloženje, do soljudi egoizem je vrlina diktatorjev bahatost tudi.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Ogromno mladoletnih dobi motorje od staršev in potem to norost nadaljujejo še v leta po polnoletnosti. Sicer pa leta ne povejo nič o zrelosti - ta dva pri svojih letih še nista bila zadosti zrela.

In reply to by per (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Po tvoje doživljajo zrelost pri 70 letih, kateri doživi?

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

nagicigan (nepreverjen)

KA ZDAJ TU JEBETE POLICIJO ????? BILA STA POLNOLETNA SAMA STA KRIVA ZA SVOJO NESREČO, KER NI BILO DRUGIH UDELEŽENCEV (AVTO, TRAKTOR, KOMBAJN) V PROMETU.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice