Po novem rekordnem dnevu v Sloveniji je bilo v Pomurju včeraj potrjenih 23 okužb v trinajstih občinah.

V Sloveniji so v četrtek, 15. oktobra, opravili 5196 testiranj na koronavirus in potrdili ponovno rekordnih 834 novih okužb. Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 11517. 

Delež pozitivnih testov je bil včeraj 16,05-odstoten, kar je največ doslej. Trenutno je v Sloveniji aktivnih 5413 primerov, 14-dnevna pojavnost pa je trenutno 258 okuženih na 100.000 prebivalcev. V bolnišnici se zaradi koronavirusne bolezni zdravi 242 pacientov, 45 jih potrebuje intenzivno zdravljenje.

Z današnjim dnem je Nacionalni inštitut za javno zdravje tudi Pomursko in Podravsko regijo uvrstil med tako imenovane rdeče regije, kjer je več kot 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dnevih. To pomeni, da ukrepi, ki so v veljavi za rdeče regije, veljajo tudi pri nas.

Koronavirus v celotnem Pomurju

Včeraj so v Pomurju potrdili 23 novih okužb v trinajstih pomurskih občinah. Največ jih je bilo zabeleženih v Murski Soboti (6), sledijo Odranci (4), po dve novi okužbi so potrdili v občinah Ljutomer in Kuzma, en primer okužbe s koronavirusom pa beležijo v občinah Beltinci, Lendava, Puconci, Turnišče, Rogašovci, Križevci, Gornji Petrovci, Cankova in Hodoš. 

Na Hodošu je to sploh prva potrjena okužba doslej, saj je bila ta občina na Goričkem še edina v Pomurju brez potrjenih primerov okužbe s koronavirusom.

Glede na incidenco je v Pomurju, če se upošteva zadnjih 14 dni, 181,2 okuženih na 100 tisoč prebivalcev, kar precej presega mejo za rdeče regije, ki so jo pristojni postavili pri številu 140. NIJZ bo sicer o novem seznamu rdečih oziroma oranžnih regij presojal ponovno v četrtek. 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BRAVO LEVIČARJI (nepreverjen)

Čestitke levičarji in komunajzeri, dokazali ste, da vam je več za oblast kot za človeška življenja ALI VSAK BAT IMA 2 KONCA.

ka te briga (nepreverjen)

nazadnje kda san prevero je janša desničar. nazadnje kda san prevero je janša dobo ponudbo od rothschildov (za kar fajni znesek) ka naj zapre državo, uniči gospodarstvo ter uvede postopek za covid razmere. del toga zneska je šo za podkup medijev.

In reply to by BRAVO LEVIČARJI (nepreverjen)

Tumpek (nepreverjen)

Ne boš verjel, ampak sem slišal, da so se ameriški demokrati spajdašili s Kitajci samo zato, da vržejo Trumpa, in to ravno s Covidom...

In reply to by ka te briga (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

In reply to by Tumpek (nepreverjen)

sintesi (nepreverjen)

desnaki, šarec je bil kriv marca, kdo je kriv sedaj, morda butlji iz strank smc, desus in nsi, ki bolj zvesto kot psi kimajo velikemu vodji....junija je pošiljal letala in se bahal, sedaj smo pa prvi v svetu na prebivalca. Sam vprašam, a je urška v službi, pomaga v skafandrih na kovid oddelkih?????

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

Napačne tablete? Ali pa je doza premočma?

In reply to by BRAVO LEVIČARJI (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Ujetniki princa in termometra,
čakamo metlo svežega vetra. Hudič ima mlade.
Žabe nam kuha. In seje sovraštvo namesto kruha.
Trga nam žepe. Pere nam glave.
Čas je da dvignemo svoje zastave.

Zoran Predin.

če ge va ra (nepreverjen)

sereš

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

kritik (nepreverjen)

NE ZAVAJAJTE Z LAŽNIMI PODATKI. VEČ POMURSKIH OBČIN JE BREZ KURČ...A COVIDA.

Lkpo (nepreverjen)

Lažete kradete v pekel spadate!

Risto Kubura (nepreverjen)

Odgovorni državljani se držimo ukrepov, ki jih sprejme vlada. Vendar nič ne pomaga če 95% državljanov spoštuje ukrepe, ostalih 5% pa izniči ukrepe in napore vlade, ker komunajzarji menijo, da za njih zakoni in spoštovanje ukrepov ne velja. Komunajzarske stranke LMŠ, SD, SAB in skrajna LEVICA na protestih, ki jih organizirajo in se jih udeležujejo poleg širjenja sovraštva ogrožajo še državljane s širjenjem virusa. Če vlada sprejme ukrep proti širjenju smrtonosne nalezljive bolezni, komunajzarske stranke v opoziji, takoj zaženejo peklenski stroj, vlagajo ustavne presoje, interpelacije,... Medtem ko se vlada spopada s smrtonosno nevarnostjo, komunajzarska koalicija 4 strank s podporo levih medijev, RTV, PRO PLUS in medijev financiranih s pokradenimi milijardami iz davčnih oaz, ki jih zdravje državljanov in korona kriza ne zanima, na fronto pošiljajo Čordiča, ki se dere, da virusa ni in da je potrebno maske sneti, pri tem zelo pomaga tožilstvo s sinom državnega tožilca Jenull-a. Primitiven način rušenja vlade obvladajo le najbolj pokvarjeni komunisti in leve politične stranke, katerih mnenje je, da ko se enkrat zavihtijo na oblast, jih nihče več ne more in ne sme zrušiti iz prestola, to pa pomeni komunistično diktaturo.

In reply to by Lkpo (nepreverjen)

Starejše novice