*Fotografija je simbolična
Iz trgovine so po razkritju glede neprimernega načina zbiranja denarja sporočili, da bodo preoblikovali način nagovora strank.

Po v javnosti razkritem primeru, da lahko način zbiranja dobrodelnih sredstev za družine v stiski, ki ga v sodelovanju z Radiem 1 izvajajo drogerije DM na blagajnah svojih prodajaln, spravi v zadrego tiste, ki nimajo dovolj niti zase, se je trgovec odzval.

Kot so zapisali v odzivu, ki ga je delila znana mariborska humanitarka Ninna Kozorog, specialistka nevrologije in predsednica društva Humanitarček, bodo preoblikovali način nagovora strank.

»Po zaslugi poslušalcev, ki donirajo prek SMS sporočil in kupcev dm prodajaln je to ena največjih dobrodelnih akcij v Sloveniji. Donacija je prostovoljna. Naše prodajalke k donaciji povabijo, odločitev vsakega posameznika sprejmemo in spoštujemo. Naš namen ni, da z nagovorom stranke postavljamo v neprijeten položaj, zato smo se po prebiranju vaših izkušenj odločili, da bomo preoblikovali način nagovora strank. Želimo si, da si ljudje akcijo zapomnijo po njenem namenu in spodbujanju solidarnosti in dobrodelnosti v prazničnih mesecih,« so sporočili iz DM.

Spomnimo, Kozorogova je na družbenih omrežjih opozorila, da gre za način zbiranja denarja, ki mu ljudje ne upajo povedati 'ne'. Sploh  v nabito polni trgovini. Tudi tisti, ki nimajo niti zase ...

»Prodajalka (po navodilih) prav vsakega posebej vpraša, ali bo kaj doniral ... 'najmanjše je 50 centov. Evro ali dva se vam ne pozna. Vam, kar na račun dodam'... Pove vsakemu. Tako hitro in glasno, da ne uspeš niti kontrirati,« je zapisala in opisala primer, ki ga je doživela na lastne oči. 

»Pred menoj dve gospe ... Prva suvereno donira 5 evrov. Opravičuje se, da več ne (z)more. Ne ve, ali je to dovolj ali ne. Za njo starejša gospa išče po denarnici ... 'En evro se vam ne bo poznalo,' se prodajalka ne da. Gospa na koncu šteje bakrenčke ... Živo rdeča v obraz ... S seboj je imela natanko 10 evrov in nekaj bonusov na kartici - preračunano za prašek, detergent in mačjo hrano. Ko vidim zadrego - vskočim. 'Bom jaz dala za obe, 5 evrov.' Upam, da malo rešim gospo. 'To pa ne gre - sem že dala gospe na račun. Zdaj pa moram stornirati cel račun, vam pa še nisem izdala računa,' se zakomplicira. Gospa vedno bolj leze vase ... Po nekem čudezu najdem v žepu kovanec za 2 evra, da lahko doplačam dobrodelnost ... Za menoj starejši par vrne čokoladico ... 'Bova naslednjič, da zdaj ne delava vrste in jim dava to, kar zbirajo. Da nama ostane še za avtobus,' gospod komentira.«

Komentarji (6)

Fainšček Ekolog (ni preverjeno)

če bi meni trgovka rekla da naj prispevam denar za,,
takšne namišljene dajatve -za reveže
bi ji jebal i mater i oca i babico ako treba

helmut (ni preverjeno)

pa ne ven v kun je problem poveš NEJ pa pika.

Fainšček Ekolog (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tebi se pa res vidi da si slaboumen in neumen
to je zelo težka diaognoza
ponavadi je takojšnja hospitalizcija v Ormožu

In reply to by helmut (ni preverjeno)

Pištek... (ni preverjeno)

Sami nedo nikaj donirali. Isto ko na tv pobirajo denar. Sami ne plačajo nič vmes pa 100 reklam za kataro vsaka vsaj 500 eur.

Anon2103 (ni preverjeno)

Enostavno povejš NE in je to to. Ges ne ven, zakoj mate večina prekmurcof takšen straj pred to besedo? Pa ka vragi se bogite? Ka de vas sousidova joža šinfala pred stricon džoužijon? Tau vas že tak ali tak.

Anton... (ni preverjeno)

Na račun strank se dm kaže kot dobrotnik, kar ni pošteno. Pravli bi da drugo polovico zbranega prispevajo oni.

Starejše novice