Slika je simbolična.
Potem ko se nad Slovenijo že dva dni zapored pojavljajo močnejše krajevne plohe in nevihte, bo podobno tudi danes. Za celotno Slovenijo je izdano oranžno opozorilo, ki opozarja na veliko verjetnost močnejših neviht in nalivov.

Na vreme pri nas bo tudi danes vplivalo višinsko jedro hladnega zraka, zato lahko znova ob dnevnem ogrevanju ozračja pričakujemo nastanek krajevnih ploh in neviht.

Te se bodo nad hribi prožile že okoli poldneva, kasneje pa se bodo pojavile tudi drugod, napovedujeta Rok Nosan in Aleš Rozman iz Meteoinfo Slovenija.

Tako pravita, da bodo nevihte spremljali krajevno močnejši nalivi in sunki vetra, izključena pa ni niti toča. Krajevna neurja se lahko pojavijo po vsej Sloveniji. Izjema so le obalni predeli, kjer izrazitejšo konvekcijo v teh dneh preprečuje razmeroma hladno morje. 

»Kot je ob nevihtah že stalnica, je spet pričakovati velike razlike v časovni in prostorski razporeditvi padavin. Na določeni lokaciji bo padalo največ dve uri, nato pa se bo dogajanje preselilo drugam,« napovedujeta Nosan in Rozman.

Pri tem pa zaključujeta, da bodo vmes po državi tudi območja, ki bodo dobila le nekaj kapelj ali pa bo ostalo celo suho, medtem ko bo na nekaterih predelih lokalno v kratkem času padla večja količina dežja, ki bo lahko spet povzročila razlivanja manjših rek in hudournikov

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Zvečer se bo vreme umirilo. Ponoči se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo proti jutru nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 9, drugod od 11 do 17 stopinj Celzija.

V soboto zjutraj in dopoldne bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa znova spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija. Krajevne padavine se bodo zlasti v vzhodni polovici Slovenije nadaljevale tudi v noč na nedeljo.

V nedeljo bo vreme podobno kot v soboto, v ponedeljek pa bo bolj sončno, krajevne padavine bodo malo verjetne. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
@@@ (ni preverjeno)

Res majo bedaste kak so rdeči alarm rumeni alarm .Što se takše izmišljuje je norec

en (ni preverjeno)

LAŽNIVCI ZAMAZANI. ARSO ZA DANES NI PODAL ORANŽNEGA OPOZORILA!!!!!!!!!!!

Starejše novice