Za danes popoldne, ponoči in petek je Agencija Republike Slovenije za okolje za vso državo razglasila oranžno opozorilo.

Ob krajevnih plohah in nevihtah so danes možni močni nalivi, zaradi velike predhodne namočenosti pa bodo pričele hitro naraščati zlasti reke v severozahodni, severni in vzhodni Sloveniji.

Ob tem bodo na manjših območjih možna tudi poplavljanja padavinske vode. V času plime, se bo morje razlivalo po najbolj izpostavljenih delih obale.

Oranžno opozorilo začne danes v večjem delu države veljati po 18. uri in ostaja v veljavi vse do petka okoli 23. ure.

Julij je bil na severu države nadpovprečno namočen

V petek čez dan bodo ob dolgotrajnejših padavinah močneje naraščale tudi reke v preostalih delih države, možna bodo poplavljanja posameznih rek.

Vodnatost rek bo v večjem delu države velika. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na severozahodu okoli 25 stopinj Celzija.

Ta mesec se je zvrstilo že več neurij. Samo v zadnjem valu ujm med 17. in 25. julijem je bilo prizadetih 190 občin, predvsem so bili na udaru Črna na Koroškem, Vojnik, Šentjur in Čepovan, kjer odstranjevanje posledic še poteka.

Julij je bil tako zlasti na severu države nadpovprečno namočen, ponekod je padla tudi dvakratna povprečna količina padavin, kažejo podatki Agencije Republike Slovenije za okolje.

Komentarji (8)

realnooo (ni preverjeno)

HUDE NEVIHTE:)
KLIK KLIK KLIK CLANEK:)

Vinko13 (ni preverjeno)

Nej ti je prav, če što opozarja pred točo ali če ne. Vej če bi ti odkrilo streho ali pa skuklo avto, bi začo drugače misliti...

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Na de njega skrbelo, če nindri nika nema, socijalno stejo nad glavo. Takšnin je vseeno

In reply to by Vinko13 (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec (ni preverjeno)

Klik si tij v prizadeti glavi.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Gorecanec (ni preverjeno)

Spet nam posiljajo Rusi nevihte s toco

FIŠKALOŠ (ni preverjeno)

Kake finte imate?! Sedaj se je za komentar pri Anđelu (Langa) treba registrirati ??! Zakaj pa? Ker je cigan s posebnimi pravicami? Do sedaj se na tem portalu še ni bilo potrebno nikomur registrirati. Zato pa tudi tu sem, ker je denimo Siol.net komentarje ukinil in se s tem jako vstrelil v koleno. Da se še ne bo kje S.info...

. (ni preverjeno)

Prav je tak, ka so komentari zaprejti, načik bi ti prvi piso proti ciganom. Vsi normalni dečkoji želimo vse dobro, če ščeš komentejrati, daj na FB Sobotainfo. Tam ne vüpleš pijsati. Pa btw FIŠKALIŠ je, nej fiškaloš. Ti si daleč od obojoga debeli fuknjenec

In reply to by FIŠKALOŠ (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec (ni preverjeno)

Ka debeli fuknjenec jebete ka nemreš lapati vsepovprek jeli. Za tebe bi trbelo vsaki objavljeni članek blokirati ka si nebi bruso jezika. Prekleti psihič.

In reply to by FIŠKALOŠ (ni preverjeno)

Starejše novice