Foto: Facebook stran Regijski štab Civilne zaščite za Notranjsko
Agencija RS za okolje je za zahodno Slovenijo izdala oranžno vremensko opozorilo zaradi napovedanega močnega deževja in velike nevarnosti snežnih plazov.

Nevarnost zemeljskih plazov po Sloveniji

V Kranju se je sprožil zemeljski plaz. Popolnoma je zaprta cesta Kropa – Jamnik. Za ves promet je zaprta glavna cesta Pivka - Ilirska Bistrica pri Dolnji Bitnji.

Poplavljene ceste že predstavljajo nevarnost

Policijska uprava Kranj opozarja, da je na cestah je ponekod velika količina vode. Na Gorenjskem so večje težave trenutno na lokacijah Podvin, Topolino proti Kranjski Gori, Bohinjska Bela pri mostu. Voda s ceste ne odteka.

Pozivamo k veliki previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje in večji varnostni razdalji. Preko dneva se težave z odtekanjem vode lahko pojavijo tudi na drugih cestah, svarijo policisti.

Voda poplavlja stanovanjske objekte 

O poplavah meteorne vode poročajo iz Kranjske Gore in Radovljice. V Kranjski gori, na Dovjem, je meteorna voda začela zalivati stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dovje, ki so vodo izčrpali, sporoča Uprava za zaščito in reševanje.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dovje in Mojstrana so posredovali tudi na Delavski ulici v Mojstrani, kjer je meteorna voda prav tako ogrožala stanovanjski objekt.

Voda je zalila tudi hišo v Zgornjih Rutah, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Gozd Martuljek in Kranjska gora so že izčrpali vodo iz objekta.

V naselju Spodnji Otok v Radovljici je voda zalivala klet stanovanjskega objekta, piše Uprava za zaščito in reševanje. Malo kasneje je v naselju Dvorska vas voda iz potoka tekla v klet hotela. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Begunje na Gorenjskem.

Iz Kranja poročajo o zemeljskem plazu, ki se je sprožila na regionalno cesto Kropa–Jamnik pri Jamniku. Cesto je plaz popolnoma zaprl. Obveščena je bila Gorenjska gradbena družba.

Morje poplavlja

Sicer pa je tudi prejšnjo noč morje poplavljalo obalo. V Piranu je zaradi visokega plimovanja in močnega južnega vetra regijski center za obveščanje Koper ob 23:32 sprožil sireno z opozorilom na nevarnost. Morje je poplavilo Punto, Prešernovo in Kidričevo nabrežje ter del Cankarjevega nabrežja.

Piranski gasilci in delavci Okolja so pred Tartinijev trg postavili baraže, navaja center za obveščanje. V Izoli je sredi noči poplavilo le del pločnika na Velikem trgu.

Komentarji (2)

realnoo (ni preverjeno)

SOBOTAINFO VEJPA ENJAJTE S FAKE NEWS...
V MS NEGA DEZA:)

komunajzar (ni preverjeno)

Če pa kopejrajo z drugih strani in lepijo na svojega kot če bi oni pisali.

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

Starejše novice