Foto: Jure Banfi (simbolična)
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 3. maja, opravili 4024 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 894 novih okužb, gre za 22,2-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9675.

Opravljenih je bilo tudi 44775 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 1380 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 209 novih okužb, šlo je za za 15,1-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 584 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo 4 oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4069.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 584 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 143 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 74 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je zvišalo, in sicer iz 661 na 675.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Januzaj (nepreverjen)

Laži, laži, same laži...Manipulirajo s svojim narodom... Zato pa je kriv pohlep Oz. EVRI... Pride tem lopovom vse enkrat nazaj!

EMIL. S. (nepreverjen)

Napišite ka je to posledica protestov v Ljubljani ne da ne upate to napisati. Takši norcov ka bi sami sebi škodili ali pa škodili svojemi ljudstvi bokibogme nega na sveti, zato na naj v Ljubljani vdari virus ka bodo enkrat, ko jim bo zrak zmanjkuval prišli k pameti ali te de prapozno.

Iloovnana (nepreverjen)

Vse je to nateg in prevara človeštva vsa zgodba je izmišljena kriminalci pohabljeni da sodelujete v tej prevari.

sjak.... (nepreverjen)

Tako kot v Indiji, posledica politicnih protestov in znikanja virusa. Ceprav glede na veeeelike dodatke v eur si na RTV kvazi novinarji zelijo da epidemija traja in traja in traja,.......

majmunx (nepreverjen)

Sovotainfo, tak ste bedni ka smrdi od vas.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Izjava znanega pravnika ob razsodbi višjega sodišča v Kopru glede globe za nenošenje maske.

>>> "Ti predpisi, podzakonski akti, še veljajo, a jasno je, da vsakdo, ki je že bil oglobljen, lahko plačilo globe od države terja nazaj, vsak, ki še bo oglobljen, bo lahko vložil pritožbo ali globe ne bo plačal.
Če bodo pa inšpektorji od danes naprej, ko vedo, da je tudi sodna veja ugotovila in potrdila, da maske v pravnem redu ne obstajajo, še naprej izrekali kazni, se bodo pa blamirali, zlorabljali svoj uradni položaj in bodo izpolnili pogoje za odškodninske in kazenske tožbe." <<<

To je mnenje pravnega strokovnjak !!!!

Če vas kje sedaj nadleguje kakšen inšpektor in grozi z globo ga lahko tožite, ker zlorablja svoj položaj !!!!

Da še pojasnim, ker ljudje napačno razumejo.

Nikjer ne piše, da se maske nej nebi nosile !!! Maske se zelo priporočajo in so seveda potrebne tam, kjer je razdalja med ljudmi manjša !!!

Problem je, ker je država napačno določila kaznovanje oziroma je globa protizakonita !

V tem je problem !!!

Sodišče in pravniki je razsojajo, če so maske potrebne ali ne ampak razsojajo, če je globa upravična ali ne.

In naloga sodišča je ta, da varuje ljudi pred zlorabami. V tem primeru je sama država, ker ima tako nesposobno vlado zlorabljala ljudi, ker niso imeli zakonsko urejenih zadev.

Sicer je že od samega začetka nastopa te vlade jasno, da pač hočejo nekaj po svoje in mimo vseh pravnih norm !!!

Sodišča so varuh pravnega reda !!!!!

Ko so lani pozabili odlok zapisati v URADNI list in je Ustavno sodišče na to opozorilo se je tudi Hojs nekaj hudoval in blebetal, da so na speltni strani ministrstva objavili zadeve.

En Hojs, Janša, Tonin, Počivalšek in vsa ta klika pač težko razumejo, da je treba spoštovati nek pravni red in pravne norme ter Ustavo !!!

Oni bi kar po svoje, po domače, kot pač njim najbolj paše !

Metkakladnik (nepreverjen)

Tako je vse novinare pa politike zaprejte v doživljenski zapor ker zavedno sodelujejo v tej prevari!

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Starejše novice