Vir: Facebook profil Neurje.si
Uprava za zaščito in reševanje Republike Slovenije obvešča o posledicah včerajšnjega neurja, ki je prineslo močne sunke vetra, nalive in ponekod tudi točo.

Po prvih podatkih so na Upravi za zaščito in reševanje zaradi včerajšnjega neurja zabeležili približno 2218 dogodkov. 

Najhuje je bilo na območjih regijskih centrov za obveščanje Brežice (167), Celje (577), Koper (33), Kranj (280), Ljubljana (294), Maribor (166), Murska Sobota (47), Nova Gorica (16), Novo mesto (70), Postojna (8), Ptuj (166), Slovenj Gradec (58) in Trbovlje (5).

Gasilci iz 432 gasilskih enot so odstranjevali podrta drevesa, elektro in telekomunikacijske drogove, prekrivali odkrite strehe stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektov, prečrpavali vodo iz poplavljenih prostorov in cestišč ter sodelovali pri evakuaciji občanov iz ogroženih območij.

Preberite še:

Neurje terjalo smrtno žrtev, podiralo drevje in odkrivalo strehe

Na območju Bleda je neurje terjalo tudi smrtno žrtev.

Polomljeno drevo je padlo na dve osebi, pri čemer je ena umrla, druga je bila poškodovana. V Mozirju sta bili v udaru strele poškodovani dve osebi.

V Ljubljani pa je močan veter poškodoval pločevinasto streho Plečnikovega stadiona. V Celju pa je razkrilo streho nogometnega stadiona.

Prav tako je neurje povzročilo težave v preskrbi z električno energijo, so sredino dogajanje povzeli na upravi.

Močan veter je podrl tudi veliko število dreves na cesto, ki vodi iz Zgornje Radovne v dolino Krma v občini Kranjska Gora, kjer je ostalo ujetih več oseb. Začasno so nastanjeni v Kovinarski koči v Krmi. S hrano in zdravili pa so jih oskrbeli gorski reševalci iz Mojstrane, so zapisali v sporočilu uprave za zaščito in reševanje.

Preberite še:

Kakšno vreme se obeta danes?

Vreme pa se je vendarle umirilo. Danes zjutraj in dopoldne bo deloma jasno, sprva bo ponekod po nižinah še megleno.

Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni Sloveniji. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

V petek bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem do 31 stopinj, so zapisali na Agenciji Republike Slovenije za okolje. Dodatnih opozoril pa ni.

Starejše novice