*Fotografija je simbolična
Na družbenem omrežju Facebook je mnogo prahu dvignila objava, v kateri so izpostavljeni ukrepi, ki se jih morajo pri izvajanju instrumentalne glasbe držati glasbeniki. Za pihalce in trobilce so med drugim obvezne maske.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so pripravili različna navodila in priporočila za izvajanje posameznih dejavnosti z namenom preprečevanje okužbe s koronavirusom oziroma za zamejevanje epidemije.

Kot poudarjajo, so za preprečevanje ponovnega širjenja virusa potrebne določene prilagoditve pri izvajanju različnih dejavnosti.

Omenjenega objava na družbenem omrežju Facebook tako izpostavlja, da so posebne prilagoditve potrebne tudi pri izvajanju instrumentalne glasbe.

Posebej v oči bode navodilo, da so priporočene kirurške maske tudi za pihalce in trobilce, in sicer z ustrezno majhno zarezo za ustnik.

Navodilo: Maske naj nosijo vsi glasbeniki, tudi med igranjem instrumenta

Ali gre res za resnična navodila, smo preverili tudi sami. Dokument je tako res objavljen na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kjer se celotno navodilo glasi, da naj maske nosijo vsi glasbeniki, »priporočamo jih tudi med igranjem instrumenta in tudi na prostem, za pihalce in trobilce so priporočene kirurške maske z ustrezno majhno zarezo za ustnik instrumenta, namenjene izključno za igranje.«

Da gre za dokaj nesmiselno navodilo, poudarjajo tudi številni posamezniki pod omenjeno objavo. Tako je ena izmed uporabnic zapisala »saj ni res, pa je, ne vem ali bi se smejala ali jokala«, med tem, ko nekateri navodilo označujejo tudi za pravljico in absurdno.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HojSS PRESS (nepreverjen)

ITAK !!!!!

Tako norost lahko samo pričakuješ od obramboslovca iz Grosupljega.

In obramboslovca iz Kamnika.

Ter ostalih bedakov, ki sedijo na stolčkih v vladi.

Od teh bedakov ne moreš kaj drugo pričakovati.

Je treba Toninu povedat, da si bo dal masko gor, ko liže Janši rit.

Pa ne zaradi virusa. Zato, če čelavi slučajno prdne !

turk

V tem primeru maska ni obvezna.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

blekota (nepreverjen)

To je več niti nej smejšno.

čarni vrag (nepreverjen)

Nacionalni inštitut za javno zdravje. Nacionalni inštitut za vsesplošno koronanorost.

Bubek (nepreverjen)

bi še oni nucali luknjo v glavi, da jim odtečejo ven skisani možgani.

Starejše novice