Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 28. septembra, opravili 6408 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1339 novih okužb, gre za 20,9-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 24.573 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 4785 PCR testiranjih potrdili 1037 novih okužb. Šlo je za 21,7-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.112 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

 V Pomurju 39 novih okužb v 14 občinah

Pretekli dan so v Pomurju največ okužb zaznali v občini Ljutomer, in sicer trinajst, sledi Gornja Radgona s štirimi primeri.

Tri okužbe imajo v občini  Murska Sobota. Dve novi okužbi so zaznali v občinah Beltinci, Lendava, Črenšovci, Puconci, Turnišče, Moravske Toplice, Sveti Jurij ob Ščavnici in Razkrižje.

Po eno okužbo so zaznali v občinah Križevci, Rogašovci in Kobilje.

Brez novih okužb je bilo zadnji dan 13 pomurskih občin. 

V Pomurju imajo najslabšo epidemiološko sliko v Ljutomeru, kjer imajo 78 aktivnih primerov. Tej občini sledijo Beltinci z 76 in Murska Sobota z 51 aktivnimi okužbami.

Najbolje pa še zmeraj kaže Hodošu, kjer niso nove okužb zabeležili že od 8. junija. Odlično epidemiološko sliko imata tudi Šalovci, kjer so nazadnje okužbo odkrili 7. septembra in Kuzma, kjer so nazadnje okužbo odkrili 11. septembra. 

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 63.418 oziroma 55,3 odstotkov posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 56.175 posameznikov oziroma 49,0 odstotkov prebivalcev.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Pomurju cepljenih 49 oseb.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gripa??? (nepreverjen)

Objavljeno: 26. 9. 2021 - 20:21 | Kategorija: Hrvatska, Novosti
.
Nakon godinu dana vratila se gripa. Prema posljednjim podacima u Hrvatskoj je 93 zaraženih gripom, a više od polovice, njih 54, na bolničkom je liječenju.
.
Slučajevi gripe ove su godine zabilježeni bitno ranije u odnosu na zimsko vrijeme, kada ona obično stiže. Za prve slučajeve vjerovalo se da su uvezeni iz inozemstva, no zaraza se sada širi i među građanima u Hrvatskoj.
.
‘Ne možemo znati kako će se razvijati situacija’
Tatjana Nemeth Blažić, epidemiologinja HZJZ-a, kazala je u RTL-u Danas kazala je da je neobično da se gripa tako rano počela širiti među populacijom.
.
“Ne možemo znati kako će se situacija dalje razvijati, obično se gripa kasnije javljala u studenom ili prosincu, a sada je moguće da će se ona zaustaviti i pojaviti u zimi kao inače ili nastaviti kontinuirano širiti”, kazala je.
.
‘Bez testiranja teško je znati što je korona, a što gripa’
Objasnila je da je jako mala razlika između simptoma gripe i Covida-19.
.
“Ne može se sa sigurnošću ovisno o simptomima reći što je korona, a što gripa. Prije je korona imala neke specifične simptome koji se sad rjeđe prijavljuju, poput nedostatka mirisa i njuha. A ostali simptomi su slični – umor, bolovi u mišićima, povišena temperatura, malaksalost… Trbušni simptomi također se mogu pojaviti kod djece. Tako da su simptomi slični, bez testiranja teško je odrediti”, naglašava epidemiologinja HZJZ-a Tatjana Nemeth Blažić.

Plohl (nepreverjen)

Ne ven zakoj tu minuse davlete? To je to ka se med doktorami ze en cas guci, zdaj jih pa to vedno vec tudi javno zacne gucati. Ka je korona ena oblika gripe in de ze cez par mesecov vse skupaj prislo na nivo gripnih epidemij pred to korona histerijo. Ta hrvaska epidemiologinja je lepo povedala, gripa in korona mata iste simptome, to pa verjetno zato ka se ide za eden in isti virus. Ali enin de se zdaj svejt podro ka nedi vec mogli korona histerijo dale tirati.

In reply to by Gripa??? (nepreverjen)

Kakič (nepreverjen)

Zdaj so se ftrgnoli v deli, gda so v celom Pomurji 42 fcejpili. Rejsan trpijo.

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda da se je vseeno našlo 42 kamikaz. Mogoče pa so še nej čuli kak varna so cepiva. Neinformiranost je smrtno nevarna.

In reply to by Kakič (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

“Ne može se sa sigurnošću ovisno o simptomima reći što je korona, a što gripa. Prije je korona imala neke specifične simptome koji se sad rjeđe prijavljuju, poput nedostatka mirisa i njuha. A ostali simptomi su slični – umor, bolovi u mišićima, povišena temperatura, malaksalost… Trbušni simptomi također se mogu pojaviti kod djece. Tako da su simptomi slični, bez testiranja teško je odrediti”, naglašava epidemiologinja HZJZ-a Tatjana Nemeth Blažić.

Ta epidemiologija spada v isto kategorijo kak astrologija. Če dobro razmin to "strokovnjakinjo" na podlagi simptomov nemreš ločiti gripo in kovid. Kakšna je te razlika med njima če ju nemreš ločiti na podlagi simptomov. Kovid se celo spreminja in izguba voha in okusa se pojavlja redkeje. Kula od karata se začne rušiti.

Hibhfc (nepreverjen)

Ma kakve okužbe če je kristalno jasno da se gre za NATEG IN PREVARO!

čarni vrag (nepreverjen)

S cepljenjem smo svoje telo dali na razpolago Svetovni vladi, da v našem organizmu napravi določene prezidave. Kakšne še ne vemo, saj ne poznamo genskega navodila. To je tako kot da bi v svojo hišo spustil nekega gradbenika z nekim načrtom, ki ga meni kot lastniku stavbe ne pokaže. Da mi neko pismo v katerem oblast z grožnjo kazni zahteva, da zidarja ne oviram pri njegovem delu. Brez tega posega se mi bo hiša podrla.

Se vam ne zdi, da sem malo čez les če to dovolim. Dovolimo pa vbrizgavanje genetskega načrta za izdelavo Spike proteina.

Starejše novice