Vir: aveverum.at
Komorni zbor Orfej iz Ljutomera je z dirigentom Andražem Hauptmanom sodeloval na zborovskem tekmovanju Ave verum v Badnu pri Dunaju.

Komorni zbor Orfej iz Ljutomera je na zborovskem tekmovanju Ave verum v Badnu pri Dunaju pod vodstvom Andraža Hauptmana osvojil tretje mesto in nagrado občinstva, zborovodja pa je prejel še posebno nagrado za najboljši program, so sporočili iz zbora. Mednarodno tekmovanje je petič po vrsti potekalo med 13. in 15. majem.

V finalu se je zbor predstavil z deli da Venose, Rheinbergerja, Makorja in Schafferja, vanj pa se je uvrstil po izvedbah del Palestrine, Elgarja, Kreka, Herzoga in Močnika.

Od osmih sodelujočih zborov so se za veliko nagrado potegovali še komorni zbor Sofia iz Ukrajine, ki jo je tudi prejel, mešani zbor Huik iz Estonije, ki je osvojil drugo mesto, ter Akademski zbor Brno s Češke in Cantus Novus iz Avstrije.

Komorni zbor Orfej je od ustanovitve leta 1989 vodila Romana Rek. Po občasnih sodelovanjih je z letom 2017 njegov stalni umetniški vodja postal Andraž Hauptman, ki je deloval pri vidnih slovenskih zborih, kot so Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, Akademski pevski zbor Tone Tomšič in Komorni zbor Ave, ki ga je tudi ustanovil.

Pevci so doslej nastopili na številnih domačih in tujih odrih ter v zadnjih letih z uspehom sodelovali na nekaterih tekmovanjih, med drugim na državnem tekmovanju Naša pesem in tekmovanju Florilege Vocal de Tours v Franciji, ki šteje za veliko zborovsko nagrado Evrope.

Vir: aveverum.at
Vir: aveverum.at

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nepriljubljeni… (nepreverjen)

kroatien-nachrichten de/strache-entkommt-brennender-yacht-im-kroatien-urlaub/
oe24/oesterreich/politik/ibiza-jubilaeum-strache-ueber-das-drecksvideo/519573196

anton77 (nepreverjen)

Bravo Orfejpa vse čestitke!!!! Pa bravo sobotainfo, ka po dugon časi pijšete o nečen pomembnon, nej pa gluposti...

. (nepreverjen)

bebasta muzika

🤭 (nepreverjen)

Ko lahko glasuješ sam za sebe in za glasovanje po internetu javno prosiš še druge, ni ravno primerno, da se hvališ z rezultati 👎🏻👎🏻👎🏻

Starejše novice