Foto: BOBO
V Slovenijo je pripotovalo še osem zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki bodo pomagali pri oskrbi covidnih bolnikov v UKC Ljubljana. 

Na vojaškem delu letališča na Brniku so po navedbah Morsa z dvodnevno zamudo zaradi vremena pristali okoli 12.25. Šest zdravstvenih delavcev, ki so prispeli v nedeljo, bo v UKC začelo delati v sredo.

Razporejeni bodo v mešane skupine

Kot so pojasnili na ministrstvu za obrambo, se je šest zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki so v Slovenijo prispeli v nedeljo, v ponedeljek pripravljalo na začetek dela v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Za danes pa je bilo predvideno oblikovanje skupin, in sicer bodo pet italijanskih zdravnikov in 10 zdravstvenih tehnikov ter diplomiranih medicinskih sester razporedili v pet šestčlanskih mešanih slovensko-italijanskih ekip.

 »V Slovenski vojski delajo na tem, da bi bile ekipe mešane, tudi zaradi znanja jezika. Ko pa gredo enkrat na delovišča, jih razporedijo tam, kjer jih najbolj rabijo, v tem primeru v UKC Ljubljana, kjer bodo pomagali pri oskrbi covidnih bolnikov,« je povedal Marjan Sirk iz Slovenske vojske.

Prvo ekipo že seznanili z načinom dela v UKC 

Ob tem je Sirk dodal, da so prvo ekipo italijanskih zdravstvenih delavcev danes seznanili še z načinom dela v UKC Ljubljana, z lokacijo bivanja, bili so tudi v vojaški bolnišnici vojašnice Edvarda Peperka v ljubljanskih Mostah, kjer so se seznanjali z opremo in ljudmi.

V Slovenijo je danes tako prispela glavnina zdravstvenih delavcev italijanske vojske, med katerimi sta dva zdravnika in šest zdravstvenih tehnikov.

V petek pa pričakujejo še zadnjega zdravnika, ki bo dopolnil dogovorjeno pomoč 15 zdravstvenih delavcev italijanske vojske.

Vsi zdravstveni delavci italijanske vojske bodo nastanjeni v Ljubljani.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bambusari (nepreverjen)

Ha ha ha.... blamaža na cejli črti.
San najprlej mislo ka so Tonini nazaj pripelali tovornjak z maskami, za kerin je on v Italiji zgujbo sled.... te pa vidin ka so se prišli samo norca delat.

grb 54h5 (nepreverjen)

In ti si izpadel kot največji.

In reply to by bambusari (nepreverjen)

PCT strokovnjak (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne vem, kaj sploh hočeš? Prispela sta dva zdravnika, eden pride še jutri. Ostali so ene vrste medicinski bratje. Vsaka pomoč je dobrodošla, ampak eni enostavno ne dojemate, da ste lahko že jutri tudi vi v bolnišnici. Pa niti ni treba, da na kovid oddelku. Mogoče na kirurgiji, kjer vas bodo kolegi skpaj krpali enkrat dlje, kot je potrebno, ker v operacijski ne bo dovolj kadra. A mislite, da en operira in to je vse? Koliko sester je poleg zdravnika (pa še kakšnega asistenta) je potrebno, pa osebja, katero sproti ali po operaciji sterilizira vse prostore, opremo...? Joj, koliko nekateri veste iz interneta, ne vem, čemu imamo dve medicinski akademiji?

In reply to by bambusari (nepreverjen)

Yttr (nepreverjen)

Aja, zakaj ste pa zavracali medicinske sestre, ki so bile posredovane s strani zavoda za zaposlovanje?!!

In reply to by PCT strokovnjak (nepreverjen)

pomagali so ... (nepreverjen)

skandal24/crno/na-sisenski-cesti-v-ljubljani-odprli-vrata-notri-truplo

In reply to by Yttr (nepreverjen)

hist (nepreverjen)

Daj ne bluzi pa ne tiraj to zlajnano histerijo. Zakoj ste dokotori v šole odli? Zato ka te paničarili gda de kakšen zdravstveni problem? Najbole lepou je nočne tirati pa velke plače vlejčti. Pun kufer vas že vsi mamo. To je vaš poklic in za svoje delo dobite plačo. Mi pa ka plačujemo v zdravstveno blagajno s kere vi dobivlete plače si pa od vas nit malo ne zaslužimo takšnoga histerizejranja. Vaše delo je ka se ukvarjate z bolanimi ljudmi, pa nema veze kakšno bolezen majo in zakoj so zboleli. Ka pravi Hipokratova prisega? Še enouk si leou za lejko nouč prešti. Če ste pa eni nej sposobni za to delo pa se lejko preselite v kakšno zdravilišče in tan delate po Požunovo. Tan se te nete pretejgnoli, pa preobremenjeni verjetno tudi nete.

In reply to by PCT strokovnjak (nepreverjen)

Miki mali (nepreverjen)

Pct stručko, in zdaj bodo ta dva zdravnika rešila Slo zdravstvo???? a ti dojameš da si zdravnik non stop,nej samo gdaj je lepo,vojak je tudi vojak v miru in vojni,ali???
Ps bo pa veliki....corona dodatek,bez skrbi!!

In reply to by PCT strokovnjak (nepreverjen)

Haha cerkvena … (nepreverjen)

bi vladala za vsako ceno ... cerkveni kapitalisti bi kapital pridobili z izdajo in prodajo ozemlja Italiji

In reply to by bambusari (nepreverjen)

890098 (nepreverjen)

Zdravstveni delavci??? Sem mislil, da so vsaj zdravniki. Nase medicinske sestre oa na zavodu. Ceprav glede neuspeh zdravljenja v Bergamu boljse, da ne hodijo.

Zasedanje slovenske (nepreverjen)

zemlje z tujimi talijanskimi vojaki se mora prekiniti i odgovorne zapreti u zatvor

Cen (nepreverjen)

Lejko samo napišen ka ste smešni. S temi doktorami redni biseri.

DONA JONTS (nepreverjen)

DONACIJA
Pošteni in resni osebi želim dati znesek 650.000 €. Prosim, kontaktirajte me, če želite izvedeti več o moji donaciji. Tukaj je moj e-poštni naslov: [email protected]

Kd (nepreverjen)

Samo začnite zdravit ljudi s pravilnimi dozami neverjetno poceni in prepovedanega (halooo) ivermektina in hidroksiklorokina. Verjetno bodo vsi bolniki z veseljem podpisali, da ga jemljejo na lastno odgovornost.
Spotoma priporočam ogled videa:
Https://youtu.be/EtKyuanx37Q

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice