V Sloveniji so v soboto ob 1940 testiranjih potrdili 168 okužb z novim koronavirusom. Število hospitaliziranih s covidom-19 je prvič po aprilu preseglo 100. Vlada ob teh razmerah načrtuje nove ukrepe.

Bolniške postelje z bolniki s covidom-19 se polnijo, razmerje med okuženimi in obolelimi se zaradi vse več obolelih slabša.

Vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je za Radio Slovenija ocenila, da bi bilo treba za zaustavitev trendov širjenja omejiti število ljudi v trgovinah in lokalih in tako preprečiti gnečo. Zaradi velike potrebe po testiranjih bo po njenih besedah prihodnji teden potrebna tudi odločitev, kdaj in kje bi bila smiselna uporaba hitrih testiranj.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin pa je napovedal, da bo vlada prihodnji teden predstavila tudi možne naslednje ukrepe, ki bi jih morali uveljaviti takoj, če želimo zamejiti širjenje virusa. Da doslej sprejeti ukrepi »niso prijeli, ker se ne jemljejo resno v zadostni meri,« je že v soboto opozoril tudi premier Janez Janša.

V soboto sicer niso beležil smrti bolnikov s covidom-19. Po podatkih Sledilnika za covid-19 je s to boleznijo v Sloveniji doslej umrlo 155 ljudi. Sobotni rezultati pa predstavljajo največji delež pozitivnih med testiranimi doslej, saj so okužbo po podatkih sledilnika potrdili pri 8,66 odstotka testiranih.

Skupaj so doslej v Sloveniji potrdili 6498 okužb z novim koronavirusom, v soboto pa je bilo v državi 2078 aktivnih primerov okužbe. Največ novih okužb so potrdili v ljubljanski občini, kjer je po podatkih sledilnika tudi največ aktivno okuženih, in sicer 359. Po številu aktivnih okužb z 99 sledi mariborska občina.

Največ okužb, 33, so potrdili v starostni skupini od 35 do 44 let, z 31 potrjenimi okužbami je sledila starostna skupina od 45 do 54 let.

Po podatkih sledilnika so v soboto med oskrbovanci domov za starejše potrdili pet okužb, med tam zaposlenimi pa štiri. Nove primere so odkrili tudi v ormoškem domu starejših občanov.

Okužbe so, kot so potrdili v soboto, zabeležili tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer so začasno omejili delovanje kliničnih oddelkov za žilne bolezni ter za pljučne bolezni in alergijo. Po poročanju Radia Slovenija je tam z novim koronavirusom okuženih osem bolnikov in sedem zaposlenih.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
branimir nušić (nepreverjen)

Najbole smrtnonosen virus v zgodovini človeštva in po ukazu naše stroke in politike je zadosta ka si daš na obraz zamazano coto, 3 mesece staro medicinsko masko, redko pleteni šal, svileno ruto, doma zašito platneno masko..... in te se čudijo zakoj telko okuženih. Verjetno bi bilo število isto tudi, če nišče nebi noso maske. Če samo pogledneš ka narod nosi na obrazi po trgovinaj je čudno ka nemamo že bakteriološke katastrofe.

Pfizer (nepreverjen)

SKORAJ VSAK POZITIVEN TEST JE NAPAČEN!
je izjavil dr. Mike Yeadon- nekdanji glavni znanstveni svetovalec in raziskovalec pri drugem največjem farmacevtskem koncernu Pfizer.
"Podpiramo politiko in gospodarstvo, ki teži k omejevanju človeških pravic na popolnoma napačnih podatkih o corona virusu."
90% NAPAČNIH TESTOV
Pri PCR testih gre za zelo zahtevno tehniko, ki se nagiba k nevidnim in ogromnim napakam. Dr. Yeadon svari pred napačno interpretacijo testov. Pravi, da je grozljivo, da se uporablja teste, ki dajejo napačne pozitivne rezultate. Kdor tega ne ve, bi se moral sramovati. PCR test namreč ne razlikuje med živim virusom in delčki virusa, ki so morda že pred tedni ali meseci razpadli in niso več virološko relevantni. Pri corona virusu gre za novejši virus, ki pa je v ožjem sorodstvu z vsaj štirimi drugimi corona virusi, ki že krožijo med nami in prispevajo k prehladom.
Skoraj vsak pozitiven PCR test je od maja napačen. Ne četrtina, temveč 90%, pravi dr. Yeadon.
Nimamo drugega vala. Smrtnosti tako rekoč ni, prav tako ni težjih potekov bolezni.
Če v medijih ne bi neprestano govorili o rezultatih testov, bi vedeli, da je pandemija končana.

Cripktko (nepreverjen)

Folga nan že toga fejk sranja! Jebite se z omejevanjem! Napravile so fejk virus fejk placljive teste zdaj pa scejo ka mo še placuvale cepljenje z strupi haha nikole gnoji podkupleni smrdljive!

Machiavelli

Kitajsko govno so nam podvalili da s tem menjajo stil zivljenja, ki je v mnogocem bolj svoboden in Kitajci s tem hocejo menjati nase nazore, da smo pripravljeni se odpovedati svoboscinam, odprtosti, druzenju, spontanosti, skratka vrednotam zahodnega sveta. Omejili so vnos virusa v druge dele Kitajske, pustili pa da so ga "turisti" odnesli v Evropo in naprej. Kdo tega ne vidi je pac slep. Gre za psiholosko vojno proti nasim vrednotam, plain and simple.

chin ling (nepreverjen)

Najbole smejšno pa je, ka so Kitajci tej virus zaustavili v dveh mesecih, nemajo drugoga vala, Wuhan pa je postal mesto največjih nočnih zabav na Kitajskon. Telko o naših in njihovih ukrepih za zajezitev širitve toga prehlada.

In reply to by Machiavelli

Maiki (nepreverjen)

Da kitajci ka delajo te to napravijo za hasek, v evropi pa mamo samo dosta dobro placanih nesposobnih mutibaricov!

In reply to by chin ling (nepreverjen)

Jože2 (nepreverjen)

NOVI KORONAVIRUS? Kelko jih pa imamo babilonci eni? Tou gripo mo pa doubili brez ali s tejmi pleničkami na faci.

Starejše novice