Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 19. oktobra, opravili 7367 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 2145 novih okužb, gre za 29,1-odstotni delež okužb. Gre za najvišje število potrjenih okužb od 12. januarja, takrat so jih zabeležili 2104.

Opravljenih je bilo tudi 20.685 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5230 PCR testiranjih potrdili 1669 novih okužb. Šlo je za 31,9-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 14.029 aktivnih primerov okužb.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Hospitaliziranih 427 oseb

Trenutno je po podatkih Covid-19 Sledilnika v bolnišnicah hospitaliziranih 427 covidnih bolnikov, od tega je 122 pacientov na intenzivni negi. Najmlajši hospitalizirani bolnik šteje tri leta, najmlajši bolnik na intenzivni negi je star 35 let. 

V Sloveniji smo včeraj zabeležili devet smrtnih žrtev s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4654 oseb.

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Zaj do nas pa zopet zapirali. Lejko bi napravili par/nepar glede na emšo.
En teden so eni svobodni, drugič drugi.

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več ga bom prodala administratorji za ženskog pedra bo že dober

In reply to by . (nepreverjen)

PCT strokovnjak (nepreverjen)

Kaj bo iz tega niti sam ne predvidevam. Včeraj je neki epidemiolog sicer povedal, da bi se lahko okužbe začele zmanjševati drugi mesec vsled prebolevnosti in precepljenosti...? Ampak?
Ne vem, v čem je tak problem, da se nekateri res nočete cepiti? Pa tudi, da se nihče več ničesar ne boji, ni razdalje, ni razkuževanja, preveč druženja...

pcc (nepreverjen)

Z našo družbo je nekaj hudo narobe. Če levi pol v naslednje pol leta ne bo prišel na oblast, se bo marsikaj dogajalo, prav strah me je, česa so vsega sposobni za doseganje svojega cilja.

In reply to by PCT strokovnjak (nepreverjen)

DSADE2E2E1 (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA VSE POLITIKE ZAPRETI V ZAPOR SAJ SO PA TO PREVARANTI IN NAJVEČJI KRIMINALCI V DRŽAVI!

AA430 (nepreverjen)

Dragi ljudje...samo zaradi druzabnih omrezij in ene miselnosti,se bo verjetno spet vse zapiralo. Res ne vem,kako je se vedno veliki vecini malo mar za zdravje?!
Ze vec kot 1.leto, bi lahko,seveda,ce bi se res precepili(pa sedaj ne nagovarjam nikogar,da ne bo kaj narobe),sli kamor bi hoteli,kadarkoli bi hoteli...in bi bilo vse odprto. Najbolj sploh sluzbe!
Na koncu koncev se sedaj lahko zahvalimo le antipropagandi in proticepilcem za to,da bomo vsi spet v istem kosu in bo vse zaprto,spet doma,spet se bo odpuscalo v sluzbah...NI fer do ljudi,ki so preboleli ali so cepljeni!
Odkar smo se narodili,smo bili od majhnih nog vsi vse cepljeni,vec ali manj,pa smo vsi hvalabogu zrasli in odrasli brez vseh teh nevsecnosti.
Pri zdravju se ne gre,kdo je Desni politicni breg,ali pa Levi politicni breg...ali kdo karkoli pise po svojem misljenju,kaj naj bi bilo prav?
Lahko le Bogu hvala povemo,da imamo v nasi drzavi Sloveniji se vedno "zastonj" zdravstvo in vse,karkoli rabimo in vsak dan upajmo,da bo se nasl.100.let tako.
Pazite nase in ostanite zdravi.

gost81 (nepreverjen)

sam se še nisem cepil, se pa testiram 1x tedensko v službi in še preden grem recimo kam na tekmo in sem za sebe siguren da virus ne raznašam okrog, medtem ko tisti ki so cepljeni ga lahko, saj se noben ne testira.

In reply to by AA430 (nepreverjen)

black panter

in zdaj si tij najbole pameten,nemreš virusa prenašati če si nej okuženi in zdaj vij necepci mislite ka so cepleni vsi okuženi,budale

In reply to by gost81 (nepreverjen)

gost81 (nepreverjen)

tij bimbo, te so vsi necepljeni okuženi?

In reply to by black panter

VRANA (nepreverjen)

Budalo rasistično, tö pa smo vsi necepljeni okuženi? Koga pa jaz, zdrav, testiran,... ogrožam? Cepljenega, torej zaščitenega?? Pa tij si rejsan retardejrani...
In da, dokler se cepljeni arogantneži ne testirajo, obstaja možnost, da veselo raznašajo virus, brez kontrole... In to se trenutno tudi dogaja...

In reply to by black panter

black panter

to je van budalan necepcon izgovor ka se ne cepite

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Biti zdrav je izgovor? Rejdno je drüjžba zgibila kompas....Tij si pa itak eno največjih telet na Sobotainfo. Zdrav, imam negativen test, ki še ni star 48 ur, koga ZDRAV ogrožam????? Daj vsaj nekšen odgovor

In reply to by black panter

black panter

tele si tij

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

No ajde, črni teliček, daj odgovor: Zdrav, imam negativen test, ki še ni star 48 ur, koga ZDRAV ogrožam?????

In reply to by black panter

eeeee (nepreverjen)

Mi plačujemo zdravstvo od plače, dodatno, plačujemo davke itd... Plus plačamo ko gremo k zobarju itd...
Nic ni zastojn!

In reply to by AA430 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

kaj če bi se ti spelo v kraj, kjer ne sije sonce in tam javkal.

In reply to by AA430 (nepreverjen)

Gddz77368 (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA SVINJE PODKUPLENE LAŽNIVE!

Dr. (nepreverjen)

Gospaud, odpusti nam če se v kratkon vidimo ali pa te da mo tan, ker smo govorili za ali proti.
Saj ne vemo kaj delamo.
Vemo pa kdo je patriot in kdo egoist, kdo sebe ceni bolj kot družbo, tudi tu je prisoten "kapitalizen" v smislu samo za mene se gre.
Tu pa ni odpuščanja in tudi če bi imel prav, da je prava izbira, slaba izbira, za dobro ne bo nagrade.
Živela znanost!

Hrib (nepreverjen)

Vse testirat. Tudi cepljene,ki so prenašalci virusa in se bo takoj zaustavilo

Hrib (nepreverjen)

Verjetno je tudi porast ker so se odprle nagnetene diskoteke.

someone1 (nepreverjen)

Anticepilci in ostali idioti iskreno vam čestitam za uspeh. Znova ste dokazali, da lahko manjšina maltretira večino in ob tem še igra na noto revežev. Res čestitam!!!!

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več

Suad Ibro Al Kohol (nepreverjen)

Potrč, Smolar, Đuro, Ribička, Lendero in Werner so mnenja, da je trenutno najboljše zdravilo puščanje krvi s pijavko na vsako ušesno mečico.

NWO (nepreverjen)

Dobro so vas oprali, redno dobro. Kak vidin po zgornjih komentaraj se je enin že čisto odpelalo od tej korone, cepljenja, necepljenja, obtoževanje, izkanja krivcov.... pa jebo vas bog smotani. Slovenija je v zgornji polovici med precepljenimi državami v Evropi, vsaj enih 10 držav ma nižjo precepljenost, pou menje stroge ukrepe, ne nosijo mask, nega PCT, nega nikših omejitev pa so niti približno nej v takšnih številkah kak mi. Lani gda je sploj še nišče nej biu cepljeni je niti približno nej bilo telko pozitivnih, pa se je narod glih tak družo in se je nej držo ukrepov. Ges san se špu cepit samo zaradi toga ka lejko potujen in zaradi nič drugoga. Dokler san se nej cepo san korone sploj od blizik vido nej. Edini san v moji familiji cepljeni. Niti ges niti nišče drugi od naših je v celon ton časi nej biu pozitiven, pa se nišče od nas kaj dosta ne drži. Razen tistoga ka se moremo gda idemo v trgovino. Vačik pa celi čas druženja, žurke.... in niti nišče od tistih s kerimi se družimo je še nej biu pozitiven. Doj mi resno že visij za to sranje pa to jebanje naroda v glavo z nekšimi podatkami, številkami pa procentami. Celo to histerijo tirate samo nekši paničari in sprestrašenci in samo zaradi ves nede toga nigdar konec in nej zaradi tistih ka se ne cepijo.

hhmmm (nepreverjen)

jutri je nov dan, ka ti nede žal za napisano, kak mnogim tebi podobnim!

In reply to by NWO (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Nov cirkus v režiji kovid mojstrov. Na te Janševe norosti, bi zdaj že opica Judi gor prišla. Srmak je resno betežen, zdaj pa maltretira vse živo. Trije moji sorodniki dvakrat cepljeni so okuženi. To janševo cepljenje je nej vredno pol kurca. Mogoče pa so cepivo spokradnoli, pa z žegnano vodo cepijo.

tak je (nepreverjen)

Legendarni srbski nogometni vratar Dragan Pantelić je danes umrl zaradi posledic koronavirusne bolezni.
Za posledicami covida umrl nekdanji general JLA Branko Mamula.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice