Sneg je vsaj za kakšno urico ali dve že pobelil skoraj celotno Slovenijo. Ta konec tedna pa za vse ljubitelje belih strmin odpirajo tudi nekatera smučišča.

Smučišče Mariborsko Pohorje

Mariborsko Pohorje je skupaj z Arehom eno največjih zimskih središč v Sloveniji. Tudi tam že zasnežujejo proge, začetek smučarske sezone pa v podjetju Marprom načrtujejo 10. decembra.

Pri tem dodajajo, da če jim bo vreme naklonjeno, jih bodo morda odprli že kak dan prej.

Smučišče Kope

Delavci na smučišču Kope so pričeli z zasneževanjem že v preteklem tednu. Zdaj pa so jim k uspešnemu začetku smučarske sezone pripomogle tudi vremenske razmere.

Tako bo otvoritev smučarske sezone na Kopah že 3. decembra.

Kot pa so na Facebook profilu smučišča še zapisali, so vse zabave zaradi slabe epidemiološke situacije za mesec december že odpovedane. 

Smučišče Rogla

Tudi smučišče na Rogli bo z obratovanjem pričelo že v petek, 3. decembra. Z enodnevnim zamikom pa se bodo tam odprle tekaške proge, torej 4. decembra.

Ob tem vse smučarje še obveščajo, da tudi pri njih lahko izkoristijo Bon 21 za nakup smučarskih vozovnic. 

Smučišče Golte

Krajinski park Golte se nahaja v osrčju Savinjske doline. Do smučišča pelje nihalka, ta pa se nahaja na nadmorski višini 1410 metrov.

Smučišče Golte se odpira 4. decembra.

Smučišče Krvavec

Sneg je pobelil tudi strmine na Krvavcu. Prav danes pa so sporočili, da že ta petek, torej 3. decembra začnejo smučarsko sezono.

Smučišče na Krvavcu bo letos zaradi spremenljive epidemične situacije ob nakupu smučarskih vozovnic podarilo Krvavec snežno in covid-19 garancijo za sezonske vozovnice. 

Smučišče Kranjska Gora

Kranjska Gora je že pošteno zasnežena, ponekod imajo celo več kot pol metra snega.

Obiskovalce vabijo na tek na smučeh ter sankat, začetek obratovanja drugih naprav pa bo v soboto 4. decembra. 

Smučišče Vogel

Na smučišču Vogel tudi njihov merilnik snega imenovan snežko že pridno nabira centimetre. Trenutna snežna odeja meri 85 centimetrov. 

Prav tako so na Facebook profilu sporočili, da bo odprtje smučišča predvidoma že v petek, 3. decembra. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice