FOTO: POP TV
Šesta izvedba priljubljenega kuharskega tekmovanja Mali šef Slovenije prihaja na POP TV. Prvič si jo boste lahko ogledali že v nedeljo, 10. marca, ob 18.10.

Na POP TV prihaja šesta izvedba priljubljenega kuharskega tekmovanja Mali šef Slovenije, v katerem bo osem kuharskih parov slovenskih osnovnih šol dokazovalo, kako spretno se znajo vrteti pred štedilniki, plesati med lonci in navduševati komisijo treh velikih kuharskih chefov: Mojce Trnovec, Jorga Zupana in Gregorja Jagra.

Poleg že poznanih sodnikov in nepogrešljivega voditelja Saša Stareta letošnja sezona ponuja nekaj novosti. »Stremeli smo k temu, da bi bila oddaja še bolj zabavna, še bolj dinamična kot prejšnje sezone. Sašo in žiranti se družijo že šest sezon, kar se pozna tudi na njihovem odnosu, saj so postali pravi prijatelji, še vedno pa si žiranti radi privoščijo Saša in se pohecajo na račun njegovega kuharskega znanja,« pravi produkcijska ekipa.

Žiranti bodo tokrat jedi mladih kuharic in kuharjev poskušali za štedilniki

Nekoliko spremenjen bo tudi način okušanja, žiranti bodo namreč jedi mladih kuharic in kuharjev pokušali kar za štedilniki, kaj so skuhali, pa bodo okušali in ocenjevali tudi otroci. Potek tekmovanja sicer ostane enak, v vsaki oddaji dobijo zmagovalca, v mini finalu se pomerijo najboljši trije pari, na koncu pa bo en par ponosno dvignil pokal Malega šefa za leto 2024 in si za svojo šolo prikuhal Mercatorjevo denarno nagrado v višini deset tisoč evrov.

V oddaji spremljamo tudi malo šolo trajnostnega vedenja v kuhinji, od snovanja receptov do končnega krožnika.

»Vsi trije se strinjamo, da se trajnostni vidik te oddaje lepo nadgrajuje iz sezone v sezono. Čeprav je to širok pojem, se skušamo skoncentirati na to, da se hrane ne meče stran, kljub tempu, ki ga živimo. Preveč izbire imamo dobesedno. Ko greš v trgovino - koliko od hrane, ki jo takrat kupimo, mi pojemo, lahko preteče rok ali pozabiš, ker je enostavno vsega preveč ... Vemo, da je hrana vedno dražja, sami vsak dan v naših restavracijah zaposlene učimo razmišljati na ta način, da se hrane ne meče stran po nepotrebnem,« razlagajo sodniki.

In za koga bomo letos stiskali pesti?

EMA POVŠE in ULA JELEN, Osnovna šola Polzela

Ema in Ula sta zgovorni in prijetni, pravita, da preveč govorita. Stari sta 11 let in sta najboljši prijateljici, skupaj hodita na jazz balet, skupaj kuhata. Njuni cilji so visoki: želita si namreč restavracijo v Parizu. A vsak je nekje začel, Ula in Ema sta si izbrali oddajo Mali šef Slovenije.

NIKA GRBEC in CATALEYA ŠPANIČ KOŠIR, Osnovna šola Ivana Babiča Jagra

Sončno igriv primorski duet sestavljata prikupni Nika in Cataleya. Cataleya rada pleše, bila je celo državna prvakinja v hip hopu in posluša skupino Joker Out. Nika je njena najboljša prijateljica in kot pravi: kuharska partnerka.

LAVINA VASILIJEVIČ in EMA ŠKERJANEC, Osnovna šola Trnovo

Glasni in energični najboljši prijateljici Lavina in Ema si ne delita le strasti do kuhanja. Lavina trenira tudi balet, tenis in kotalkanje, Ema pa igra golf. V kuhinji je večja šefica Ema, Lavina pa je bolj eterična. Skupaj sta par, ki lahko poseže po zvezdah.

MARK BOŽIČEK in MARK VIDRIH KOLAR, Osnovna šola Prule

Mark in Mark sta kot jin in jang. Eden je bolj poslušen, drugi bolj nagajiv. Eden igra v dramskem krožku, drugi igra šah, plava in kolesari. Njun skupni imenovalec je kuhanje; eden ima talent za kuho dobesedno v krvi, drugi je odločen, da bo nekoč imel svojo restavracijo.

VITAN LEMUT in OLIVER SARDOC, Osnovna šola Drago Bajc Vipava

Vitan in Oliver sta najboljša prijatelja že pet let, kuhanje jima pomeni enako kot njun odnos, poleg tega pa sta lepo vzgojena in prijazna fanta. Ne samo, da dobro kuhata, za seboj vedno lepo pospravita. Sta tekmovalna, kar dokazujeta tudi na nogometnem igrišču; oba namreč trenirata tudi nogomet.

MATIC KNEZ in LEON TAJ LUŠTEK, Osnovna šola Jurija Dalmatina Krško

Zanju kuharija ni hec. Oba sanjata o profesionalni kuharski uniformi. Že zdaj doma pripravljata kosila za vso družino, Leon Taj peče celo torte za sorodnike in prijatelje. Nič čudnega, da sta njegova idola Bine Volčič in Jorg. Matic ima, v primeru, da ne bo kuhar, pripravljen plan B: navdušuje ga tudi gorsko kolesarstvo.

JULIJA RECKO in JAKOB KODRIČ, Osnovna šola Hruševec Šentjur

Zgovorno dekle in resen kuharski up. To sta Julija in Jakob, prikupna šolarja, ki obožujeta kuhanje. Čeprav je za Julijo to bolj hobi, blesti v pripravi sladic. Jakob pa je resno in trdno odločen, da bo nekoč posegel po zvezdah – Michellinovih.

LANA OSTERMAN LIMOVŠEK in RONJA DRUŠKOVIČ, Osnovna šola Domžale

Lana je svojo kuharsko srečo v oddaji poskusila že lansko leto, a pravi, da ni imela prave partnerke, zato je letos povabila Ronjo. Ronja je predsednica razreda, zaščitnica živali in borka za pravice vseh ljudi. Njena vzornica je Ana Roš. Lana pa je velika oboževalka kuhanja, oddaje Mali šef in skupine Joker Out.

Starejše novice