Slike so simbolične.
Spletni oglasnik Bolha.com je objavil poročilo o najbolj iskanih izdelkih in kategorijah v prejšnjem letu. Izstopali so peleti, vstopnice za koncerte ter štirinožni prijatelji, med kategorijami pa nepremičnine.

V lanskem letu je pri iskanju na Bolha.com najbolj izstopalo povpraševanje za pelete, vstopnice za koncerte in štirinožne prijatelje. 

Daleč najbolj obiskana med kategorijami pa je bila kategorija nepremičnin.

Vir: Styria

Skoraj 600-odstotno povečanje iskanja vstopnic 

V letu 2023 smo Slovenci med rabljenimi izdelki na bolha.com iskali predvsem pelete, vstopnice za koncerte in štirinožne prijatelje.

V prvi polovici lanskega leta je bilo skoraj dvakrat več iskanj ključne besede peleti kot v enakem obdobju leta 2022.

Na povečano povpraševanje kuriv je vplivala energetska kriza in z njo naraščajoče cene ter težave z dobavo.

»V prvi polovici lanskega leta smo opazili skoraj 600-odstotno porast iskanja vstopnic in kart za različne dogodke v primerjavi z enakim obdobjem 2022, kar je povezano s sprostitvijo ukrepov za zajezitev covida-19 in posledično oživitev kulturnega in družabnega življenja,« so povedali pri našem največjem spletnem oglasniku.

Sicer je bilo v celem letu 2023 skoraj 20 odstotkov več iskanj vstopnic za koncerte kot v letu 2022 in skoraj 70 odstotkov več za kulturne dogodke. 

Lani skoraj 60 odstotkov več iskanj hišnih ljubljenčkov

Slovenci imamo radi živali, med hišnimi ljubljenčki obožujemo predvsem mačke in pse.

Svojega novega štirinožnega prijatelja iščemo tudi med oglasi na bolha.com.

»Veseli smo, da lahko s pomočjo našega portala ponudimo živalim nov ljubeč dom. V lanskem letu je bilo za skoraj 60 odstotkov več iskanj živali v primerjavi z 2022, še posebej veliko zanimanja je bilo za pse, kot so pomeranci, pudlji in border collieji,« so dodali pri Bolha.com.

Trend povpraševanja po nepremičninah se nadaljuje

Slovenija spada med države, v katerih mladi najdlje ostajajo pri starših, svoja stanovanja pa si težko privoščijo tudi zaposleni, ki prejemajo minimalno plačo.

Povpraševanje po stanovanjih je pri nas že dlje časa precej višje od ponudbe in cene nepremičnin na trgu dosegajo rekordne cene.

Lov na nepremičnine se je tako nadaljeval v lanskem letu, ko je bilo na bolha.com kar 70 odstotkov več iskanj za prodajo hiše kot v letu 2022 in za prodajo stanovanja slabih 20 odstotkov več. Za oddajo stanovanja je bilo dobrih 25 odstotkov več iskanj in za oddajo sobe deset odstotkov več.

Slovenci pa si poleg lastne nepremičnine na bolha.com ogledujemo tudi počitniške objekte (45 odstotkov več iskanj kot v 2022) ter počitniška vozila in prikolice (17-odstotni porast v 2023).

»V letu 2023 je bila daleč najbolj obiskana prav kategorija Nepremičnine, v kateri so uporabniki najpogosteje iskali oglase za prodajo stanovanja, oddajo stanovanja in prodajo hiše. 

Že več let beležimo tudi izjemno zanimanje za kolesarstvo, prav ta podkategorija je v lanskem letu doživela 30-odstotno rast števila oglasov v primerjavi z letom poprej,« so še povedali pri Bolha.com.

Komentarji (1)

smrkci (ni preverjeno)

Jebemti pamet su pa puzabili iskati ka naj bolj nucajo.

Starejše novice