Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (Akos) išče rešitev, da več sto tisoč uporabnikov ne bi ostalo brez možnosti telefoniranja.

Na Akosu so danes za Delo uradno potrdili, da so se frekvence, ki jih je Telemach dobil, ko je kupil Tušmobil odločili odvzeti.

Agencija je izdala odločbo, s katero namerava družbi Telemach s 30. septembrom letos odvzeti 2 x 5 MHz v frekvenčnem pasu 2100 MHz.

Do konca septembra naj bi z javnim razpisom, ki je že pripravljen, te ferkvence podelili. 

Sicer pa so za Delo na Akosu povedali, da so v javnem razpisu zagotovili tudi prehodno obdobje, da bi zaščitili uporabnike storitev Telemacha ter jim zagotovila čim bolj nemoteno uporabo storitev. V tem času ima Telemach tudi možnost najema frekvenc, če jih na razpisu ne bi sam pridobil. 

Za koliko uporabnikov gre, ni znano, ob prevzemu Tušmobila so v Telemachu govorili, da prevzemajo 300.000 uporabnikov tega operaterja. 

Kot še piše Delo so se pri Telemachu na odločitev regulatorja odzval z napovedjo tožbe. V Telemachu sicer ne razkrivajo za koliko uporabnikov gre pravijo pa, da gre le za »manjši del« od skupaj več kot pol milijona njihovih uporabnikov. 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
obad (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dobro je tako saj to sranje Telemash je totalna izguba .Dobro ,da še je Siol

Vajz (nepreverjen)

ka je pa tou za űda siol?

In reply to by obad (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Mucke zopet.

Kralj Dusan Silni (nepreverjen)
Joco99 (nepreverjen)

Kaj se vam lahko zgodi 😜 vzamem vse drugo samo Telekoma vec nikoli

realnpoo (nepreverjen)

od kec van te podatki seronje???
palik glavno ka se nekaj pise...

Laik (nepreverjen)

A lahko avtor, ki je očitno strokovnjak za telekomunikacije, razloži, kaj to pomeni. Na katerem področju se uporabljajo te frekvence oz. kako ugotoviti, kdo bo ostal brez možnosti telefoniranja?

Janez Komunist (nepreverjen)

ne seri

In reply to by Laik (nepreverjen)

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Brezvezno strašenje ljudi ... nišče ne de osto brez mobilne, lepo vas prosim. Telemach ma 500.000+ mobilnih naročnikov in še raste (AKOS). Še vedno pa po odvzemi ma 2x5 MHz na 2100 MHz. Avtor prispevka najbrž tesno povezan s kerim od konkurenčnih firm Telekom, A1, T-2... in želi pač na poceni način zrihtati nove naročnike.

Janez Komunist (nepreverjen)

ne seri

In reply to by Arrogant Bastard (nepreverjen)

Starejše novice