Vreme: Sončno z možnostjo padavin.

Danes bo dokaj sončno, popoldne bo na jugozahodu rahel dež. V četrtek bo povečini oblačno z dežjem na zahodu, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

Napoved za slovenijo: Danes bo povečini sončno. Po nižinah bo dopoldne marsikje megleno. Popoldne se bo od jugozahoda oblačnost povečala in na Primorskem ter Notranjskem že lahko rahlo dežuje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 19 stopinj Celzija. Ponoči bodo na jugu Slovenije nastale rahle padavine, ki bodo do jutra že ponehale.

V četrtek bo v vzhodnih krajih pretežno sončno, na zahodu pa povečini oblačno z dežjem, ki se bo čez dan krepil. Spet bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od štiri do devet, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 10 do 17, ob morju do 18 stopinj Celzija.

V petek padavine ponovno po vsej Sloveniji

Obeti: Zvečer se bodo padavine na zahodu okrepile, v noči na petek zajele vso Slovenijo ter v petek čez dan postopno oslabele.

Nastale bodo nevihte z nalivi. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1500 metrov. V soboto bodo padavine prehodno ponehale, delno se bo razjasnilo. Zvečer lahko na zahodu spet rahlo dežuje.

Vpliv vremena na počutje bo danes ugoden

Vremenska slika: Nad Balkanom se prehodno krepi območje visokega zračnega tlaka. Nova hladna fronta se od severozahoda bliža Alpam. Pred njo k nam spet doteka vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo razmeroma sončno z jutranjo meglo po nižinah. V krajih zahodno in južno od nas se bo popoldne pooblačilo, kjer bodo nastajale tudi plohe in posamezne nevihte.

V četrtek bo v krajih vzhodno od nas bo sprva še sončno, a se bo popoldne pooblačilo, vendar bo do večera ostalo suho. Drugod bo povečini oblačno. Na zahodu bodo že zjutraj nastale plohe in nevihte, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden. V četrtek popoldne pa se bo obremenitev spet povečevala.

Starejše novice