Pretresljiv zapis, ki so ga na družbenem omrežju Facebook objavili v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

51-letni moški, ki je želel ostati anonimen, je bil pred okužbo s covidom-19 zdrav, imel je le nekoliko povišan krvni tlak, a se je po okužbi z novim koronavirusom znašel na infekcijski kliniki, zato apelira na vse k upoštevanju preventivnih ukrepov: »Lažje sprejemljiva je maska za enkratno uporabo kot tista, ki ti jo v bolnišnici namestijo za dotok kisika. Naredimo to zase in za svoje najbližje!«

Kje se je okužil, ne ve: »Lahko le predvidevam, da na delovnem mestu. Sodelavec je bil na krstu, kjer naj bi bil nekdo okužen. On je šel po tem, ko je za to izvedel, v samoizolacijo, ko se je vrnil v službo in je v dveh dneh zbolel, pa se je naš vodja odločil in nas vse poslal na testiranje. Opravili smo ga sedem dni po zadnjem rizičnem stiku.«

Kako je potekalo njegovo zdravljenje in zakaj je šesti dan po začetku simptomov pristal v bolnišnici? »Isti dan, ko je izvedel za pozitiven test, se je zvečer pojavila vročina, vse pogostejši kašelj, glavobol,« opisuje 51-letnik.

Skušal se je pozdraviti doma na ustaljene načine, z lekadoli. V družini so takoj ločili prostore, spalnice, ker imajo to možnost in k sreči se nihče ni nalezel, še danes, dva tedna po pozitivnem testu, je zaprt v izolaciji.

Šesti dan po začetku simptomov je pristal v bolnišnici

»Zmanjkovalo mi je sape, v pljučih sem čutil nekakšen balon, meglico, ki kar noče stran. Vsak kašelj mi je pobral več kisika, kot mi ga je uspelo vdihniti, na neki točki se mi je zavrtelo, sklepam, da zaradi pomanjkanja kisika. Ker ne moreš spati in se je to dogajalo cele noči, sem se zjutraj odločil, da ne morem več in klical dežurnega zdravnika. V bolnišnici sem nato prejemal kisik, sredstva proti kašlju, bistveno pa je bilo zdravilo remdesivir, ki se je pri meni zelo dobro izkazalo in v štirih dneh se je situacija drastično izboljšala. Prej nisem mogel spati drugače kot na hrbtu, saj sem težko dihal in sem imel hude bolečine. Z zdravilom pa je postajalo lažje, dodajali so mi tudi prehranske dodatke za energijo,« pripoveduje.

Strah za svoje domače in prijatelje

A na oddelku niso imeli vsi te sreče, njegov »sosed« je v tem času izvedel, da je pozitivna še njegova žena, tudi njo so priklopili na kisik, tako da se njihova kalvarija nadaljuje. Ta strah za svojce in družino je enako boleč kot bolezen sama, pravi.

Kako se moški počuti zdaj in kaj sporoča vsem tistim, ki ne verjamejo v moč virusa ali dvomijo v resnost situacije, pa lahko najdete v spodnji objavi Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pujgee (nepreverjen)

Fake plandemic!

statistik (nepreverjen)

Dr. Beovičeva o gripi 2019: "...Kosi tudi med mlajšimi, ki so bili pred gripo povsem zdravi. Intenzivne enote po vse več slovenskih bolnišnicah pokajo po šivih...". In: "...Leta 2009 smo se tudi srečevali s takimi primeri, res mladih ljudi, ki so zboleli za burno vnetno reakcijo, ki je potem ogrozila njihovo delovanje pljuč in tudi življenje...".

statistik (nepreverjen)

Za primerjavo, se za lansko lansko leto v Sloveniji lahko navede smrt zdravega 36 letnika in tudi zdravega moškega "srednjih let" vsled gripe

In reply to by statistik (nepreverjen)

turk

Vi mate meglico v glavi....

ttt (nepreverjen)

Izmišljene zgode. Testiranja se izvajajo samo zaradi številk. Malo kihneš in si že pozitiven. Pozitivni tudi tisti ki sploh niso bili na testu, bla bla, bla,...
Kdo sploh še verjame v to?

tutanhes (nepreverjen)

Očitno vsi ka tak veselo pa vzorno vseposejdi maske nosite. Zdaj te jih pa še na svežon zraki nosili.

In reply to by ttt (nepreverjen)

veee (nepreverjen)

zakaj anonimen, saj ga ne bomo obsojali, se manj mu kaj ukradli.

........ (nepreverjen)

To se tudi jaz vprasam zakaj anonimen, mogoce pa po njihovo anonimen pomejni izmisljen oz. lazen....mijslin ka je to to

In reply to by veee (nepreverjen)

Legenda (nepreverjen)

Če nebi šel na testiranje bi ostal zdrav..
Temu se reče prisilno bolan.
Ne verjamite vsega kar vam mediji sporočajo.

heh... (nepreverjen)

Placani clanek...

Primi piatti (nepreverjen)

Ma kaj bluzi. Ce be dejansko obstajo be se dau v javnost.itak njegve sodelavce,rodbina,itd...znajo ka je okuzene ale kakole ze. Taka samo zavajanje za tej faking maske drugo nikaj.

sd-samo denar (nepreverjen)

Zakoj bi se dal v javnost ? ka bi ga takšni kak ste vi napadali ? ta primer je zdravnik sam razlago na novinarskoj ;-) taka verjamem v to.Drugače misleči pa tudi ok,vsak si lahko misli kaj hoče,vendar ne razumem zakaj hočete,da mi vam verjamemo ker je vse ostalo laž ?

Neko (nepreverjen)

Malo zdrave pamete v roke, pa upoštevate ukrepe! Tou nej zajebancija, zadeva je resna, stanje glede na tou, ka se blijža zima lejko postane kritična do te mere, ka do lidge mejrale doma, saj nede nikoga, ka bi prišo po njih ali pa za njih ne de postele v bolnice. Dobro si preštite to ka san zdaj zapisal, če se stanje hitro ne popravi, se nam fejst slabo pijše. Tiste, ka delajo v zdravstve znajo, ka so razmere na kritične točke.

Phkf (nepreverjen)

Aja dela se pa na puno dale vse je to plandemija idiot!

tt (nepreverjen)

Fake News ala Sobotainfo... Koliko vam je Janša plačal za ta FAKE članek??? Sram vas je lahko... zelo sram...

čarni vrag (nepreverjen)

Te je pa pravi doktor, še to zna, ka njemi Remsdevir pomago. Pa komaj enoga so najšli ka nam malo bluzi o maskaj in podobno. Lanskoga oktobra lekar nihče nej imel pljučnice. Od pljučnice vsako leto mergje okoli 1000 ljudi.

Jorgersq (nepreverjen)

Pa mamo fejk lockdown pijzda njin materna političare pa mediji podkuplene

Hopix (nepreverjen)

Gnes san doubo sms ka san negativen testiranja sploj nej san opravo je tou možno? Čet san zvau ka me grlo zajebavle in so me zvale iz Ms kda moren prijte čet bi mogo iti na test pomejni ka pejtek dobijš rezultat nej pa gnes al kak majo in ne vrvlen tomi sranje pa pika.Kakše maske jebene kakše lidi mo znoreli vrvlite tak nas nategavlejo ka še ženo san nej tak natejgno kak oni mene hh

MurekIN (nepreverjen)

Dajte henjajte že inouk s temi plačanimi fejk zgodbicami! Tudi pri pljučnici ali gripi stiska v prsih, težko se diha, slabo počuti,....Kar nekaj tvezite v tri dni! Lahko je biti dandanes novinar,....

Jhvf (nepreverjen)

Pa ka vij resan mislite ka mo šli na sprehod pa mo maske noslile ka se zadišijmo da vam jebem mater

Logitekt (nepreverjen)

Pijzda van je materna svinje podkuplene

Gvxz (nepreverjen)

San biu okuženi s ten fejk viruson pa smo vsi dale delali pa ne blo problema

100-100 (nepreverjen)

Si se nej slučajno pito , ka san nej ges preveč mlejka spiu da san biu mali, zdaj san iz celoga teleta velki bik grato.

In reply to by Gvxz (nepreverjen)

kontra 100-100 (nepreverjen)

HA HA HA TI SI DOBER, HA HA BRAVO.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Pomagalo njemi je fafanje luleka!

fluorescent (nepreverjen)

16 let nazaj, star sem bil 27 let, januarja, gripa, dva tedna hospitaliziran, potem še dva tedna doma s hudim kašljem. Dva tedna v bolnišnici, od tega 9 dni na kisiku, dušenje, nezmožnost dihanja, bolečine v prsih, krvavo grlo zaradi kašljanja.
5 leta nazaj, star sem bil 38 let, februarja, gripa, podobna zgodba samo v dosti blažji obliki.
S tem, da sem se od prve gripe vsako leto cepil in sem pred petimi leti vseeno zbolel. Od takrat se več ne cepim.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice