FOTO: dobra-druzba.org
Kako in zakaj se spolni delavci podajo v svet prostitucije? Svojo zgodbo je z javnostjo delila Afrodita, članica slovenskega sindikata spolnih delavcev.

Društvo Dobra družba, ki si prizadeva za osveščanje in seznanjanje Slovencev s priložnostmi na področju komercialne spolnosti, je po enoletnih aktivnostih pritegnilo pozornost javnosti in nedavno ustanovilo tudi sindikat.

Kot so zapisali, pa so z organizacijo sindikalne enote Dobra Družba začeli tudi s tedenskim dnevnikom sindikalistke Afrodite, katerega namen je deliti zgodbe in utrip spolnega dela iz prve roke. Ker zapisi nudijo zanimiv vpogled v sicer slabo poznano, velikokrat tudi kontroverzno dejavnost, smo sklenili njene zapise spremljati in periodično objavljati tudi v našem mediju. 

V prvi objavi je članica sindikata predstavila svoje začetke ter osvetlila razloge za delo v najstarejši obrti:

»S prostitucijo sem se začela ukvarjati, ker sem imela dolgove. Pred tremi leti mi je bilo grozno dolgčas in sem se prijavila na Avanture. Neki gospod mi je ponudil 150 evrov za 3-urno srečanje. Prijetno s koristnim. Ker mi je ta denar predstavljal ogromno vsoto ter sem si z njim veliko dopisovala in se tudi slišala po telefonu, se mi je prikupil. Z veliko poguma sem se odpravila k temu gospodu na spremstvo v Ljubljano. Uživala sem na polno, drug drugemu sva izpolnjevala fetiše in razvila sva globoko prijateljstvo. K njemu sem hodila 2-3 krat na mesec, takrat je bil moja edina stranka in vedno sem ga bila vesela. Enkrat mi je razlagal o profesionalkah na strani “Sloescort”. 

Ko mi je povedal, da gospodične služijo 60-80 evrov z polurnimi srečanji, čeprav so nesramne in je njihova usluga slaba, sem se odločila, da poskusim tudi jaz. Začela sem se oglaševati na Avanturah, naredila nekaj golih slik brez obraza in iskala stranke, ki so me lahko sprejele v svojih prostorih (hotelu ali stanovanju). 

Dogovarjala sem se preko e-maila in tej dejavnosti posvečala veliko časa. Moje cene so bile takrat prenizke glede na mojo vrhunsko uslugo. Na ta način sem se dobila z novimi tremi strankami, nekaj čez 20 jih je bilo neresnih in se dogovorov niso držali. Moje 3 nove stranke so bile OK in sem zelo uživala tudi z njimi. 

Tretja stranka me je povabila k sebi drugič in me predstavila 6 puncam, ki so delale zanj prostovoljno. Sprva je to bil šok. Ampak potem sem jih bila zelo vesela. Naučile so me, kako stranke sprejemati preko telefonov, brez predhodnega dopisovanja in spraševanja. 60 evrov pol ure seksa, orala, masaža, poljubljanje, igrače in analno za doplačila. 

Zaljubila sem se v ta poklic. S skoraj vsako stranko sem uživala tako, kot s številnimi ljubimci v preteklosti nikoli nisem. Naučile so me tudi varne spolnosti. Kondome sem pred tem redko uporabljala, s profesionalnim delom pa so postali samoumevni. Uživala sem v erotiki in seksu, kot še nikoli doslej. Imela sem 6 seksi kombinacij erotičnega perila (medicinska sestra, Francozinja, čistilka itd. ...).

Gospod, ki nam je dajal na voljo stanovanje za to dejavnost, je računal 60 evrov na dan in prišle smo, kadarkoli smo želele. Z vsemi puncami je imel prijateljski in prijazen odnos. Vse so bile slovenske državljanke, tako kot jaz, in smo svobodne. V 2 mesecih sem odplačala 4.000 evrov dolgov in zraven opremila hišo ter si kupila veliko novih stvari. 

Še nikoli mi nobena služba ni dajala takšnega užitka in čudovite plače. Sedaj delam že 3 leta. V tem času sem zamenjala 8 delovnih lokacij, spoznala čez 30 sodelavk in si nabrala ogromno znanja o vsem, kar se tiče prostitucije. 

Kljub temu sem bila neizobražena, saj nisem vedela, da lahko uradno prijavim svojo dejavnost. Moj poklic mi prinaša od 2.000 do 5.000 evrov na mesec in še vedno s strankami uživam. Skupna lastnost vseh punc, ki se ukvarjajo s prostitucijo, je ta da se vse učimo na lastnih izkušnjah, in če imamo srečo, na začetku naletimo na dober kolektiv. Učimo se tudi iz okolja, v katerem delamo. 

Sama sem kot začetnica navodila za tovrstno delo iskala po spletu, kjer pa jih nisem našla in sem neizkušena s spremstvi tvegala svoje življenje. Moja želja je, da bi se vsaka punca, ki bi rada začela delati kot spolna delavka, in vsaka, ki se s tem že ukvarja in ni zadovoljna z delovnimi razmerami, obrne na nas. 

Sem tudi mamica, ki dobro skrbi za svojega otroka. Na tej točki bi rada izpostavila pritisk laži in prikrivanja svoji okolici zavoljo dobrega imena. Ta poklic ni enostaven in veliko punc se sooča s težkimi situacijami v zvezi s skrivanjem svoje dejavnosti. Pomembno je, da imaš nekoga, ki mu lahko popolnoma zaupaš in sprostiš svoja čustva, dvome, skrbi in veselje. S to željo sem se pridružila društvu Dobra družba, kjer spolne delavce spoštujemo, razumemo in ne obsojamo. Radi bi izboljšali pogoje za delo in varnost v Sloveniji. 

Sindikalistka Afrodita.«

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
...... (nepreverjen)

In stera je malo bole naivna, ..., de nasedla tomi clanki, in zabredla do amena. Dajte no. Isto kak ponujanje kreditov,.....Sobotainfo??? Ampak to so ljudje!!!! Tak nizko, bole nizko se vec resno ne da. Poden od podna!

grobar (nepreverjen)

PA KA STE VIJ ZDAJ NORMALI,PA TOU ZDAJ ŠTEJO DECA 10 LEJT PLUS.KATASTROFA STE.

PekinškaPatka (nepreverjen)

Me res zanima kakšen je namen tega prispevka. Upam da kliki.

Oliva (nepreverjen)

kaj tebi remen dol meče tupkoviči jedan

In reply to by PekinškaPatka (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

administrator pa daj bar odjednom že izključi to budalo Olivo

In reply to by Oliva (nepreverjen)

doktore (nepreverjen)

ka to je novačenje prostitutk?? sobotainfo ka ste vi pimp (zvodnik)??

Oliva (nepreverjen)

Sobota info je najbolji portal na balkani in bližnjoj okolini

In reply to by doktore (nepreverjen)

Pingvinček (nepreverjen)

Se zavedate, ka štejo te portal najstniki?
Resno ste podn od podna!

askjldfhlasjd (nepreverjen)

Če štejo najstniki tudi komentare, bi se njihovi avtori mogli dostakrat zamisliti, ka napišejo. Telko napisanoga primitivizma in prostaštva na kupi se redko ge najde (pa ne mislin zdaj na komentare v zvezi z objavlenin člankon, te so še normalni).

In reply to by Pingvinček (nepreverjen)

Lpp (nepreverjen)

Za kakšne peneze se odavlete sobotainfo? :)
Sramota, ka za portala ste gratale

bingelj (nepreverjen)

Tukaj se zgražate taki, ki ste ji fauš, da zasluži skoraj toliko na mesec, kot nekatere na leto. Pa še uživa zraven. Dokler je mlada dela, da si zasluži za pozneje. Železo se kuje dokler je vroče. Zato je pametna, da unovči svoj naravni kapital, ki ga ima. Če ji paše zakaj pa ne. Je njena stvar. Dober pa je tudi oni, ki jim stanovanje posoja za 60 € na dan. To so trije minimalci na mesec. Najameš kredit za hišo. S stanovanjem pa služiš in jurja nameniš za kredit z 800 pa še živiš. Pametno!

Yeap (nepreverjen)

Lepo si to zračunal,samo še to mi razloži kako boš na to dejavnost dobil kredit ???

In reply to by bingelj (nepreverjen)

jezoškrištoš (nepreverjen)

Vaj kakšni pametnjakoviči se pa najdejo ka komentejrajo. Deci že v vrteci v rokej porinejte pametne telefone ka lejko po interneti šarijo ka vas ne gnjavijo in jin omogočite dostop do dosta hujših vsebin na neti, zdaj pa tu glumite nekše moraliste. Ka pa je naroube v ton članki? Oziroma ka je takšoga napisanoga ka bi deco pokvarilo? Kvarite jih starši sami. Malo poglednite v zgodovino brskalnikov pri deci, samo pazite ka vas kap ne zadene ka te tan najšli.

Bučko (nepreverjen)

Res pif

Bučko (nepreverjen)

Res podn od podna. Zakaj moški ne seksajo s svojimi ženami, fantje s svojimi dekleti? Če ne želijo s

čarni vrag (nepreverjen)

Res lepa druga Švica. Očitno se Sobotainfo bavi z zvodništvom.

2000 do 5000 € (nepreverjen)

Za celodnevno oskrbo vkljucno z hotelsko sobo.

.... (nepreverjen)

"s sobo" se napiše

In reply to by 2000 do 5000 € (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Drage dekline! Namesto šolskih knjig vzemite v roke Kama Sutro in Figure Veneris.

Novinar22 (nepreverjen)

V celoti izmisljena zgodba, nekega novinarcka, ki to ni.

Rosenkrantz (nepreverjen)

Mislim..halo? F.k za denar je vse ena Indija Koromandija? Dokler ti..pa pridejo ze prvi dan..ne pridejo tipi s posranimi ritmi..opravijo svoje in te zmlatijo..iscejo nemogoce za 15 evrov..ja kje pa vi zivite? Sramota od pisarjenja.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice