*Fotografija je simbolična
Skoraj 29.600 družin bo prav danes prejelo dodatek za veliko družino. Ste med upravičenci tudi vi?

Dodatke bo prejelo skorajda 30 tisoč družin, znašajo pa vse od 404,48 pa do 491,52 evrov, navajajo na STA. Dodatek je letni prejemek, ki ga država nameni družini, ki imajo po tri ali več otroke do starosti 18 let. 

Dodatek pa dobijo tudi družine, ki imajo otroke starejše od 18 let, če imajo ti status učenca, dijaka, vajenca ali študenta, še poročajo na STA

Pravice do dodatkov izdajajo centri za socialno delo, pogodbe pa se spreminjajo tudi glede na nova rojstva otrok v družini. 

Po poročanju STA bo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za izplačilo namenilo kar 12,4 milijona evrov.

Komentarji (7)

KORONČKA (ni preverjeno)

Ta mir ki si ga kupuje sedanja oblast, je prekleto predragi , pa tudi to jim nebo nič pomagalo samo upam, da bo slovo potekalo mirno.

dosta je 2 (ni preverjeno)

od levih si pa do zdaj doubo ka??'

In reply to by KORONČKA (ni preverjeno)

feri11 (ni preverjeno)

Zna se što de tou doubo... Pa ne mijslin Rome... Čiduže več pavrof živej od manjousti pa socialke... Žalostno!!!!!

prekmurje zbudi se (ni preverjeno)

feri11, nej bloditi s takšnimi nesmisli, tak se že rodij premalo dece v Sloveniji. Bolše pomočti našim ljudem , šteri majo več dece , kak vabiti tujce v državo , ki so drujge kulture in navad , pa imajo še več decej , kerim mora država po zakonodaji dati prav tako otroške doklade in ostale socialne prejemke.
NA splošno majo edino v Prekmurju in drugih manj razvitih področjih nekateri probleme z SOCIALNIMI PREJEMKI.
Nekoč mi je znanec z Ljubljane pravo, ka je bil na dopusti v Prekmurji in je pri nas v oštariji poslujšo , ka so ljudje nekaj fantazejrali in blodili o SOCIALNIH PREJEMKIH.
On pravi meni tak: "Pri nas v Ljubljani in okolici smo dosti bole pragmatični kak pri vas , vzememo , ka se le da od socialnih transferjef, ka pač država omogoča in ne gledamo na tou zakoj in što je doubo kateri socialni transfer." Mogoče je tudi eden od vzrokov ka tam vsaki vsakoga ne pozna kak je to na vejsi.
Ka moremo , če pa tisti ki majo ponavadi puno pejnez majo enoga ali kvečjemu dva otroka, tisti ki pa niso bogati , pa so dostikrat bolj usmerjeni v otroke in jim je otrok mogoče večja vrednota , kot pa vsako drugo leto menjati oz. kupiti novi avto.
Zato bojmo malo menje egoistični in se veselimo tudi za druge otroke - saj so otroci naše največje bogastvo-.

In reply to by feri11 (ni preverjeno)

gost512412 (ni preverjeno)

deca so strošek.. kak koli obračaš... ja najdejo se lidje, ka do meli dosti dece zato ka do te dobijvali otroške pa takše in drugačne pomočij... samo tou je sistem krijv, nej oni... eni pač štejo meti dosti dece...
kulture do se pa vedno mejšale, ker se narod seli oz. išče bouše možnosti... ker gnjesden boš težko najšo državo ka ma izključno samo svoje avtohtone prebivalce oz. kulturo...

In reply to by prekmurje zbudi se (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

Politika družine z več otroki pelje žejne čez vodo,ploitika je bila kurva in kurva ostane.

nagicigan (ni preverjeno)

evo pa do dobro kasirali, romi in musliči.

Starejše novice