Slika je simbolična.
Popis osnovne košarice 15 skupin in razširjene košarice 28 skupin živil razkriva zvišanje povprečne vrednosti osnovne košarice za 5,77 odstotka in znižanje povprečne vrednosti razširjene košarice za 1,74 odstotka.

Prva se je od 9. do 24. oktobra podražila na 25,50 evra, druga pa pocenila na 39,95 evra oziroma na najnižjo vrednost doslej.

Najnižja vrednost najcenejše košarice znaša 19,93 evra, medtem ko najvišja vrednost najcenejše košarice tokrat znaša 41,09 evra. Vzrok za višje vrednosti je pri trgovcu Hofer, pri kateremu so bile popisane višje cene mesa, ki so bile na voljo potrošniku, so danes sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Najcenejša osnovna košarica 15 osnovnih skupin živil je na voljo pri trgovcu Lidl (19,93 evra), sledijo košarice trgovcev Mercator (20,74 evra), Spar (21,13 evra) in Eurospin (22,24 evra). Nekoliko dražji sta košarici pri trgovcih Tuš (27,87 evra) in Hofer (41,09 evra), ki v ponudbi ni imel govejega mesa, zato je bila izračunana alternativa.

Trgovca Hofer in Tuš v najcenejši osnovni košarici ponujata deset izdelkov slovenskega porekla, Lidl osem izdelkov, trgovci Eurospin, Spar in Mercator pa vsi po sedem izdelkov.

Največ izdelkov s poreklom EU imata trgovca Lidl in Spar, oba po sedem izdelkov, najmanj pa trgovca Hofer in Tuš, oba po tri izdelke.

Najcenejša razširjena košarica prav tako v Lidlu

Pri popisu povprečne vrednosti najcenejše razširjene košarice 28 osnovnih skupin živil se je pri vseh trgovcih, z izjemo Hoferja in Tuša, ta znižala. Znižala se je tudi najnižja vrednost najcenejše razširjene košarice, ki tokrat znaša 33,55 evra, medtem ko se je najvišja vrednost razširjene košarice zvišala in znaša 47,30 evra.

Najcenejša razširjena košarica 28 osnovnih skupin živil je na voljo pri trgovcu Lidl v vrednosti 33,55 evra, sledijo košarice trgovcev Mercator (36,32 evra), Spar (37,62 evra) in Eurospin (39,22 evra). Pri trgovcih Tuš in Hofer se je vrednost košarice glede na predzadnji popis zvišala.

V najcenejši razširjeni košarici je največ izdelkov slovenskega porekla vključenih v košarici trgovca Hofer, kar 19 izdelkov, najmanj pa pri trgovcu Eurospin, devet proizvodov. Trgovca Spar in Mercator v najcenejši košarici ponujata 13 izdelkov slovenskega porekla, Lidl 14 izdelkov ter Tuš 18 izdelkov.

Komentarji (10)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Jaoooo, brez veze s temi košaricami.

Nek izdelek kupimo v eni trgovini, drug izdelek pa v drugi.

In tudi odvisno od tedenske akcije.

dolfek (ni preverjeno)

Poserem se vam v košarice

. (ni preverjeno)

Bluzenje s košarico se še nede končalo?

Mclaren (ni preverjeno)

Vse je še pre pocejni še drakše bi moglo biti. Še vedno se zavrže na tone hrane.

Avokado (ni preverjeno)

Mi obiskujemo zgolj ELeclerk.

Joj (ni preverjeno)

Eurospin?

Niko i ništa (ni preverjeno)

Za sirotinjo.

In reply to by Joj (ni preverjeno)

Dddff (ni preverjeno)

K nobenemu se ne splača. Če se le da ne kupujte, kar res nujno ne rabite.

Goriške steroidi (ni preverjeno)

Hofer in tuš najdragša trgovina, tan je tudi kvaliteta na zadnjome mesto,te dvoje trgovine vas rejdno kradeta!

Papaštrumpf (ni preverjeno)

Napišite, kateri so ti artikli, da sam primerjam cene. Hvala

Starejše novice