Vir: Leo Klub Ljutomer
Ultramaratonka Špela Šavs je 3. septembra 2021 pričela »Tek okoli Slovenije« za Junake 3. nadstropja, otroke, ki se ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani. 

Otroci, ki bijejo bitko za življenje, so tisti, ki jim Špela želi pomagati. Tako je letos želela, da je njen ultramaraton nekaj posebnega. Vsak korak na 1125 kilometrov dolgi poti je bil namenjen junakom in ozaveščanju o otroškem raku.

Špelin tek skozi Prlekijo in Prekmurje

V soboto, 11. septembra, je Špela Šavs, ki je neumorno tekla okoli Slovenije za Društvo Junaki 3. nadstropja, deveti dan zaključila na Razkrižju, kamor je pritekla iz Ormoža.

Številni tekači in tekačice, s podporo Občine Razkrižje, župana Stanka Ivanušiča in Turističnim društvom Razkrižje so s Špelo odtekli zadnji kilometer tega dne. Zbrane prostovoljne prispevke so namenili za podporo projektu.

Vsak član Lions kluba Ljutomer je prispeval finančni prispevek, poravnali so tudi stroške nočitve in večerje.

Zahvala za dobrodelnost

V nedeljo zvečer, 12. septembra, so Špelo in ekipo na Kuzmi pričakali članice in člani Lions Klub Murska Sobota skupaj z organizacijo Mali vitezi.

Mali vitezi so edina nevladna organizacija v Sloveniji ki posveča svoje aktivnosti mladim po njihovi ozdravitvi. Zajema vse mlade na področju Republike Slovenije, ki so v otroštvu preboleli raka in so starejši od 18 let. Tem mladim skozi svoje programe nudijo fizično in psihično rehabilitacijo.

S predstavniki občine Kuzma, ki ji je zagotovila prenočitev, so ji izrekli velik poklon in zahvalo za njeno dobrodelnost. 

Prva ženska, ki je »obtekla« Slovenijo

V ponedeljek, 13. septembra zjutraj, so jo člani Lions kluba Murska Sobota s kolesi spremljali naprej, ko je tekla po Prekmurju proti Štajerski. Špela je s svojim dobrodelnim tekom postala prva ženska, ki bo »obtekla« Slovenijo. 

Tisti, ki kdaj zaidete na Onkološki oddelek, veste, da je tam prepogosto slišati prekmursko in prleško govorico. Naši otroci imajo pomoč zdravljenja daleč od doma, zato jim bo soba za spremljevalce, prišla še kako prav. 

Pretekla 1125 kilometrov

Špela je včeraj ob 12. uri končala svoj tekaško dobrodelni tek okoli Slovenije za Junake 3.nadstropja. Na svoji poti, dolgi 1125 kilometrov, so njene misli bile z Junaki, njihovimi družinami in junaškimi Zvezdicami. Skupaj z soorganizatorji člani Lions Klub Kranj so povezali Slovenijo za opremo sobe za njihove svojce. 

»Draga Špela, iskrene čestitke za pogum, vztrajnost, požrtvovalnost in dobrodelno odtečene kilometre,« so zapisali na Facebook računu Lions Slovenija.

Vir: Facebook Leo Klub Ljutomer
Vir: Facebook Leo Klub Ljutomer
Vir: Facebook Leo Klub Ljutomer
Vir: Facebook Leo Klub Ljutomer

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice