Slika je simbolična.
V Sloveniji je včeraj padel prvi dobitek Viking, vreden skoraj 11 milijonov evrov!

V odličnem dnevu za ljubitelje dobre igre so po košarkarjih in odbojkarjih včeraj zgodovinsko zmago dosegli tudi slovenski Vikingi!

V mednarodni igri Vikinglotto se je prvič doslej zgodilo, da je glavni dobitek zadel igralec iz Slovenije.

Skoraj enajst milijonov vredno nagrado bo domov odnesel srečni nekdo, ki je svoje številke vplačal v Ljubljani.

Srečnež vplačal v trafiki na Slovenski cesti

Včeraj izžrebani glavni dobitek Viking je vreden 10.767.576,80 evra in je bil vplačan v trafiki na Slovenski cesti v Ljubljani. 

Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga bo prejela občina stalnega prebivališča dobitnika (davek znaša 1.615.136,52 evra), bo novi slovenski milijonar bogatejši za 9.152.440,28 evra.

Dobitnik ima čas za prevzem svojega Vikinga vse do 6. decembra letos.

Igro Vikinglotto v Sloveniji lahko igramo od leta 2017. Takrat so domači igralci prvič dobili priložnost igranja najstarejše mednarodne loterijske igre, ki je sicer na voljo 47 milijonom igralcem iz desetih držav Evrope. 

Prednost mednarodnih iger so izredno visoki skladi za dobitke, ki jih omogoča množična udeležba igralcev iz različnih držav. 

Loterija Slovenije s prirejanjem mednarodnih iger domačim igralcem omogoča izbiro, kakršno imajo tudi prebivalci na najbolj razvitih evropskih trgih.

Ste vedeli?

Od začetka prirejanja igre Vikinglotto so igralci v Sloveniji doslej prejeli 668.352 različnih Vikinglotto dobitkov v skupni vrednosti 6.729.715,30 evra. 

Največji dobitek - predvčerajšnjim - je bil 80.000 evrov.

Kot vse loterijske igre, pa je tudi Vikinglotto pomembna iz vidika zbiranja sredstev za slovenske športne, humanitarne in invalidske organizacije.

S prirejanjem igre Vikinglotto so v skoraj petih letih skupaj zbrali 4,6 milijona evrov koncesijskih dajatev, s katerimi se financira več kot 500 invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij in projektov letno. 

V državni proračun so igralci prispevali še dodatnih 2,5 milijona evrov davkov, obogatili pa so tudi proračune občin, v katerih prebivajo.

Komentarji (2)

ofijuz (ni preverjeno)

jasno da je bil iz lj. le zakaj bi kdo bil iz prekmurja? odigrano kot covid

carni vrag (ni preverjeno)

S temi penezi leiko kupi državni zbor

Starejše novice