Slika je simbolična (foto: Bobo).
Močno deževje z lokalnimi nalivi, ki je v četrtek in ponoči zajelo vso Slovenijo, je povzročilo precej nevšečnosti.

Voda je zalivala kletne prostore, gasilci so reševali vozila iz poplavljenih podvozov, sprožilo se je več zemeljskih plazov, narasli potoki in hudourniki pa so ogrožali več objektov. Dolgotrajni nalivi so napovedani tudi za danes.

Kot so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje, so po doslej zbranih podatkih zabeležili 191 dogodkov po vsej državi. Aktiviranih je bilo 87 gasilskih enot, od teh šest poklicnih.

Gasilci so v večini primerov črpali meteorne vode iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov, avtosalonov, dvoran, gospodarskih objektov, industrijskih stavb, knjižnic, nakupovalnih prostorov, poslovnih objektov, prodajaln, gostinskih prostorov, skladišč, šol, vrtcev, lekarne in Narodne galerije.

Voda poplavila več podvozov in sprožila plazove

Voda je poplavila tudi več podvozov, iz katerih so morali gasilci reševati obstala vozila. Zaradi padavin se je sprožilo tudi več zemeljskih plazov, zaradi katerih je bilo zaprtih več cest. Na teh lokacijah so odstranili več podrtih dreves in prekrili več streh objektov.

V občini Ankaran pa se je pretrgal tudi električni kabel.

Narasli potoki in hudourniki so ogrožali več objektov, ki so jih gasilci zavarovali s protipoplavnimi vrečami.

Udar strele je zanetil požar na ostrešju stanovanjskega objekta v Ljubljani. Požar je popolnoma uničil 50 kvadratnih metrov ostrešja in del kuhinje v mansardi.

Zagorelo je tudi ostrešje gospodarskega poslopja v občini Kozje.

Tudi za danes Agencija Republike za okolje napoveduje dolgotrajne krajevne nalive predvsem v zahodni, osrednji in južni Sloveniji. Predvsem na Primorskem so možne tudi močnejše nevihte.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Reševanje vozil iz podvozov zaračunati, zdrava panet ti pravi ka se v poplavljeni podvoz ne boš pelo pa še rdeča luč na semafori gorij.

Starejše novice