Zaposlena v trgovini Jager je na družbenem omrežju objavila odmeven zapis, v katerem delodajalca obtožuje trpinčenja na delovnem mestu. V Jagru obtožbe zanikajo.

Po družbenih omrežjih kroži čustven zapis Nataše Meznarič, zaposlene v Jagru, ki je po njenih besedah žrtve šikaniranja delodajalca.

Razlog? Po njenih besedah naj bi šlo za to, da je v drugem valu epidemije koristila varstvo za svojo hčerko Ulo.

Po šestem interventnem zakonu sicer tovrstno nadomestilo ne predstavlja nobenega stroška za delodajalce, saj ti lahko uveljavljajo povračilo pri zavodu za zaposlovanje.

Kot je zapisala, prejema plačo nižjo od minimalne, za kar ji pripada še socialna podpora in kritje dopolnilnega zavarovanja, delodajalec pa ji je odrekel stimulacijo, ker do dvakrat mesečno koristi spremstvo za otroka s posebnimi potrebami, saj obiskujeta ambulanto za avtizem v Ljubljani in ostale specialiste. 
 

Poslovodja naj bi ji zagrozila s povračilnimi ukrepi

Po besedah zaposlene ji je po koriščenju varstva za otroka, ko so se pričele njene težave z nadrejenimi, poslovodja dejala, da jo bodo »konkretno zj****«.

Nazadnje je morala opraviti razgovor s »tremi mušketirji«, ki so jo soočili z domnevnimi nepravilnostmi pri opravljanju delovnih nalog, med drugim uporabo mobilnega telefona.

Zapis sestanka, ki ga je sicer podpisala, je tudi objavila na družbenem omrežju.

»Za mojo Neži bi naredila vse, da bi se dobro počutila, vse. In hvala Bogu, da ji lahko ponudim vse, kar potrebuje to pa zato, ker vsak dan po ali pred službo urejam še okolice. Drugače ne bi imela niti za gorivo, da jo peljem k zdravniku, ker mi pripada samo gola plača, ker imam otroka s posebnimi potrebami. In to je žalostno. Ampak jaz sem kljub vsemu vesela, hvaležna, radostna. Ker komaj čakam dan, da bom lahko rekla adijo in nasmejana odšla novim dogodivščinam na proti. Ampak tudi moje nadure bojo plačane predno odidem, do zadnjega centa. In kar nekaj se jih je nabralo v treh letih,« je zapisala. 

Jager: Zgodba ima dve plati

Za odziv smo se obrnili tudi na podjetje Jager. Eden izmed direktorjev družinskega podjetja Boštjan Jager odgovarja, da ima omenjena zaposlena specifično situacijo, ki jo, kakor pač zmore, rešuje.

»Iz naše strani, kot delodajalca nikakor ne prihaja do nobenih pritiskov, moramo pa se zavedati, da morajo pravila veljati za vse enako. Prav tako je treba vedeti, da imajo običajno zgodbe dve plati. Verjamemo, da Nataša ne misli slabo in da se bodo stvari ugodno razpletle. Iz naše strani smo ji že in ji še bomo pomagali,« je pojasnil direktor za Mariborinfo.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cvb (nepreverjen)

hmm. "preveč uporabljala gsm aparat". ja nič novoga. eni nemrejo srati brez telefona v roki.

Olosh (nepreverjen)

Drži. Meni je fajn gledati v telefon kda san na wcji :D Nekda san šampone čito, zaj pa pač novice :D

In reply to by cvb (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Nej samo Jager... Pa Spar, Hervis..... Pravzapraf skoro si....

en (nepreverjen)

Tudi pri nas na firmi mamo par takšnih gospodičen ki nemrejo zdržati 3 minute brez mobitela v roki. Pavze za čik si jemljejo izven zato predvidenega časa, po učinkovitosti zaostajajo za vsemi drugimi, ko pa jim kaj rečeš pa takoj cvilijo trpinčenje in šikaniranje. Polno je takšnih nemarnih "žrtev" trpinčenja in šikaniranja. Upam da po tej objavi nebo dobila nikjer službe in se bo malo zamislila nad sabo, ker po tem javnem pom pomu, dvomim da jo bo kdo hotel zaposliti...

Kapitalisticnogovno (nepreverjen)

To zdaj mamo novodobni kapitalizem kje si samo stevilka.... To se dogaja po vseh podjetjih.... Vcasih so se delavci druzili po piknikih pa ne vem kje, pa se vsi dobro razumeli... Potem se je pa cez noc vse sprivatiziralo, nastavilo neke novodobne sefe, ki vsi lazijo po team bildingih pa ne vem kako se vse imenujejo te moderne zadeve.... Odnosi med ljudmi pa cedalje slabsi.... Boli kapital za malega cloveka in njegove tezave.... Kako dolgo se je pa druga zgodba....

komunista (nepreverjen)

Jager je za kurac. Kolega delo v trgovini plača minimalna delovnega časa ne poznajo od zore do mraka malico plača v bonih. Jedem ge takšnega delodajalca.

tt (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka se stejplete pa tau njeno manjost zagovarjate? Rejsan ka so te velki kapitalisti sami izkoriščevalci delavcov, samo nekših osnovnih stvari kere delodajalec od tebe zahteva pa pričakuje, pa se trbej držati. Ovi EN zgoraj je lepo napiso, ka je preveč takših gospodičen, kere nebi nika delale, gda pa jin što kaj povej pa včasek šikaniranje cvilijo. Tudi ges poznan par takšnih primerov ka so manjaste tak ka smrdi z njih, pa če je nej kaj po njihovo, te se že včasik jočejo pa cvilijo. Pa ta je glih takša.

VRANA (nepreverjen)

Prejela je zapisnik, ki ga je tudi PODPISALA !!! Jasno in nedvoumno je napisano, da preveč uporablja GSM, pa še druge nepravilnosti... Zdaj pa zapis na FB?? Zakaj? Rabi odobravanje neznanih ljudi, ki komaj čakajo, da pljuvajo in izkazujejo svojo "plemenitost", "poštenost",...?? Odobravanje ljudi, ki sploh niso bili zraven, ne poznajo konkretno zadeve, ne vejo nič od niča..... ?
Drugače ji želim moč, pogum, srečo,.... vse kar rabi pri vzgoji avtističnega otroka... Ampak, zadeve se tako ne delajo !!

Kapitalisticnogovno (nepreverjen)

Delas poleg nje ka znas ka prevec uporablja gsm? Ponavadi je tak ka dokler si tiho si dober delavec, ko pa enkrat nazaj poves pa je naenkrat miljon napak... O tem ka pa izgubis stimulacijo zato ka peljes otroka na zdravljenje pa rajsi ne bi... Si znani desnicar ka te motijo levi pa migranti... Ko se dogaja kaj taksnega slovenski mamici bos pa pravo kaj? Aja lena je... Tocno.... Nej nan tebej migrantov... Mi mo sami sebe zakopali....

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Daj ne flancaj brez veze... Zapisnik je PODPISALA !!!! Ker se ji baje "ne da ukvarjati z njimi" !!! Pa jaz nikoli, nikjer, niti pod razno NE PODPIŠEM zadeve, ki bi me LAŽNO obtoževala!! Potem pa jokat na FakeBook, Twitler,.. ?? In baje ni klonila!? Torej je podpisala RESNIČNO trditev ?!

In reply to by Kapitalisticnogovno (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Vrana, tokrat en velik 👍🏻!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

PogostostPojava (nepreverjen)

To se dogaja pogosteje kak si mislimo. Takšnih gnojov je v takšnih poslih več kak zadosta. Problem je v ton, ka ti nej trbej visoko šolanoga delavca in jih zato na hitro dobiš kelko ščeš. Že naslednji den de ti delo en študent namesto delavca. Te pa, kda ti eden zača "nagajati" (in z besedo nagajati mislin v ton primeri, ka nuca posebej fraj, ker more dete voziti na preglede), ga začaš maltretejrati z ciljon, ka de dal odpoved in dobiš že naslednji den delavca brez teh posebnih želja. Kelko pač ide v okviri zakonskih zmožnosti. Tudi to z mobitelon lejko pride zraven. Nemo tu nikoga ščito, ker neven, kak pogosto je na telefoni, ampak san znan za primere, kda šef po vsoj sili išče en razlog, ka de te dal na disciplinsko. In te nega strank in pogledneš neka na telefon, šef te vidi in evo disciplinska. Ali ti šef pove, štere naloge maš za napraviti in te te zafrkavle, ker nejsi napravo nečesa, kar sploj neje pravo... V glavnon, na žalost zakon ščiti takšne delodajalce...

rile (nepreverjen)

če ji ni všeč,še vedno ima možnost prekinitve delovnega razmerja.Zaradi takih vsevednežev pa je tako ,kot je.lp

Nshdhs (nepreverjen)

Delan v firmi ge delavci roko ne srce ne falij nika trenutno, samo najdes takse ka nebi delo to pa nebi delo tisto, za sako stvar se samo buni ( dobesedno skace nad sefon ka si misle) kda pa se posledicno malo placa zmensa je pa ogenj v streje... nesterne bi trbelo se dosta bole "zategniti" ka se samo slepajo.oz.bi se radi slepali na racun drugeh v firmi ka se nekaj trudijo..
Ta pa je tudi reden kaliber, je sla.pa.podpisala nekso izjavo, ka zaj gucij ka se neda z njimi ukvarjate, zakoj je te podpisala ci nej resan.. z ten podpison se je pokopala, besede si lejko vtekne nekan, paper je glaven... ci nuca sluzbi je naj srecna ci de jo delodajalec mel dale v sluzbe

Vili76 (nepreverjen)

Jebeš Jager. Cene dražje kak v drugij trgovinaj, lastnik dobesedno kmet, keri je san pravo ka ne vej niti nešče uporabljati računalnika. Pa še Janšo podpira...

HojSS PRESS (nepreverjen)

Jaz verjamem ženski in ne delodajalcu, ker dobro vem, kako delajo z ljudmi.

Že to, da trgovka ne dobi niti minimalca in ji mora še država prispevati DSP je jasen dokaz kako delajo nekateri delodajalci z ljudmi in kako jih izkoriščajo.

In potem se bahajo z dobički in uspehi podjetja.

Sicer imamo tudi v Pomurju znana podjetja, ki se gahajo, da so oh in sploh in kujejo dobičke.

In enako, kot pri oni delavka še dobiva Denarno Socialno Pomoč, ker niti minimalca ne dobi.

Človek dela pri podjetju, denar pa mu daje država, da lahko komaj preživi.

Lastniki pa kujejo velike dobičke.

Še mimogrede.

Vse te barabije se večini dogajajo pri podjetjih, kjer so lastniki iz Slovenije.

Poznam podjetja, kjer so lastniki tujci in ni teh problemov.

Seveda tujci s severa in severozahoda !!!!!

Dubrovka cc (nepreverjen)

Bravo ga. Nataša. Se bomo končno Slovenci predramil in uprli izkoriscevalcem. Jaz vam verjamem. Imela sem opravka z enim od direktorjev Jagra. Zelo aroganten in nesramen tip. Domisljavec. Tudi v službi sem se uprla mobingu in zmagala. Ne popustit. Mi smo ljudje, ne pa sužnji nekaterih, ki si sami se gat niso znali zaslužiti. Nihce nima pravice teptat nas, ki garamo kot črna živina za minimalca. Slovenci V SLOGI JE MOČ.

Dubrovka cc (nepreverjen)

Nsdshs mater a si Slovenec al ne? Pišeš kot nepismen otrok pri 2.letih

Bindi (nepreverjen)

Ne vem, mogoče ste izjema in genij, ampak otroci pri dveh letih so vsi nepismeni. Tudi vi, pa ste odrasli. Se enkrat preberite, kaj ste nakracali. ;-)

In reply to by Dubrovka cc (nepreverjen)

Maksimius (nepreverjen)

MERCATOR ISTO SRANJE SAM MOBING!!

Zarja123 (nepreverjen)

Pa se res je kar se dogaja v Jagru. Nic se ni zlagala, katastrofa kako lazejo da bi se znebili delavca.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice