Foto: Lidl Slovenija
Na družbenem omrežju Facebook so se pojavile izpovedi delavcev Lidla, ki pričajo o nevzdržnih delovnih razmerah. Ti bi se naj morali zagovarjati tudi, če gredo prevečkrat na stranišče. Na navedbe so se odzvali tudi v samem Lidlu.

Delavke in delavci podjetja Lidl so se v začetku prejšnjega leta stopili skupaj in se združili pod okriljem tako imenovanega Sindikata Lidl, ki deluje pod okriljem Sindikata delavcev trgovine Slovenije. Kot razlagajo, je cilj njihovega sindikalnega delovanja povezovanje in organiziranje delavcev v enoten kolektiv, ki brani njihove pravice.

Zelo aktivni so postali tudi na družbenem omrežju Facebook, po tem, ko je Lidl, kljub pritiskom slovenskih sindikatov z vseh vetrov, odpovedal pogodbo o zaposlitvi iz krivdnih razlogov ustanoviteljici sindikata v podjetju Tjaši Kozole.

V že omenjenem sindikatu delavcev trgovine so sicer ves čas trdili, da se je gonja proti njej začela, potem ko je sindikalno organizirala sodelavke v podjetju in si začela prizadevati za začetek socialnega dialoga.

Pri tem je v aprilu prejšnjega leta delovno sodišče po navedbah Lidla s sklepom v zvezi z zadržanjem odpovedi Tjaše Kozole zavzelo stališče, da ta odpovedi ni podal zaradi sindikalnega delovanja delavke, temveč zato, ker je kršila delovne obveznosti. Iz obrazložitve začasne odredbe naj bi izhajalo tudi, da odpoved ni bila nezakonita.

Sindikat Lidl v podporo slovenskim policistom

Četudi je delovanje Sindikata Lidl na družbenem omrežju Facebook kasneje malce zamrlo, so znova postali zelo aktivni v začetku tega meseca, po tem, ko je Sindikat policistov Slovenije v državni zbor vložil pobudo za zbiranje podpisov državljanov v podporo predlogu novele zakona o delovnih razmerjih, s katerim bi omejili možnost izrekanja opozoril pred odpovedjo delovnega razmerja.

Med razlogi za pripravo zakonskega predloga je primarni razlog zloraba instituta izrekanja opozoril pred odpovedjo za discipliniranje zaposlenih, ki se v policiji pojavlja v zadnjem letu. 

Predlagane spremembe za večjo zaščito delavcev

S predlogom zakonske novele tako želijo omejiti možnost izrekanja opozoril pred redno odpovedjo delovnega razmerja, in sicer tako, da izrek tega ukrepa ne bi bil prepuščen samovolji nadrejenih, ampak morajo biti za to izpolnjeni točno določeni pogoji, kot je kršitev pogodbe o zaposlitvi.

Z drugo rešitvijo bi v zakon vnesli možnost pravnega varstva zoper ukrep opozorila pred odpovedjo, prav tako delodajalci ne bi mogli začeti s postopkom redne odpovedi, dokler ne bi bilo pravnomočno odločeno o opozorilu.

»Predlagane spremembe bi vse delavke in delavce bolje zaščitile pred samovoljnim in nezakonitim discipliniranjem in ustrahovanjem, ki se ga lastniki kapitala pogosto poslužujejo. Tarča takšnih pritiskov, šikaniranj in ne nazadnje tudi odpuščanj smo prav tiste delavke in delavci, ki se na delovnih mestih borimo za delavsko stvar,« poudarjajo v Sindikatu Lidl.

Pri tem dodajajo, da so kršitve, ki jim sledijo opomini, pogosto povsem neresnične in neutemeljene, delavke in delavci pa so proti takšnim opominom povsem nemočni, saj nimajo možnosti uporabe pravnih sredstev. 

Zlorabe instituta izrekanja pisnih opozoril pred odpovedjo tudi v Lidlu

Sindikat opozarja, da so v Lidlu priča velikim zlorabam instituta izrekanja pisnih opozoril pred odpovedjo, saj gre po njihovih besedah za stalno prakso discipliniranja zaposlenih. 

»Lidlov poslovni model temelji na podzaposlenosti in visoki storilnosti, zato je skoraj nemogoče opraviti vse delo in zadostiti vsem strogim pravilom. Poslovodje in delavke smo tako v vsakodnevnem 'prekršku', s čimer nas vodstvo drži v šahu, saj nam lahko kadarkoli  izreče odpoved,« poudarjajo v Sindikatu Lidl. 

Tudi iz tega razloga so se v sindikatu odločili na družbenem omrežju Facebook deliti izjave delavk in delavcev Lidla, ki so podvrženi ustrahovanju, pritiskom in nadlegovanju na delovnem mestu.

»Premestitve so tudi način discipliniranja zaposlenih«

»V juniju sem bila od regionalne vodje prodaje obveščena, da bom premeščena v drugo poslovalnico zaradi pomanjkanja kadra. Prosila sem ga, da naj me ne premesti, ker sem se v svoji poslovalnici dobro počutila. Prosila sem ga, naj se raje dogovori s kakšno drugo sodelavko, ki bi ji to bolj ustrezalo, ki se na primer vozi vsak dan mimo te poslovalnice v matično, vendar ne.

Njegove besede so bile: 'Tebe sem izbral.' Poklicala sem kadrovsko svetovalko, ki mi je dejala le, da se bo poskusila z RVP-jem pogovoriti, a da kljub temu ne razume, zakaj stiska, saj so druge zamenjale tudi že več poslovalnic. Le zakaj morajo punce zamenjati več poslovalnic?

Zopet sem se poskusila z njim pogovoriti. Dejal je, da lahko tudi drugače doseže svoje. Pa sem mu rekla, če ima v mislih, da bi mi nekajkrat podtaknili dva 'gnila' jogurta in bi bila odpoved? Rekel mi je, da bi lahko tako naredil, ma ne bo. Torej bi bila tudi ta opcija?

Enostransko odrejene premestitve so lahko zelo obremenjujoče za delavke in delavce Lidla. Zavedamo se, da so premestitve tudi način discipliniranja zaposlenih. Tvoja beseda, tvoja prošnja, tvoj jok, ne pomenita nikomur nič,« se glasi samo ena izmed izpovedi, ki jo je delil Sindikat Lidl.

Delavci se morejo zagovarjati tudi, če gredo prevečkrat na stranišče

V Sindikatu Lidl opozarjajo tudi na pritiske, ki jih nadrejeni izvajajo zaradi slabe storilnosti delavcev. »Presenečena sem začela ugovarjati, a me je hitro prekinil in zagrozil, da imam 14 dni časa, da izboljšam svojo storilnost, kajti v nasprotnem primeru mi grozi premestitev na drug oddelek. Zato delam še hitreje in hitreje, vsak dan, brez prestanka,« lahko preberemo v eni izmed izpovedi.

Prav tako bi se naj delavci morali tudi zagovarjati, če gredo prevečkrat na stranišče in če se tam predolgo zadržujejo. »Posameznike spremljajo, kako hodijo na pavzo, kako se evidentirajo, nato pa jih vsake toliko časa opomnijo, koliko minut so zapravili in kaj bi sledilo, če bi vsi tako delali - kakšna izguba bi bila to za podjetje. Seveda pa nikoli ne omenijo, koliko nas vsak dan dela podaljške,« je s sledilci delil Sindikat Lidl.

Omembe vredni so tudi pritiski, ki jih nadrejeni povzročajo ženskam. »V skladišču prav tako zahtevajo, da ženske prelagamo isto težo kot moški. Delavke tako prelagamo tudi škatle, ki imajo 50 kilogramov ali več. Ko prosiš sodelavca za pomoč, pa si hitro opozorjen, da upočasnjuješ delo in da s tem kvariš normo ne samo sebi, temveč tudi drugim. Če opozoriš, da ne moremo več zdržati takšnih naporov, tudi zaradi zdravstvenih razlogov, si svoj položaj le poslabšaš, kajti od tebe zahtevajo še več. Zato smo raje tiho, ne jamramo več, a ponoči se zvijamo od bolečin,«

V Lidlu za delavce vzpostavili brezplačno anonimno telefonsko linijo

Za odgovore smo se obrnili na sam Lidl, kjer smo jih povprašali o položaju delavcev in delavskih razmerah. Za Mariborinfo odgovarjajo, da si prizadevajo, da bi se zaposleni v svojem delovnem okolju dobro počutili, zato imajo po njihovih besedah delavci v podjetju vzpostavljene vzvode, ki jim omogočajo, da se lahko odzovejo na vsako obliko neprimerne obravnave s strani sodelavcev ali nadrejenih.

»Zaposlenim je na voljo brezplačen in anonimen kadrovski 'hotline', v podjetju pa deluje tudi svetovalka za kadrovske in socialne zadeve, ki prejeta sporočila in klice obravnava resno in nemudoma tudi preveri situacijo. S situacijo v skladišču, ki jo je sindikat objavil kot pričevanje na socialnih omrežjih, smo v vodstvu seznanjeni. Sodelavkama smo že ponudili premestitev na oddelek, kjer posamezna bremena niso tako težka, a sta obe ponujeno zavrnili,« razlagajo v Lidlu.

Pri tem dodajajo, da v podjetju vsako leto izvedejo anonimno raziskavo zadovoljstva zaposlenih. »V lanski je več kot 80 odstotkov zaposlenih povedalo, da so zelo zadovoljni oziroma zadovoljni z zaposlitvijo v našem podjetju. Da s svojimi projekti, ki jih izvajamo za zadovoljstvo zaposlenih, ter jasnimi pričakovanji do dela s svojimi sodelavkami in sodelavci vzpostavljamo pošten in spoštljiv odnos, dokazuje tudi nizek odstotek zaposlenih, ki zapusti naše podjetje,« zaključujejo v Lidlu.

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rdečeberzijanec (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

V Lidlu se baje zelo rade zaposlijo nezadovoljne medicinske sestre. Kdo ve kaj več o tem? Njih tudi kontrolirajo....ali???

Nedopustna praksa (nepreverjen)

nemcistov kapitalistov

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lejvi. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Gdo ni zadovoljen naj gre drugam.
Popolnoma enostavno.

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Vodstvo Lidla (nepreverjen)

so mafijskomusloidnamilicija znana po nadzoru in izsiljevanju

In reply to by Lejvi. (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Trgovce se kar iscejo.Tako da vsak dober lahko najde sluzbo.....drugace pa vsako nepravilnost se naj opozori in tudi potem bojkot trgovine-)

, (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kapa muvijo, te pa naj idejo ijnan delat. Nej ga lomit, 1.890,00 neto place poslovodja.. tau je poklicna 3 lejtna sola. drujgi odimo za minimalca delat

In reply to by 12 (nepreverjen)

Kapala (nepreverjen)

Ka pa te tij muvis? Idi tij tudi inan delat, ce delas za minimalca. Gnes den samo se nesposobnezi odijo delat za minimalca.

In reply to by , (nepreverjen)

anton77 (nepreverjen)

In ti seveda ne kapne, zakoj ma poslovodja takšo plačo?????? Zatou, ka svoje podrejene ma za norca, isto Hervis, isto Spar....

In reply to by , (nepreverjen)

Droo (nepreverjen)

Zato pa dela na minimalci ka teh stvari ne razmi 😂😂😂

In reply to by anton77 (nepreverjen)

za slovenske t… (nepreverjen)

Potrebujemo male slovenske trgovine z izbranim kvalitetnim blagom kjer bi bil cenjen kot stranka kupec in trgovec s prijaznim osebjem

In reply to by 12 (nepreverjen)

pikica58888 (nepreverjen)

ni res! ne more vsak dobiti, ker delodajalec izbere koga bo imel. če rabi 1 trgovca izmed 150, računaj malo. kje se bo zaposlilo še teh 149, čeni potrebe ali pa jih delodajalec nešče? misli preden blefneš norije. sicer pa ajde, najdi meni job, da vidimo kako uspešen boš

In reply to by 12 (nepreverjen)

Miki mali (nepreverjen)

Kak je ime in priimek totem velikem bosu ( regionalnem vodji prodaje)????????

tuncika

Velike, predvsem tuje firme delajo popolnoma to, kar opisuje prispevek. Denarni vložki so veliki (plače in ostali stroški), blago pa bi prodajali po najnižjih cenah.
Rešitev je samo ena, potrebno je zamenjati delodajalca ob že opisanih pritiskih, saj ko enega dobijo na muho se zadeva samo stopnjuje.
V našo zavest mora priti potreba po odgovoru : ali jaz in moje zdravje ali delo ?????????????? To je zelo težko, vendar zavedajte se, da je danes potreba po katerekolih kadrih velika. In sploh ne dvomim, da si človek, ki si želi delati zagotovo najde zaposlitev. Samo ne smilite se samemu sebi, verjamem da bo šlo. S tem imam preveč izkušenj, ko me je delodajalec "premikal po terenu in "izogibajte se sindikatom".

Droo (nepreverjen)

Ne blamejraj se. Tista politicna opcija kero ti na pune zagovarjas je tista ka vspodbuja taksno izkoriscanje delavcov. Kapital vrag gda si podredi politiko.

In reply to by tuncika

Sumič (nepreverjen)

Ime pa priimek Regionalnega vodje prosim.

boyzeo (nepreverjen)

in ka boš seronja? metek poslo?

In reply to by Sumič (nepreverjen)

ffran

Tudi po potrebi !
Delavce naj bi nadzirali tudi pri uporabi stranišča, če serejo ali ščijo ?

In reply to by boyzeo (nepreverjen)

cmooon (nepreverjen)

Te je tan nej kak v Obiji in Spari v Btcji ka se skrivlejo med policami pa trudijo za čim manjšo storilnost?!
Ale pa recimo v Lesnini... Tan so še tapravi, celo tisti suji topli malo čelavi

Frfrfr (nepreverjen)

Tele, rad bi tebe vido kak delaš. Najverjetneje si tak socialaš ka doma ležiš pa čakaš podporo.

In reply to by cmooon (nepreverjen)

vdfbghzjui (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

komi ne paše naj da odpoved čista preprosto. če ge koga zaposlin od njega zahtevan tak pa tak če to nemre napraviti zaposlin drugoga. PRINAS SO DELAVCI PREVEČ ZAŠČITENI ge delan v avstriji pa nega ure nikdar ne vejš gda prideš domov pa se nišče nebuni v sloveniji pa vsakomi dlaka smeta.

_______ (nepreverjen)

Majster zato pa nemas niksne ferme in isto kak vecijna v slo tij va at samo klumas gda ti komandejrajo.

In reply to by vdfbghzjui (nepreverjen)

nihil (nepreverjen)

"ge delan v avstriji pa nega ure nikdar ne vejš gda prideš domov pa se nišče nebuni " toga nega nindre, vsaj ge je red nej

In reply to by vdfbghzjui (nepreverjen)

magarac (nepreverjen)

ja, samo žal tu niso avstrijske plače. če bi bile, bi tudi jaz tih bil. ti si tudi adijo pamet. takšne bi treebalo vse tožiti!

In reply to by vdfbghzjui (nepreverjen)

A (nepreverjen)

vdfbghzjui no te si pa na iston hlapec v Avstriji.

krampec+motika (nepreverjen)

Vse trgovke v vseh Lidlovih trgovunah bi morale stavkati

panho villa (nepreverjen)

Tam kjer delavca ne spoštujejo tudi stranka ni cenjena. Zato me v Lidlu nikoli ne bo.

100-100 (nepreverjen)

Slovenija je poleg Kitajske edina država na sveti štera ma dva sistema komunizen pa kapitalizen. Komunizen je za delavce, kapitalizen za direktore, bogatune, doktore, ministre, poslance, občinare itd. Zakoj , ednostavno, v komunizmi majo vsi ednake plače, se pravi prinas so delavci fsi na minimalci, ostali pa na maksimumi od maksimuma. Delavci morejo biti tüo, plačüvati davke, kapitalisti pa delajo ka ščejo. No edna razlika med nami pa Kitajci pa je , na kitajskon majo KPK prinas pa SDS, SD isto sranje s tou razliko ka se ne imenuvleta KPSDS, KPSD.

magarac (nepreverjen)

če se take dogajajo in se tako pustijo, so delavci sami krivi. jaz definitivno ne bi vse to trpel. valda mi zdravje več pomeni kot delo, denar. če ste taki lumpeki, pa se samo zvijajte dalje od bolečin, dokler ne postanete invalidi, namesto da bi že zdaj zamenjali službe.

Calik (nepreverjen)

Tud Iskro na Brniku bi lohk mal pregledal

HojSS PRESS (nepreverjen)

Svoje pa dodamo še kupci !!!
Če bi stopili skupaj in bili kak dan solidarni s prodajalkami in ostalimi delavci bi velikim kapitalistom hitro kapnilo, da se ni za igrat s tistimi, ki jim dejsnko nosijo denar !!!!!
Glavni problem je, ker danes vsak gleda samo na svoji rit in za svoje lastne interese !!!!!
Ko bo raja skapirala, da smo skupaj močnejši bo lepše.
Ampak preveč se je pohlepnost naselila med ljudi.
Sem pa v Lidlu videl, da so se pripeljali neka mularija z BMW-ji iz Ljubljane in s tablicami v rokah paradirali po poslovalnici in nadzirali delavke pri njihovih opravilih.
Veliko vsega vodstvo v tujini sploh ne ve.
Na nek položaj pridejo mladi povzpetneži in potem se izživljajo nad tistimi pod sabo za lastno zabavo in zato, da bi ugajali najvišjemu vodstvu in si pripisujejo zasluge za velike dobičke podjetja.
Razni regionalni vodje in nadzorniki imajo pač srečo, da so v Sloveniji, ker so pač ljudje bolj introvertirani in so delavke miroljubne.
Bo pa štala, ko se komu sname kak kolešček !!!!
Vsak ima svojo mejo.
V Sloveniji je ta meja očitno visoko postavljena !!
In potem se še kdo čudi, zakaj pridobivajo leve politične opcije ?
In se kdo čudi, zakaj so med in po vojni obračunali z raznimi kapitalisti in njihovimi podaniki !

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice