Alji Horvat družbo v kategoriji umetnosti in mode dela tudi Cara Delevigne, ena izmed najbolj znanih in vplivnih manekenk.

Revija Forbes vsako leto sestavi lestvico 30 Under 30 oziroma 30 pod 30, v katero vključijo, po njihovem mnenju najbolj vplivne, prepoznavne in potencialne posameznike in posameznice, ki še niso dopolnili 30 let. 

Ameriška lestvica je sestavljena iz 20. kategorij, Evropska pa iz 13., med njimi izberejo 30 oseb iz področja financ, zabave, športa, medijev, marketinga ter tudi umetnosti in kulture. Prav v kategorijo umetnosti in kulture se je kot edini Slovenki letos uspelo uvrstiti Alji Horvat.

Alja Horvat je 23-letnica, ki prihaja iz Maribora. Z ilustriranjem se je sprva začela ukvarjati samo kot hobi med študijem v Ljubljani. Njena strast se je hitro razvila v posel, ilustracije iz pod njenih rok pa so začele uporabljati številne blagovne znamke, tako na spletu kot tudi v trgovinah. Alja je med drugim sodelovala že s podjetjem Renault, Anthropologie, Urban Outfitters in tudi s kampanjo Time's Up. Trenutno pa Horvatova opravlja specializacijo v podjetju Causebox.

»Biti na Forbesovi lestvici je res neverjetno in izjemna čast. Je eden izmed dosežkov, ki mi pomeni ogromno in ki mi daje vedeti, da nekaj delam prav. To 'priznanje' je super, vendar se zaradi tega še bolj trudim, da bom v prihodnosti dosegla še več, tako na osebni kot na karierni ravni,« pravi Alja Horvat.

Na lestvico 30 pod 30 v kategoriji umetnosti in kulture so se uvrstili tudi fotografinja Nima Benati, ki je že sodelovala skoraj z vsemi priznanimi modnimi oblikovalci, Charly Cox, pisateljica proze, George Rouy, slikar in tudi Cara Delevigne, ena izmed najbolj znanih in vplivnih manekenk.

View this post on Instagram

Mood: Chilling inside with my plants 🌱🍃🌿

A post shared by Alja Horvat (@aljahorvat) on

Forbes je poleg tega prepoznal športne dosežke Luke Dončiča in ga uvrstil v kategorijo športa in iger ter v kategorijo slavnih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice