Da je življenje pod žarometi včasih kar težko, priča nedavni zapis mariborske radijke Tanje Kocman, ki je v svoji objavi izpostavila nekaj žaljivih komentarjev na temo njene teže in dela, ki ga opravlja. »Sem človek. Veš?« med drugim poudarja Kocmanova.

»Tudi jaz sem od nekoga hčerka. Sestra, teta, prijateljica. Kot ti. Ki se ti zdi ok, da puščaš v tem kratkem življenju takšne sledi,« so besede s katerimi Tanja Kocman, radijska voditeljica na Radiu NET FM, začenja svoj iskreni zapis na družbenem omrežju Facebook.

V zapisu, ki ga objavljamo v celoti, se namreč Kocmanova dotakne in obregne ob vse zlobne komentarje, ki jih prejema na družbenih omrežjih.

Med drugim jo ljudje največkrat zmerjajo z vprašanji, zakaj je sploh znana na slovenski sceni in komentarji o njeni teži.

»Tudi jaz sem od nekoga hčerka. Sestra, teta, prijateljica. Kot ti. Ki se ti zdi ok, da puščaš v tem kratkem življenju takšne sledi.

Ne, ni to trenutek, ko mi pišete, naj se ne sekiram. Verjemite mi, če bi se sekirala zaradi zlobe takih komentatorjev, ki sem je deležna že leta, bi se zlomila že ta leta nazaj. Ne. Hočem vam samo pokazati, kdo smo. To. To so komentarji pod člankom o tem, da sem si pobarvala lase. 80 odstotkov se jih sprašuje: »Znana, zakaj že?« in seveda to vprašanje nujno zapiše, ker kaj pa narediš, ko nekoga ne poznaš.

Poveš, da ga ne in da te nič o njem ne zanima. Ter dodaš, da zakaj pa se ne piše o tebi. Tako. Normalno.

No … Med ostalimi pa je to, kar vidite na fotki. Veliko mnenja o osebi, ki je sploh ne poznajo. Se pardoniram. Veliko žaljenja.

Veš, svojega dela si nisem izbrala, ker bi se želela izpostavljati ali pa ker bi se želela vsak dan počutiti kot na osnovnošolskem igrišču. Po vseh letih študija, študentskega dela in vsega, kar spada zraven, sem ugotovila, da je to moja strast. In da zraven pride tudi delček izpostavljenosti. Ampak, a veš? Ti nič ne plačaš zaradi tega. Ni davka na Tanjo Kocman. Nič ti ne vzamem, nič te ne gnjavim. Obstajam in se trudim za prvo. Verjamem, da tudi ti. In povsem me lahko ignoriraš. Res. Čeprav razumem, da ti je to tako težko. Ker si ne nazadnje tvoje žalitve prav zaslužim, ne?

Sama sicer, ko mi nekaj ni ok, grem drugam. Ne hodim k peku, katerega žemlje so mi bedne in mu govorim, kako ogabno jih peče, temveč grem k drugemu. Se mi zdi bolj fajn. Za oba.

Ampak ok … to sem jaz.

Ne rabim ti biti ne lepa ne zabavna, ne rabiš se samozadovoljevati ob pogledu na moje telo (celo prosim, če se ne), ampak … sem človek. Veš? Tak, ki od tebe ni plačan. Tak, ki ima mamo, ki jo taki komentarji o njeni hčeri prizadenejo. Tak, ki se zaveda, da si globoko nesrečna oseba, da moraš ves ta gnev spravljati na neznance in se delati večjega s poniževanjem drugih.

Saj bo. Mogoče, pa enkrat dojameš, da si nekaj vreden tudi, če ostalim tega ne jemlješ.

Do takrat pa … ti povem, da ti bom dajala največjo pozornost možno. Ker se mi zdi prav, da ljudje vidijo tvoje mnenje. Ne nazadnje ga imaš o toliko. In ti veš, kako pomembno je, da ga deliš.

Veste. Ljudje smo različno grajeni. In ne mislim fizično. 20 let nazaj bi zaradi takih Gregorjev, Jožefov in ostalih doma jokala, bruhala in si prikrajšala vse radosti tega življenja, ker si je en beden osebek vzel pravico povedati o meni najmanj pomembno. Danes pa si sama jemljem pravico, da v imenu vseh, ki nas konstantno kitite s svojim idiotizmom, rečem: »Dovolj

Zame ste nič.

In tole pove vse o vas in popolnoma nič o meni.«

Komentarji (20)

Bučkoe (ni preverjeno)

Meni so pa zelo všeč Tanjini prispevki z mamo Duško na Fb. Všeč mi je bila na Radiu Center. Punca je neznana samo neizobraženim butlom.

Neko (ni preverjeno)

Aha.. torej če ima človek diplomo, pa je ne pozna, je pa izobražen butl?

In reply to by Bučkoe (ni preverjeno)

orglice (ni preverjeno)

»Dovolj. Zame ste nič.« Tudi ti zame !!

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Bučkoe (ni preverjeno)

Diploma ni vse, obstaja tudi življenje z ljudmi.

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Neko (ni preverjeno)

To se pa popolnoma strinjam. :)

In reply to by Bučkoe (ni preverjeno)

dejan svinskoglavi (ni preverjeno)

Boli me kurec

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Svetlana Maka… (ni preverjeno)

Ugriznil i mene pa gremo skupaj k doktor

In reply to by dejan svinskoglavi (ni preverjeno)

psihomotene v … (ni preverjeno)

novice.svet24/clanek/novice/slovenija/odpeljala-se-je-v-psihiatricno-bolnisnico-in-povedala-da-ne-gre-od-tam-dokler-ne-bo-postala-prava

In reply to by Bučkoe (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

KDO JE TO? ZAKAJ JE SPLOH POMEBNO O TEM OSEBKU PISATI

.lloo (ni preverjeno)

stare novice pogrevate. kot javna oseba bi se lahko to navadila, kar tudi na pop tv podpirajo

tutu (ni preverjeno)

No ja, to je rešitev problema? Ka povejš "moreš se navaditi na to, ka te kar nešče na interneti žali"? Nebi bilo boukše, ka bi se začalo boriti proti žaljivkan in stremiti k kulturnomi izražanji na interneti? Ker s socialnimi omrežji, ge je človek v prvoj vrsti relativno anonimen in ležje najde svoje misleče in s ten ležje dobi neke vrste zaščito, takšne stvari idejo v vedno hujšo smer. S to korono pa še telko bole...

In reply to by .lloo (ni preverjeno)

jojhnk (ni preverjeno)

Tanja, moj poklon.

tuncika

Ko se nekdo na takšen aroganten način oglaša in seveda, če si še "kvazi" novinar, potem je res najbolje, da se ji umakneš s poti in rečeš saj je samo radijka.

Cato the Censor

Mogoče bi se sobotainfo probal prikupiti Talibanom, ker kot vidim delujete na nek podoben način, pridete kot strela z jasnega z neko "novico", ki sploh ni novica, z "neko osebo" za katero sem prepričan da tu pol ljudi sploh prvič sliši in z "njenimi problemi", ki sploh niso problemi, mogoče bi vas te mule iz Afganistana vzeli za svoje tipe za stike z javnostmi, tako kot oni namreč ustvarjate meglo iz nič

Bučkoe (ni preverjeno)

Mislim, da jo SLOVENCI poznajo, za ostale ne vem.

In reply to by Cato the Censor

Idemo (ni preverjeno)

Šmrkla odjebi

komunista (ni preverjeno)

Pocesnica

Vanek76 (ni preverjeno)

Verjetno je hotela postati radodajka namesto radijke :-)

Vanek76 (ni preverjeno)

Popravek: Hotel sem napisati mogoče ne pa verjetno.

In reply to by Vanek76 (ni preverjeno)

Magyar Bacsi (ni preverjeno)

Bravo Tanja!!!!

Starejše novice