8. marca praznujemo dan žena, ki je obenem mednarodni praznik žensk. Ob prazniku se bo zvrstilo mnogo dogodkov, mi pa vam predstavljamo naš izbor. In še kakšno presenečenje.

Obeležujemo 8. marec, mednarodni praznik žensk. Ob dnevu žena praznujemo ekonomsko, politično in socialno enakopravnost in dosežke nežnejšega spola.

Na kup smo nabrali vrsto dogodkov, ki se bodo zvrstili: od stand up predstave, gledaliških predstav, koncertov do kviza.

Stand up za dan žena (online)

Obeta se nam spletna stand up komedija, ki bo potekala od 20. do 22. ure. V smeh nas bodo spravljale najboljše balkanske komedijantke. Nastopajo Lucija Ćirović, Martina Ipša, Kaja Grozina, s Hrvaške se nam bodo javile Marina Orsag, Vlatka Mifka in Dragitza, iz Srbije pa se bo pridružila Ana Zlatanović. Nastopajoče bodo govorile v maternem jeziku.

Komedija se nam zdi super darilo v obliki dveh ur smeha, ki ga lahko podarite svoji ženi, punci, mami, sestri, sodelavki, prijateljici. Najboljše balkanske komedijantke se bodo javile vsaka iz svoje dnevne sobe in vam pripravile stand up komedijo z aktualnimi temami. Govora bo predvsem o ženskah, o mamah, o puncah in o stereotipih ...

Že tradicionalni stand up dogodek bo letos zaradi korone potekal v virtualni obliki. Ena vstopnica velja za eno napravo, ne za eno osebo, zato lahko dogodek polepša praznik celi družini.

Dostopne so na povezavi: https://www.eventim.si/si/vstopnice/stand-up-za-dan-zena-online-spletni-dogodek-560736/event.html.

Vir: Facebook, MGL - Mestno gledališče ljubljansko

Romantična drama Jazz

Mestno gledališče ljubljansko pripravlja ob dnevu žena na Tretjem odru romantično dramo Jazz Nejca Gazvode, v kateri igrata Sebastian Cavazza in Ajda Smrekar. Odvila se bo ob 20. uri. Krstna uprizoritev se bo odvila v spletni različici.

Presenetite prijatelje in najbližje z gledališko izkušnjo!

Vstopnice so dostopne na povezavi: https://tretjioder.si/trgovina/predstava-jazz-8-3/.

Namesto rož - 𝙅𝙖𝙯𝙯! 🎭🎷💐 #internationalwomensday Romantična drama Jazz 8. marca ob 20. uri na Tretjem odru #virtualtheatre vstopnice in ogled: https://bit.ly/3r5smdC

Objavil/a MGL - Mestno gledališče ljubljansko dne Ponedeljek, 08. marec 2021

Moj mož

Slovensko narodno gledališče Ljubljana pripravlja ob dnevu žena predstavo Moj mož Rumene Bužarovske v režiji Ivane Djilas. Posnetek prenosa z velikega odra bo ob 20. uri.

Moj mož pripoveduje, diha, kriči in šepeta skozi intimne, a surovo realistične pripovedi devetih igralk. Njihova razmišljanja, odločitve in dejanja (ali nedejanja) dajejo legitimnost obstoju družinskih in družbenih vzorcev.

Rumena Bužarovska se ne ujame v past, da bi iz žensk delala samo žrtve moškega ali družbe. Njene ženske so aktivne soudeleženke odnosov. Njihova razmišljanja, odločitve in dejanja (ali nedejanja) dajejo legitimnost obstoju družinskih in družbenih vzorcev. In ravno zato so tudi feministične, angažirane, lepe in čustvene.

Vstopnice so dostopne na povezavi: https://drama.kupikarto.si/dogodek.php?&dogId=5837&page=1.

Vir: Facebook, SNG DRAMA Ljubljana

Ženske štorije

Kantavtor Jani Kovačič je z Medeo Novak, Nežo Pajek Arambašić in Lukom Dobnikarjem v Gallusovi dvorani posnel spletni koncert, ki bo na ogled vse do 20. ure.

Ženske štorije obelodanjajo nekaj ženskih usod, ki jih desetletja zapisoval Jani Kovačič. Celovečerni koncert je namenjen tem pripovedim: vsaka pesem opisuje razmere, v katerih se neredko znajdejo ženske. Ženske ženejo življenje naprej in v dalj, moški se izgubljajo v prepirih in vojnah. Moški so pozabili svojo vlogo v tvorjenju življenja – povprečen moški običajno svojo odgovornost prelaga na državo, na žensko, na otroke. 20. stoletje je stoletje žensk.

Vstopnice so dostopne na povezavi: https://www.cd-cc.si/kultura/glasba/jani-kovacic-zenske-storije.

Jani Kovačič: Ženske štorije Včeraj smo v Gallusovi dvorani posneli koncert Janija Kovačiča z Medeo Novak, Nežo Pajek Arambašić in Lukom Dobnikarjem. Spletni koncert bo v nedeljo, 7. marca, ob 20. uri. Posnetek bo na ogled 24 ur. Foto Nada Žgank

Objavil/a Cankarjev dom dne Sreda, 03. marec 2021

Intimen koncert

Jan Plestenjak ob dnevu žena pripravlja prav posebno intimno doživetje, ki ga boste lahko spremljali iz domačega naslanjača, in sicer ob 20. uri.

Na odre se vrača po letu dni, na družabnih omrežjih pa pove, da se koncerta veseli in da je le-ta nekaj novega – tudi zanj.

Njegove pesmi bodo zazvenele po vseh delih sveta. Vstopnice so dostopne na povezavi: https://www.eventim.si/si/izvajalec/jan-plestenjak-501/profile.html.

Drage dame, dekleta, ženske...Danes je vaš dan! Jaz bi vam posvetil vsakega v letu! Lep 8.marec vam želim! Zvečer smo skupaj♥️J.

Objavil/a Jan Plestenjak dne Ponedeljek, 08. marec 2021

Kviz ob dnevu žena

Ministrstvo za zunanje zadeve je ob dnevu žena na svojem Instagram profilu pripravilo zanimiv kviz, v katerem se lahko preizkusite še danes.

Veste, katerega leta so ženske dobile volilno pravico? Kako so se imenovale prve borke za pravice žensk? Za kaj so se borile?

#KVIZ OB MEDNARODNEM DNEVU ŽENSK 👇 Veste, katerega leta so ženske dobile volilno pravico? Kako so se imenovale prve...

Objavil/a Slovenian Ministry of Foreign Affairs / Ministrstvo za zunanje zadeve RS dne Sreda, 03. marec 2021

Poklon policijskega orkestra

Policijski orkester pa vsem dekletom in ženskam poklanja zimzeleno pesem Pegasto dekle, ki jo je zaigral in zapel po svoje.

[POKLON POLICIJSKEGA ORKESTRA & 8. MAREC 🌹] Za vsa dekleta in ženske, ki danes praznujete svoj praznik, je Policijski...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Ponedeljek, 08. marec 2021

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Boljše če se aktivira nočno življenje.

Starejše novice