Srečko Đurov je novi državni sekretar na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj.

Po informacijah Sobotainfo je Srečko Đurov bil imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj.

Vlada Republike Slovenije ga je z jutrišnjim dnem imenovala za državnega sekretarja v Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj. 

Srečko Đurov ima izkušnje z vodenjem in z delom na področju regionalnega razvoja. V preteklosti je bil med drugim zaposlen kot direktor mestne uprave v mestnih občinah Maribor in Murska Sobota.

Đurov je torej ponovno združil moči z Aleksandrom Jevškom, ministrom za kohezijo in regionalni razvoj, s katerim je v preteklosti že sodeloval, ko je bil zaposlen kot direktor občinske uprave Mestne občine Murska Sobota. Poleg Đurova kot državni sekretar, pristojen za kohezijsko politiko že deluje Marko Koprivc.

Zamenjal bo nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj Andrejo Katič, katero so pred kratkim potrdili za novo pravosodno ministrico. 

Spomnimo

Nekdanji načelnik Upravne enote Maribor je bil tudi na čelu občinske uprave Mestne občine Maribor, kjer je avgusta lani svoje delo predčasno zaključil. Sledil je medijsko odmeven spor z mariborskim županom Sašo Arsenovičem.

Do preloma naj bi prišlo predvsem po tistem, ko sta javna uslužbenca podala prijavo nedopustnega ravnanja vodje županovega kabineta Jelke Vrečko in podžupana Sama Petra Medveda zoper določene javne uslužbence. 

Ker naj bi Đurov skladno s prijavo suma hujših kršitev, ki naj bi imele tudi znake mobinga, začel zbiranje informacij, naj bi pri vodstvu občine padel v nemilost. Je pa kmalu zatem odpoved podala tudi Vrečko.

Starejše novice