Pomurje je z vsakim dnem bliže realizaciji paviljona Expo.

Končno je zaživela uradna spletna stran EXPANO z novimi podatki o načrtovanih vsebinah paviljona, luč dne pa je sinoči uzrla tudi Facebook stran, ki je v svoji prvi objavi z nami delila razglednico iz prihodnosti.

Vrata v Pomurje

Kot smo poročali pred približno mesecem dni, je soboška občina s strani Upravne enote že dobila gradbeno dovoljenje, z gradnjo Regijskega promocijskega centra pa naj bi začeli še letos, predvidoma v začetku septembra.

Paviljon, ki je stal na svetovni razstavi Expo Milano leta 2015, bo tako svoje novo mesto našel ob soboški Kamenšnici in vrata za obiskovalce predvidoma odprl spomladi prihodnje leto.

Regijski turistični in poslovni paviljon EXPANO ob Soboškem jezeru naj bi sicer predstavljal novo vstopno točko za odkrivanje Pomurja in zakladov naše regije. 

V njem se bodo prepletali sodobna tehnologija, inovativni pristopi ter turizem in gospodarstvo regije. In kakšne vsebine lahko pričakujemo?

Hologrami in virtualni polet z balonom

Park bo nudil zanimivo točko za enodnevne izlete in daljša počitnikovanja v Pomurju ter osrednji turistično informacijski center regije. 

V paviljonu bo trgovina z regijskimi produkti in spominki, center mobilnosti, restavracija kot kulinarični laboratorij panonskih dobrot in prijeten kotiček za posedanje ob kavi.

Predstavili nam bodo zaklade narave, saj se bodo obiskovalci med drugim srečali s hologrami značilnih pomurskih živali in rastlin. Vrhunec EXPANO doživetja naj bi za mnoge predstavljal virtualni polet z balonom nad Pomurjem, obljubljajo pa tudi igro z mlinskim kolesom in značilno pomurska glasba v velikih lončenih posodah.

Ob vsem tem naj bi paviljon premogel še kulinarični laboratorij, informacijski HUB, knjižnico, termalne vrelce, vodno zaveso, gigapano, živalsko-habitatno steno, neskončno sobo, poezijo in umetnost, akvarij, VR kolesarjenje, interaktivni relief in projekcijsko dvorano.

expano.si

Turistični in informacijski center bo v obliki sejemske postavitve obiskovalce kratkočasil ob vstopu v park, kjer bo moč kupiti tradicionalne pomurske izdelke in hrano.

Sejna soba, sprejemnica ter pisarne v drugem nadstropju paviljona bodo medtem namenjeni predstavitvi gospodarstva in poslovnih možnosti Pomurja.

Odprtje maja 2018

Že to sredo bo potekala uradna predstavitev projekta, v prihodnjih mesecih pa bodo v obliki delavnic in intervjujev potekala sodelovanja z vsemi akterji in deležniki v regiji.

Med septembrom in decembrom bo sledila sama gradnja in postavitev paviljona, v začetku prihodnjega leta pa nato še oprema in inštalacija vsebin pred odprtjem paviljona EXPANO meseca maja.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Teo (nepreverjen)

Tu nekak dobro služi....

korakal (nepreverjen)

jaz pa bi povedal da že imamo vrata iz Prekmurja in ta so že desetletja na stežaj odprta !

In reply to by Teo (nepreverjen)

Pozitivac (nepreverjen)

Lepo!

SuperMario23 (nepreverjen)

Samo ka se dogaja in razvija. Cestitka.

müjra (nepreverjen)

škoda, glede na opisano ide ponovno za zapravleno priložnost

šuster (nepreverjen)

Regijska? A mamo že regije?

Sicer pa podpiram to zgornje, solidno izgleda. Upam, da bo zaživelo.

- (nepreverjen)

Kaj pa vodni športi? Doživetja? Nekaj kar bi dejansko privabilo ljudi?

kanžor

Za Expo iščejo direktorja in pomočnika direktorja ter obema svetovalca ,tajnico in kuharico kave vrtnarko za zalivanje fikusov tri čistilke in dva vzdrževalca

povezani (nepreverjen)

otvoritev malo pred volitvami ha ha lukavi ste nega kaj

gost22 (nepreverjen)

Nauvi Millennium Dome

goost (nepreverjen)

kama je Polanič prišeu,ka je za dvej pijvi od delavcof pomurja delnice spokujpo;

alkimist

Za "vodna doživetja" nucaš vodno dovoljenje in dvomin ka de občina vzporedno vlejkla še tej projekt. Po moje se čaka oseba s pravo idejo oz. oseba z debelo denarnico ka pride do realizacije, ampak verjetno toga še en čas nemo doživeli.

piškotek press (nepreverjen)

no, še 101 članek na temo EXPO. Še kakšnih 200 jih sledi do volitev...

namesto reklame napišite što de to vzdrževal, kak to, ka je nekaj zaposlenih že leto dni pa objekta še nindri nega, po kakšnih kriterijih so bili zaposleni, če v proračunu nega postavke za njihove plače, predvsem pa o navezi Polanič - občina in kopanju gramoza na občinski zemlji, ker Polanič več nema koncesije in nesme kopati v dosedanjih gramoznicah.

Poanta zgodbe je ZA lepo leseno fasado (štera de itak razpadnola za leto ali dvej). Če bi bili kredibilni medij in nej občinsko trobilo, bi namesto naročenih PR člankov za občino napisali še kaj konkretnoga od naštetoga, o čemer čivkajo že vrabci.

Namesto, ka bi članek korektno označili z "reklamno sporočilo" ga vi uvrstite v rubriko gospodarstvo. Dosta de ta drvarnica prinesla k gospodarstve. Bar telko, kak Red Bull. Ne ven zakoj se že ne zida 10 hotelov, ka mo lejko te silne turiste kama vteknoli.

delavecccc (nepreverjen)

nej san znaou ka se vrata v neki prostor delajo na sredini toga prostora, verjetno je tou samo v Soboti, indri po Prekmurje mamo vrata da omogočijo vstop v prostor, nej na sredini tega prostora,

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice