Mestni svetniki so se po večmesečnem premoru danes sestali na 7. redni seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota.

Na seji so mestni svetniki, kljub nekaterim dvomom s šestnajstimi glasovi za in šestimi proti, sprejeli odlok o pokopališkem redu v Mestni občini Murska Sobota, ki podrobneje določa izvajanje pokopališke in pogrebne dejavnosti.
Največ pomislekov so svetniki imeli okrog cene storitev in same urejenosti pokopališč. 

Sapač Žižekova tudi s soglasjem mestnega sveta

Na seji so svetniki odločali tudi o nekaterih kadrovskih zadevah. Tako so dali soglasje k imenovanju Edith Žižek Sapač za direktorico javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota. Žižek Sapačeva bo na čelu soboškega zdravstvenega doma tako še štiri leta.

V svetu javnega zavoda Pomurskih lekarn je bil razrešeni član Srečko Đurov, namesto njega bo tam sedela Milena Vöröš.

V Svet za izboljšanje varnosti na območju soboške občine so potrdili Tomislava Habulina, predstavnika Policijske postaje Murska Sobota.

V svet javnega zavoda Pomurski muzej pa je bil imenovan Josip Fabijanič.

Svetniki so se seznanili tudi s projekti trajnostne mobilnosti v Murski Soboti. V sklopu omenjenih projektov naj bi v naslednjih letih v Murski Soboti uredili več kot štiri kilometre pločnikov in kolesarskih poti ter dva kilometra cestišč. 

Podrobneje o o projektih pa v naslednjih dneh.

Je pa župan Aleksander Jevšek svetnike tudi seznanil, da bo mesto direktorja občinske uprave zasedla Milena Vöröš.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Trčeni (nepreverjen)

Dr. Žižek ČESTITKE...... Samo tak dale!!!!!

sd Samo Denar (nepreverjen)

kapa o izguljeni tožbi nej bilo nika govora ?

sd Samo Denar (nepreverjen)

Jevšek se je na seji dotaknil tudi tožbe nekdanje zaposlene v mestni upravi Sabine Gutalj, ki jo je občina izgubila, Gutaljevi pa bo morala zaradi neupravičene prekinitve delovnega razmerja med drugim izplačati vse plače, ki bi jih prejemala od aprila 2015 do danes. Jevšek je povedal, da je pričakoval takšno odločitev sodišča in da bo občina plačala, kar ji je naložilo sodišče.(vestnik)

ha ha znal je ali seeno se tožo ,nega kaj bravo župan :-)

feri11 (nepreverjen)

Naj je ALI direktorca ALI pa osebna zdravnica! Zatou ka je kak osebna zdravnijca na račun direktorstva čista zanikoj, za paciente njej je eno figo mar... Ke je tu zdravniška etika?????

Trčeni (nepreverjen)

Feri 11 ne seri.....

In reply to by feri11 (nepreverjen)

Alpha

Hja, dr zizekova ima tudi maslo na glavi. Pregledi inspekcije zaradi prevec izdanih zdravil na recepte. Prvo se pise recepte na veliko potem pa hop in stop in nesramno obnasanje do pacientov. Kdo bo za to odgovarjal? O tem se pa niso pogovarjali!?

Starejše novice