Saj ni res, pa je ... Državna revizijska komisija celoten razpis razveljavila.

Državna revizijska komisija je potrdila kršitve ministrstva za infrastrukturo v postopku izbire koncesionarjev za izvajanje gospodarske javne službe javnega linijskega prevoza potnikov, zato je ugodila zahtevku za revizijo in v celoti razveljavila postopek izbire koncesionarjev, kot je predlagalo računsko sodišče.

Revizijska komisija je v postopku pravnega varstva za izbiro koncesionarjev za izvajanje gospodarske javne službe javnega linijskega prevoza potnikov obravnavala zahtevek za revizijo, s katerim je računsko sodišče izpodbijalo ravnanje naročnika izbora, to je ministrstva za infrastrukturo.

Računsko sodišče je kot sporno ocenilo, kako je ministrstvo ravnalo pred potekom roka za prejem ponudb in po njem. V zvezi s prvim delom je navajalo napačno uporabo obvestil o koncesiji ter določitev dveh meril in enega izmed pogojev za priznanje tehnične sposobnosti, v zvezi z drugim pa sprejemanje odločitev o oddaji v posameznih sklopih.

Revizijska komisija je potrdila nekatere kršitve, storjene pred potekom roka za prejem ponudb, in je že na podlagi teh ugodila zahtevku za revizijo. V celoti je razveljavila postopek izbire koncesionarjev za izvajanje gospodarske javne službe javnega linijskega prevoza potnikov, kot je predlagalo računsko sodišče.

Zaradi take odločitve pa ni posebej odločala o delu zahtevka za revizijo, ki se je nanašal na izpodbijanje odločitve o oddaji v posameznih sklopih, v katerih je ministrstvo za infrastrukturo izbralo najugodnejše ponudbe.

»Kakršnakoli bi namreč bila ugotovitev, to ne bi moglo spremeniti dejstva, da je Državna revizijska komisija ugotovila že kršitve, ki se nanašajo na naročnikova ravnanja, storjena pred potekom roka za prejem ponudb, torej razpisno fazo, zaradi katerih je bilo treba v celoti razveljaviti postopek oddaje,« so pojasnili v revizijski komisiji.

Komentarji (10)

Proizvodnja (ni preverjeno)

Kebe lud zbunjenog...

Gees (ni preverjeno)

Pa dobro, ka nemate nikoga ki bi to pravnisko latovscino prevedel v normalen, razumljiv clanek? Npr. Da se mora razpis ponoviti, vsaj kak si jaz napisano razlagam, se pa lejko tuj motim, pac .

Tecumseh (ni preverjeno)

Verjetno se da razumeti napisano tudi nam glede pravniških zadev, če se le prebere dva, trikrat in natančno, ampak vseeno, kot bi rekli južni bratje: "Zašto složeno umesto jednostavno?"

In reply to by Gees (ni preverjeno)

vikoder (ni preverjeno)

če pa so taki šalabajzerji ti "novinarji", da še sami ne vejo tolmačiti z enostavnimi besedami. prekopirat od drugod pa je itak najlažje in najbolj zabito.

In reply to by Gees (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Istina, dejstvo je da nega vec pravih novinarjev. Vej pa se spomnin da ko je prejsna vlada scela razpustiti STO, so vsi nasi mediji zagnali taksno paniko , glavni argument pa jim je bil da bodo izgubili osrednji vir informacij. Te pa mamo 3 glavne tv postaje ( da ne omenjam malih ki se slepajo) katere vse iste novice nabijajo, na isti nacin, ni pa vec pravih novinarjev ( redke izjeme ima se edino RTV) ki bi bili zmozni misliti z svojo glavo!

In reply to by vikoder (ni preverjeno)

Hasan (ni preverjeno)

Hvala Allahu,svako jutro me jebejo ovi vozitelji avtobusa,blokiraju citavo razkrsce prema centru,guraju se napred tako da so vec nevarni.

TNT666 (ni preverjeno)

jao bre odoh ja otom potom

vikoder (ni preverjeno)

ti si taki norec, da bi zate res bilo najbolje, da te raznese tnt in te pošlje k 666

In reply to by TNT666 (ni preverjeno)

TNT666 (ni preverjeno)

shit idiotov nikdar ne sfali

In reply to by vikoder (ni preverjeno)

prekmurec5 (ni preverjeno)

apms ima koncesijo do ponovnega razpisa to pa bo čez nekaj let, tega je ministrstvo pripravljalo 12 let

Starejše novice