V zavezništvu zaupanja in sodelovanja bo povezal profesionalne, dolžnostne in prostovoljne organizacije ter poskrbel za prenos znanja in izkušenj iz zrele v mlado generacijo.

Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, bo letos od 20. do 23. septembra na stičišču Slovenije z Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko predstavil opremo, znanje in najpomembnejše institucije, ki zagotavljajo obrambo pripravljenosti, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah.

Direktorat za obrambne zadeve Maribor bo v četrtek 20. in v petek 21. septembra izvedel na sejmu SOBRA seznanitev 2.000 obveznikov z dolžnostmi in pravicami po zakonu o vojaški dolžnosti ter o možnosti prostovoljnega vključevanja v Slovensko vojsko. 

Pripadniki Slovenske vojske jim bodo predstavili opremo, znanja in vojaške poklice, v katere se lahko vključijo. 

Pomerilo se bo 5.000 gasilcev

V soboto 22. in v nedeljo 23. septembra bo pomen vzgoje za zaščito in reševanje podčrtalo Državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Na njem se bo pomerilo kar 5.000 tekmovalcev iz 497 gasilskih društev

Razen mladim pa bo sejem SOBRA seveda namenjen vsem tistim, ki so poklicno ali prostovoljno že vključeni v sistem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, se s temi področji povezujejo poslovno ali strokovno ali pa želijo poskrbeti za varnost in zaščito svojih družin in premoženja.

Poleg najnovejše opreme za obrambo, varnost, zaščito in reševanje bo letos še posebej izpostavljena oprema za gasilce ter gasilska vozila

Ob njih bodo predstavljeni najsodobnejša oborožitev, transportna sredstva, elektronska in optična oprema, informacijska, komunikacijska in laboratorijska tehnika ter izdelki za preskrbo. 
 

Na voljo bodo tudi oprema za osebno zaščito, oblačila, obutev, medicinski in sanitetni material, pripomočki za reševanje ob poplavi, požaru in potresu, protivlomna zaščita in alarmni sistemi, mobilna oprema za zaščito objektov in območij pred poplavami, pripomočki za orientacijo pa tudi oprema za prvo pomoč in varstvo pri delu.

Ob poslovnih razstavljavcih se bodo Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenija predstavili s strokovnimi razstavami in posveti, s svetovanji obiskovalcem,  dinamičnimi predstavitvami in izobraževalno – družabnimi prireditvami.

Na sejmu SOBRA se bo predstavilo 110 razstavljavcev iz 11 držav. Leta 2016, ko je nazadnje potekal sejem, si ga je ogledalo skupno 14.000 obiskovalcev

Različne predstavitve

Proizvajalci in zastopniki iz Slovenije in gostujočih držav bodo predstavili najsodobnejšo obrazložitev, transportna sredstva, elektronsko in optično opremo, informacijsko, komunikacijsko in laboratorijsko tehniko, pripomočke za usposabljanje, izdelke za preskrbo in prehrano. 

Predstavili se bodo Slovenska vojska in Policija ter celotna oprema, ki jo uporabljajo. Tako bodo med drugim lahko obiskovalci videli orožje, strelivo, komunikacijske kovčke, dispečerske sisteme, vozila in marsikaj drugega. Zraven vojakov in policistov pa bodo predstavitev imeli tudi gasilci, ki bodo predstavili svojo opremo, ki jo potrebujejo za reševanje in pomoč ljudem. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Naj se patrije naučijo voziti ..šalabajzerji

Starejše novice