Uradna izjava glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19, na kateri sodelujejo minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za notranje zadeve Aleš Hojs in uradni govorec Kriznega štaba RS Jelko Kacin.

Hojs poudarja, da se lahko v trgovino, lekarno in na pošto odpravimo le posamično, ne v manjših skupinah,. Izjema so družine.

"Najverjetneje se bo v kratkem pokazalo, da bo treba uvesti omejitev gibanja samo znotraj posamezne občine."

Vlada je obratovalni čas trgovin določila z namenom, da se zmanjša prevelika koncentracija ljudi pred trgovinami v istem času, s podaljšanjem obratovalnega časa bo lahko razdalja med kupci in prodajalkami ustrezna. Želimo zaščititi prodajalce in kupce.

Če odločitev ne bo dovolj življenjska, se bodo pogovorili s trgovci in poskušali najti rešitev, ki bo v dobro vseh strani.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sizif (nepreverjen)

Včeraj sem napovedal, da bodo sedaj Ljubljančani in Mariborčani ter drugi meščani, silili na podeželje, saj je tam več prostora za gibanje in manj kontrole. In točno to se dogaja. S svojimi avtodomi in šotori so že tukaj, poglejte ne nekatere divja jezera. Recimo, Ledavsko jezero na Goričkem. Tam tudi sicer ni dovoljeno kampirati, zdi se mi pa da sedaj še manj. Oni pač lahko, ker jim je vseeno za druge in ravno zaradi takšnih so vsi ti ukrepi.

karnaj (nepreverjen)

fala boge. več lidi de v samoizolaciji prle de vse mimo. ti boš tudi šao v Ljubljano ali Maribor v bolnico, če de kaj narobe.

In reply to by sizif (nepreverjen)

sizif (nepreverjen)

Tupec, nej se šteko. Lejko se jim pridružiš zvečer ob tabornem ognju.

In reply to by karnaj (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ja in ka tebe moti. Vej pa tan pri jezeri nedo nikoga okužili. Mogoče kakše ribe. Kupi si daljnogled pa se ne motaj tan okoli. Tak boš lejko kontroliro na daljavo.

In reply to by sizif (nepreverjen)

sizif (nepreverjen)

Še en tupec. Jih bo jutri že deset., ne fak, že danes jih je več. Upam, da se tebi tam postavijo, kjer ti hodiš, pa mo te vido kak boš močen. Tipično primitivno, dokler je nej pri tebi, je v redu, če pa kdo pride, te pa boš klau.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

gasilec edvard (nepreverjen)

lumpen proletariat iz mest ne bi smel hoditi na podeželje in okuževat poštene deželane

In reply to by sizif (nepreverjen)

Zxyhgsfhhjceew (nepreverjen)

Taxo bo potrebno pobirat!

In reply to by sizif (nepreverjen)

Shhdduhddu (nepreverjen)

Teden dni najmanj prepozno

josefina (nepreverjen)

zdaj 16,30 na igrišču na soboški gimnaziji parkiran tudi avto.zakaj ne zavarujejo vstopa na območje šole,obvestila bom ministerstvo za šolstvo katastrofalno je ka eni upajo kje je vodstvo gimnazije aha verjetno na smučanju

Sobocanecstarejsi (nepreverjen)

A so prepovedali parkiranje tudi?

In reply to by josefina (nepreverjen)

tukituki (nepreverjen)

josevina ma prav malo prle san se ščoj prepričati na lastne oči avto parkiran pred igriščon pa dva san vido ka kadijta pa nekaj pijejta ka so zmejšani sankcije za lidi keri odijo po šolah in ravnatelje tudi baraabe z maskami

Sobocanecstarejsi (nepreverjen)

Ocitno si tudi nej doma ka se to ladas paziti

In reply to by tukituki (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tak ljubim svojo soboško občino, ka jo ne bom nikdar zapusto. Z ali brez koronavirusa.

Meščan (nepreverjen)

Najebali bodo pa tisti, ka živijo na vaseh kjer ni trgovin in nič.

goostt (nepreverjen)

Glede na priloženo sliko se sprašujem o resnosti pregovora:
- potuhnjeni papinci
- parovni literani

vesel bom vsakršnega komentarja !!

čukundeda (nepreverjen)

Take nore predloge lahko pričakujemo samo od umotvorov, ki sedijo v Ljubljani v svojih klimatiziranih pisarnah in ne vidijo dlje od svojega nosa.
V Sloveniji še posebej tudi v Pomurju so mini občine, ki nimajo banke, pošte in nobene trgovine. Tudi meje med občinami so v naravi med vasmi, kjer po poljski poti prideš v drugo občino.
Kaj bodo sedaj na vsakem metru stali redarji in spraševali iz katere občine je kdo?
No, že dolgo je jasno, da so politiki največji bedaki!

Tvojsosed (nepreverjen)

Edino pijančevanje ob trgovini in zbiranje je NA PUŠČI izgleda da denar je vladar (sramotno za enoga boutaša )za najnujneše stvari njim je izgleda pijančevanje najboljše.Škoda da se nemore na sobota info še slikovno objavit 100% pa se nikogar ne bojim .

čukundeda (nepreverjen)

In kaj te to moti, če si nekdo v trgovini kupi pijačo in jo zunaj spije. Nekateri si jo nesejo dom, spet drugi jo pač spijejo prej. Vsak naredi s tem kar si kup pač kar želi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice