»Ničesar ni izgubljenega, kljub temu, da v prvem zakonu vse ni bilo zajeto,« opozarja davčni strokovnjak in član vladne svetovalne skupine za pripravo ukrepov za omilitev posledic epidemije Ivan Simič v pogovoru za osrednjo pomursko televizijo TV IDEA.

Samostojni podjetniki, pozor

Tako dopolnitve in spremembe »protikorona« zakona, ki naj bi ga v državnem zboru potrdili prihodnji teden med drugim širijo krog upravičencev do pomoči med samostojnimi podjetniki.

»Opozarjam vse samostojne podjetnike, ki so menili, da ne izpolnjujejo s prvim zakonom določenih pogojev, da se bo zdaj po novem zakonu se bo gledal padec prihodkov za deset odstotkov v celem letu in se bodo lahko zdaj še naknadno prijavili,« pravi Simič in dodaja, da bodo lahko po novem samostojni podjetniki za pomoč zaprosili do konca meseca maja za vse tri mesece za nazaj.

»Prav gotovo ni to pomoč, kot bi jo pričakoval nekdo, ki ima res velik izpad dohodkov, kot so recimo avtobusni prevozniki, gostinci in tisti, ki so morali zaprti trgovine. Ampak je to neka pomoč, ki je blažitev nekega dosti hudega udarca, ki nas je doletel.«

Ivan Simič

Ob sprejemanju ukrepov za blažitev posledic epidemije so sicer številni opozarjali na primere v tujini, kjer so države pomoči izplačevali že dan ali dva po oddaji prošnje. »Tudi v Sloveniji bi bilo to možno, ampak mi smo menili, da je boljši nadzor, če nakažeš vsem naenkrat, kot pa, da delaš nakazila vsak dan,« razlaga davčni strokovnjak Ivan Simič.

Komentarji (16)

čarni vrag (ni preverjeno)

Obečanje, ludom radovanje!

jujuji (ni preverjeno)

vecni nateg. Novi obrazi.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

vergilp (ni preverjeno)

Direktor javne rtv, ki govori o višjem prispevku in si izposoja za plače, kljub rednim prispevkom, ki jih plačuje vsako gospodinjstvo, mora oditi včeraj. Naj zaposlijo se 1000 novinarjev, bomo imeli najmocnejso vojsko financirano iz rtv prispevka.

Kaj cviliš (ni preverjeno)

Če ni RTV Slovenija.... smo obsojeni na mrk POP TV. Brez milosti razkrinkava klientelizem, korupcijo in okoriščanje oblastnikov!

In reply to by vergilp (ni preverjeno)

svetvil (ni preverjeno)

nobeno od tega sranja ni vredno ogleda.

In reply to by Kaj cviliš (ni preverjeno)

Čudo (ni preverjeno)

Oglej si oddajo Tarča in utihni.

In reply to by vergilp (ni preverjeno)

blekota (ni preverjeno)

Evo, janšovi plačanci se že oglašajo on serejo po RTV od kak so van bando razkrili. Ali nej, novinari pa direktori televizije kera je odkrila in razkrila lopove morejo oditi, lopovi pa lejko ostanejo. Mrš golazel lopovska desničarska.

In reply to by vergilp (ni preverjeno)

terko... (ni preverjeno)

Kaj imajo skupnega rdeči in črni socialisti. Strašno radi sporočajo krepost in so humanitarni. Žal samo z denarjem drugih.

Rdeča Zvezda (ni preverjeno)

Odpustit 2000 zaposlenih na RTV in ta denar nameniti za plače Slovenskim vojakom
in to takoj , še pred malico, da ne bomo imeli še teh stroškov

Rdeča Zvezda (ni preverjeno)

Jebeš tako državo, ki samozaposlenim- privatnikom kar tako daje denar
Vsak dober privatnik mora imeti toliko denarja da lahko dve leti preživi brez državne pomoči,
če tega ni sposoben je bolje da skoči v Muro in ode v večna lovišča.
Zato je tudi šel med privatnike, da bo imel več denarja,

Ti boš gučo b… (ni preverjeno)

Ne motaj. Ka pomaga tvoja teorija, če zdaj njih dosta propada? Idi si pogledni statistiko, kelko brezposelnih se je prijavilo marca pa aprila. Mnogi od teh privatnikov živijo iz rok v usta. Če njim tak dobro ide, zakoj si tej med njimi? Što ti brani? Lepše je biti brezposličar pa smetiti cejle dneve po ton forume, gelibar?

In reply to by Rdeča Zvezda (ni preverjeno)

Fonzekk (ni preverjeno)

Zadeve so stare vsaj 10 let. Sedaj so pa postali glasni, ker je na vladi Janša in je predsednica DESUS-a Pivčeva. In na njiju bodo zvalili vso odgovornost. In zahteve letijo na njju.

lopolvil (ni preverjeno)

Ivana Simiča, ki je bil predsednik NZS v času, ko se je SLO uvrstila na svetovno prvenstvo v Južni Afriki, pa so kot edinega ex predsednika mirno preskočili. na podelitvi pri Predsedniku drzave. Niso nasi. press.

Munt (ni preverjeno)

Udba dela na puno, Hanzi TV prodocira lažij in človeka brez sojenja obtožijo, tau se je že dogajajo leta45. Nebi počakali ka policija pa sodišča opravijo svoje. Izdajalci in lažlivci, Puckoti pa prijdejo prej ali slej pred sodišče. Je pa udba blokirala večina desnih kometatorje v petek, če si med njimi se oglasi!

blekota (ni preverjeno)

Kelko dobiš plačano za tej laži ka jih trosiš o forumaj? Neboš se več dugo slino, malo vas je še samo ostalo keri še dale slepo vrvlete janši in podpirate krajo in teror na lastnih narodon. Sami bivši komunisti preoblečeni v lopove, van kretenon primitivnin pa odvalejo nekše desničarske fore. Rejdno ste bougi v glavaj, redno bougi.

In reply to by Munt (ni preverjeno)

Indigo1 (ni preverjeno)

Je rekel naš partijski vodja
presvetli monsinor Milan --
mi ga kličemo monsinjor KUMI
da je v ponedeljek sveti OF
zapovedan praznik
in je zapovedano
pisanje na fasade

Starejše novice