Foto: Bobo
Po Karlu Erjavcu in Mateju Toninu se bo z pretendentom za mandatarja Jožetom P. Damijanom sestal tudi gospodarski minister in podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek.

Po poročanju STA, je Počivalšek za POP TV potrdil, da so se na seji izvršilne odbora stranke dogovorili, da se sestane z vodilnim pobudnikom koalicije ustavnega loka Jožetom P. Damijanom in ga seznani s stališčem stranke. To je, da zdaj ni čas za spremembe. Kot je dejal Počivalšek v oddaji 24 ur zvečer, v stranki menijo, da se je treba zdaj ukvarjati z zdravstveno in ekonomsko krizo.

"Ampak kljub vsemu, glede na njihovo korektno pismo, nameravam z njim opraviti pogovor, izmenjati vsebinske poglede na aktualne teme in na osnovi tega se bomo odločili, kako naprej," je dejal Počivalšek.

Iskanje 46 glasov

Damijan je konec oktobra prvakom koalicijskih SMC, NSi in DeSUS poslal programski dokument s prioritetami nove vlade do volitev 2022, o katerih so se prej poenotili z opozicijskimi LMŠ, SD, Levico in SAB, ter vabilo k pogovorom. V spremnem pismu je zapisal, da se zaveda njihovega položaja, a istočasno v tem ne vidi ovire, "da ne bi odprto in odkrito skupaj spregovorili o možnosti boljše alternative, kjer bi bila tudi njihova prizadevanja deležna večjega upoštevanja".

Damijan se je že srečal s prvakom NSi Toninom, ki mu je sporočil, da NSi ne more sodelovati pri alternativnih poskusih oblikovanja vlade. Se je pa Damijan dobil tudi z najverjetnejšim bivšim in bodočim prvakom DeSUS Karlom Erjavcem. Že pred tem so v stranki napovedali, da bi do morebitnih vsebinskih pogovorov lahko prišlo šele po kongresu stranke konec tega meseca, še poroča STA.
 

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DIKTATURA V SL… (nepreverjen)

Pa dobro kaj se gre ta Damjan zmešani, NOBEDEN GA NIKOLI NI VOLIL. Ali je Slovenija, ne da bi vedeli, prešla iz demokracije v diktaturo ali kaj ???? Isti primer Erjavec, ki tudi še ni bil izvoljen - če sploh bo, pa že šeta po parlamentu in vodi razgovore v imenu DESUS. Pred pol leta je močno izgubil volitve, pa se zdaj smatra že pred volitvami za zmagovalca. Močno dvomim, da so ti člani DESUS v 6 mesecih tako spremenili mnenje, da bi zdaj volili Erjavca. PA ZAKAJ DRŽAVLJANI TO DIKTATURO TAKO MIRNO ZRAVEN GLEDAMO. Sicer pa DESUS lahko angažira supermena NA NASLEDNIH VOLITVAH GA VEČ NE BO.

Bengo (nepreverjen)

Tebi očitno klikeri glih ne delajo kak bi mogli. Kak bi naj nešče Damijana volo za predsednika vlade? Tudi Janše je nej nišče volo za predsednika vlade. Pri nas je direktno izvoljiva funkcija samo predsednik republike. Vse ostalo je stvar dogovora med parlamentarnimi strankami in predsednikom republike. Enin še dosta trbej ka bi razmili delovanje demokratične države pa volilnoga sistema.

In reply to by DIKTATURA V SL… (nepreverjen)

ZA Bengo (nepreverjen)

Bengo tebi klikeri delajo, samo v napačno smer še enkrat: PREDSEDNIKA VLADE VOLI DRŽAVNI ZBOR IN TO Z NAJMAN 46 GLASOVI, TUDI JANŠO SO IZVOLILI Z 51 GLASOVI DRŽI ALI NE ? zato ne piši več bedarije da se predsednika vlade ne voli. POJMA NIMAŠ OA SE DELAŠ PAMETNEGA IN ŽALIŠ. Zato še kak drži moje, da brez volitev vladati je diktatura ŠTEKAŠ ?

In reply to by Bengo (nepreverjen)

Sunka69 (nepreverjen)

Ge te "vlada" Damijan? Tau ka ma pogovore z različnimi strankami? :) Če pa de slučajno prišo do kakšnih pooblastil, de pa tau prek državnoga zbora. đe je problem, bre

In reply to by ZA Bengo (nepreverjen)

ZA Bengo (nepreverjen)

PROBLEM JE V TEM KA DOKLER NIMA 46 GLASOV (če jih bo sploh kdaj imel) JE NAVADEN LUZER KAK JES PA TIJ, ZNAČI TA ZA SEBE PAMETEN, LUZER PREHITEVA, BEDAK to je tak kak of ka je skakal v prazen bazen pa itak nej prišel k pameti.

In reply to by Sunka69 (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Ka ti remen doj spadno?
Či Damijan zbere 46 glasov de nova vlada z njim na čeli. Či jij nede te pač nede. Ka ti je tü nej jasno?

Eli more čelavi diktator dovoliti ka se Damijan pogučavle?

Na Trsenjakovi vlada neizmerna panika, ker se bliža konec tej vladi, z SĐS greznico na čeli. Janša je mobiliziral armado maloumnih trolov za pisanje po neti. Tau je evidentno zadnjij par dnij. Celo po tistoj blamaži s podoporo "zmagovalca" ameriškij volitev, ge je dokazau ka je zreli za umobolnico.

In reply to by ZA Bengo (nepreverjen)

ZA WWW (nepreverjen)

KAK NE RAZMIŠ TELE ODVEZANO, NEMRE SE PREJ POGOVARJATI, ČE JE ZAIDNOK ŠE NIKO NIŠTA, PA JEBENTI KAK TO NE RAZMIŠ, TO JE KAZNIVO DEJANJE RUŠENJE USTAVNE UREDITVE, ČE BI MIJ BILI PRAVNA DRŽAVA PA SMO NEJ. KA SE PA TIČE JANŠOVEGA PISANJA, ZNAL SEM KA STE LEVAKI BUTLI ALI KA STE TAK VELIKI KA NE VEJTE ANGLEŠKI ŠTETI, TO SAM NEJ ZNAL.
Nesi tisto ka je Janša napisal enomi dobromi prevajalci pa ti naj prevede kaj je napisal, meni je škoda časa s takimi levičarskimi norci NAUČITE SE ANGLEŠČINE Sam sem tam živo 15 let pa me res podivjani levičari slovenski ne boste angleščine učili, celi svet se vam smije.

In reply to by www (nepreverjen)

Bengo (nepreverjen)

Dragi pameten prijatelj, vidiš kak si nerazgledani. Državni zbor samo potrdi ali ne potrdi predsednika vlade. Predlaga ga predsednik republike glede na državnozborsko večino. Nišče nikoga ne voli. Volili bi te, če bi bilo več kandidatov in bi na voltvah v DZ izbirali med njimi. Janšo so potrdili z 51. glasovi in nej izvolili. Tebi so tudi lekar osnovne stvari demokracije in delovanja našoga sistema nej jasne.

In reply to by ZA Bengo (nepreverjen)

Genovefa (nepreverjen)

Res si bolani. Janša je zmagal na volitvah

In reply to by Bengo (nepreverjen)

Glaisdorf (nepreverjen)

Pac se isce neka alternativa tem trenutnim oblastnikom , res moras biti skrajno obupan da se v teh casih spustis v politiko in se izpostavljas .! Vseeno bi pa sprememba prav prisla, vsaj resili bi se kacina in njegovega brezplodnega strasenja , te strokovne druscine ki ni spososobna poslati ljudi na testiranje , ko imajo po delovnih organizacijah 50 procentno okuzenost, iscejo pa imaginarne krivce in nabijajo kazni . Pocasnega unicevanja gospodarstva, brezumnega zadolzevanja, vsaj upam lahko !

Bengo (nepreverjen)

Včeraj san vido eno predstavitev dolga na eni TV iz južnih republik. SFRJ je mejla dolg 20 milijard, zdaj majo pa vse države nastale iz bivše Jugoslavije skupaj 90 milijard dolga. Med njimi krepko vodi Slovenija s cca 15.000€ dolga na prebivalca, druga je Hrvaška s cca 7000€ dolga na prebivalca. Najmenje ma Makedina, cca 2000€ dolga na prebivalca. Iskreno čestitan vsen politikon zadnjih 30 let v Sloveniji, odlično ste opravili svoje delo. Trenutna vlada pa očitno ščej pokazati ka je v ton najboukša do zdaj in nas je v 8ih mesecih dodatno zadolžila za več milijard. Statistika kaže ka se je zunanji dolg Slovenije vedno najbole povečeval pod vladami Janeza Janše. Ampak kak pravijo, v tretje gre rado.... zdaj nas bo Janša dokončno pokopo.

In reply to by Glaisdorf (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

Elita nekdanjih direktorjev vodi Desus....Pivčeva je padla.....hotela je spremembe.....hitro so jo pospravili.... Lokostrelci bodo storili VSE za prevzem oblasti....potomci starega režima so v vsem sistemu....Zapomnite si Volk dlako menja ........Damjan, Fajonka in ostali iz ozadja .....bodo zrušili vlado.....IN POTEM BOMO V ŠVICI?????????

EDINA RESNICA 1 (nepreverjen)

spomladi ko je šla korona k nam , so levičarki komunisti odstopili nisi imeli rešitev...že vemo kak je bilo...
zdaj pa ko je Slovenija dobila odobren denar zoper 8M, zdaj pa bi oni takoj nazaj na oblast da bi razdeljevali ta denar...mislim, ( seveda za vse kriv Janči...)
kak morajo biti pokvarjeni ti ljudlje , da se tudi prek svojih ( Pivec A.....) na tak način želijo okoristit, bruh......

zakaj niso ostali na oblasti spomladi če so videli priložnost za zaslužek kot zdaj očitajo tej vladi, ostali bi na oblasti in bi vladali.... vendar s čim??? cel svet vas že pozna, nobeden vam ne da denarje več, zato pa vsake toliko časa potrebujete dežurne krivce, seveda samo v vaših glavah in z vašo propagando novinarsko....

pojedli boste se med sabo, banda pokvarjena,
kot so rekli vse pride enkrat na svoje :):):):)

Bonge original (nepreverjen)

Debele ka pijšeš pod mojin imenon, še inouk dokazuješ kakše manipulator se. Baje mate barabe redejče pripravlene fond v Švice , 10 molijonov eur za podkupovanje poslancev. Je tou istina?

. (nepreverjen)

On pa tonin znata ka v kul vladi neta mela tak kul funkcije.

Karl Marx (nepreverjen)

Počivalšek je drüjgi najvejkši lopov v zgodovini Slovenije. Prvo mesto je zasedeno. Tou je Ivan Janez Janša. Lopov vseh lopovov - Janša.

HOČEMO TITOJA (nepreverjen)

HOČEMO NAZAJ TITOJA: on je sicer kradel, ali je delavcem tudi dal, ti ki zdaj kradnejo pa delavcom nič ne dajo ŠTEKATE BISTVENA RAZLIKA.

www (nepreverjen)

Trenutno mamo nadgradnjo Titoja na oblasti. Tovariša Twitoja. Razlika je samo ta, ka Twito pooseblja naslabše vrline Titoja.

Mrko (nepreverjen)

Šče eno takšo, stari hujskaški pingvin, pa va mela dirke po soboških ulicaj. Samo, zaj boš zadnjo prdno,
štekaš?

Rocker4 (nepreverjen)

Se že veselin, nucan realen trening, zaj ke sen zamržnjen v lockdowni heehehehe, vreča pa cigel nimata integranih Ai-jov ! hehehe - telko samo - inteligentni pa močni/trenirani obstajajo tudi na drugi strani. Pa ka do ta desni nekoga lovili okoli to še vidin te pa ne merjen - gren trenirat !

In reply to by Mrko (nepreverjen)

Bengo (nepreverjen)

MATEJ TONIN O JANEZU JANŠI
Avgust, 2019
'' Hegemon je Janez Janša. Pojem hegemon predstavlja tistega, ki si želi zasedati neki prostor in v njem obvladati vse ter ne dovoliti, da bi kdor koli na področju, ki ga ocenjuje za svojega, razvijal svojo identiteto.
Pri gospodu Janši me nič več ne preseneča. V karieri je namreč prehodil dolgo pot od gorečega marksista do trdega desničarja, ki zanika globalno segrevanje. Njegovi zadnji napadi zgolj potrjujejo to, da pri doseganju političnih ciljev ne izbira sredstev. "

Rocker4 (nepreverjen)

Ja kaj mu bo povedal ? Da bo šel in odnesel svojo neoliberalno "pocestniško" koruptivno rit iz politične enačbe (neoliberalci največje "kurve", se prodajajo in grejo z vsakim v posteljo , če imajo le koristi in so kot takšni najbolj nevarni - tak je Hitler prišel na oblast, pa vsi vemo kako se je končalo, aja Janša ne ve kakšen je bil konec, kdo je zguba in kdo zmaga) zdaj pa imajo/imamo probleme z Janšo ! Jih bo vse politično "uničil" do naslednjih volitev, dvomim da še bo SMC , če pa še bo DESUS pa je še vprašanje. Damjan je dr. Ekonomskih znanosti pa way bolj sposoben, kot Janjša kadarkoli sploh !!!! Janša uspeva "delno" samo zaradi "slepoverja" podložnih in verječih >>> Sl HillBilsi, kot vodja in župnik/škof "sekte". Ponoven začetek Erjavca pomeni začetek konca Janše !!!! Desus je šel v posteljo z Janšo samo zaradi Pivčeve, pa smo videli kakšno kačo so pripustili zraven ! Brez DESUSA in dela SMC-ja Janše ni več ! Pa kaj se ma glupan Janša za vtikati v US politiko, pa se v mojem/v imenu vseh kot predsenik vlade na Twiterju prepirati z pol Zahodne EU ??? Glupan ! O le kako se bo tem maščeval ??? Nam se je že v obliki dolgov v preteklosti in sedanjosti. Že zaradi tega bi moral iti, kje pa so še vse ostale zadeve v "nahrbtnikih". Imate vsi "preslab in sklerotičen spomin" pa ste pozabljivi ! Močno priporočam "luk in česnek" v močnih količinah z močnimi katalizatori !!!

Rocker4 (nepreverjen)

Švice nimamo samo zaradi politikov ! Politiki so nam OVIRA danes še posebej takšni dinozaverski !

Domoljub1234 (nepreverjen)

Tej ka ščejo titoja nazaj marš v venezuelo golazen edna!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice