Foto: Bobo
Stranka modernega centra bo na jutrišnjem svetu razpravljala o aktualnih zadevah in nadaljnjih korakih, govora pa naj bi bilo tudi o položaju predsednika Zdravka Počivalška.

Po svetu stranke DeSUS bo jutri na sporedu še svet stranke SMC, kjer bo razprava tekla o aktualni politični situaciji, med drugim bodo volili predsednika sveta stranke, spregovorili pa bodo zagotovo tudi o predsedniškem položaju Zdravka Počivalška.

Želi spreminjati slovensko politiko

Gospodarski minister in prvak SMC je sicer danes na opozicijo in vse ostale sopotnike naslovil odprto pismo, v katerem je pozval k sistemskim spremembam. 

"Pogosto trdimo, da so nam državljani na prvem mestu. Če bi to bilo res, potem ne bi vodili tako razdiralne politike, ki se kaže v izražanju odkritega sovraštva in takšne degradacije demokracije, ki nas vodi v pogubo. To je politika, zaradi katere ljudje trpijo, zaradi katere nas prehitevajo tisti, ki so nas nekoč videli kot vzor," je uvodoma zapisal in v nadaljevanju izpostavil predvsem pomen gospodarstva: "V politiko sem vstopil z željo, da bi vanjo pripeljal mentaliteto gospodarstva. Po šestih letih aktivnega delovanja v politiki imam že toliko izkušenj, da sem lahko prepričan, da brez tega ne bomo uspeli zagotoviti ljudem tisto, kar si zaslužijo in želijo."

Počivalškov položaj naj bi bil trden

Člani sveta SMC so med drugim tudi direktor RIS Dvorec Rakičan Robert Celec, državni sekretar Mitja Slavinec in predsednik Kroga seniorjev SMC Milan Osterc iz Cankove. Kot nam je povedal Osterc, ima Počivalšek močno podporo v stranki, kljub temu, da nanj in na SMC letijo posamezne kritike glede molka pri določenih vladnih odločitvah.

"Počivalšek je gospodarstvenik in praktik. Zaveda se, da mu politika ni tako blizu kot drugim starim mačkom, a se trudi in mi ga kot takšnega podpiramo," je dejal vodja cankovskega lokalnega odbora SMC, ki sicer ni seznanjen, da bi lahko prišlo tudi do sklica volilnega kongresa.

Zorčič kritičen do nekaterih vladnih potez

Po poročanju nekaterih medijev naj bi si zamenjave na čelu SMC želel tudi podpredsednik stranke in predsednik državnega zbora Igor Zorčič. Slednji se je na Počivalškovo pismo odzval precej kritično, saj je na družbenem omrežju Twitter zapisal, da se bodo morali "s 'sopotniki' najprej pogovoriti o odpravi političnega vpletanja v tožilstvo in izvrševanju zakona, ki ga je glede financiranja Slovenske tiskovne agencije nedavno sprejel DZ in se ga še vedno ignorira". Prav tako bi se najprej morali pogovoriti "o drugih družbenih problemih, za rešitev katerih je vedno potrebno sodelovanje".

Brez rekonstrukcije vlade zaradi miru v SMC

Počivalšek pa je po naših informacijah dosegel, da ne bo prišlo do rekonstrukcije vlade in bo morda s tem nekoliko umiril nezadovoljstvo določenega dela stranke.

Janša je namreč po odhodu stranke DeSUS iz koalicije napovedal prevetritev tudi pri razdelitvi ministrstev. Pravosodni resor, ki ga zaseda Lilijana Kozlovič bi naj pripadel NSi, a do tega zdaj ne bo prišlo in bo na račun ohranjanju miru v 'hiši SMC', vse ostalo po starem.

Pričakovale so se tudi spremembe znotraj poslanske skupine SMC, kjer naj bi Počivalšek že pred konstruktivno nezaupnico želel zamenjati vodjo Janjo Sluga, ki je bila večkrat javno kritična do določenih vladnih potez, a pri tem ni imel zadostne podpore med poslanci. 

V katero smer bo tekla razprava na seji sveta SMC bo znano jutri, a jasno je, da bo Počivalšek tako ali drugače želel preveriti zaupanje članstva. 
 

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HojSS PRESS (nepreverjen)

Počivalšek, če greš po poti Erjavca ti častim Radensko in sendvič v Taverni !!!!!

Mesecpresss (nepreverjen)

ti si poceni, Golobic boljse placuje. Vprasaj burek koalicijo ce ne verjames.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

guruč (nepreverjen)

Erjavc je samo eden, fala bouge ......in nori so tisti, keri so ga javno in potiho podpirali in sanjali, ka de on zrušo Janševa vlado, zdaj pa opet prešaltali na Počivalška.
Nede se van izšlo!

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Goričanec 2 (nepreverjen)

JJ se je naošo pajdaša, ka leko vküper kradneta pa laožeta! Pejnaze mo pa itak mogle mij nazaj daote!😢

pvgorixx (nepreverjen)

jih ze dajes preko prisilnega prispevka strankarski rtv, 90 milijonov letno. Vse bo pa vrnila miki miska ki je oprala 1 milijardo v NLB iz Irana. Ugibaj katera politika ima prste zraven.

In reply to by Goričanec 2 (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

tuj za elektriko davles pejneze pa se ne bunis..pa v zdravstveno blagajno pa mogoce ne nucas doktora eli zdravil..pa v pokojninsko pa ne vejs naprej ci bos v penziji...ne povejs pa kelko je JJ raztalao na podlagi vseh PKP zakonov...nesternin upraviceno...vecini pa neupraviceno..

In reply to by pvgorixx (nepreverjen)

piškota (nepreverjen)

Nasvidenje in hvala za vse ribe!

Jack000000 (nepreverjen)

Kaj toti so se komaj sedaj iz kome prebudili?

Noro (nepreverjen)

nika nej vroče, časopisi samo nabijajo, dajte zdaj Erjavca raztrgajtem, ka je nej bil sposoben Projekta KUL spelati.
Počivalšek bou ostal, Janša itak, pa še rtv, sta ipd bodo spucali, temeljito!

Saaššš (nepreverjen)

Če se že moreš oglašati, piši tak ka de se te razmilo!
Ali pa idi ešče idnou v šolo.

In reply to by Noro (nepreverjen)

Starejše novice