Cankovski župan zavrača očitke o nekorektnem odnosu do sodelavcev in meni, da je žrtev medijske gonje.

V občini Cankova se v minulih tednih soočajo z očitki mobinga, ki bremenijo župana Draga Vogrinčiča. Zaposlene v občinski upravi so mu namreč pred časom očitale neprimeren odnos, spisale pa so tudi bremenilno pismo, posredovano članom občinskega sveta.

Žalitve in kričanje?

Po navedbah zaposlenih naj bi v delovnem okolju med drugim prihajalo do povišanega in žaljivega tona ter nerazumnih zahtev s strani župana, zaradi domnevnih nepravilnosti pa naj bi stekla celo preiskava policistov.

Dejstva smo preverili na Policijski upravi Murska Sobota, kjer so nam pojasnili, da se zadeva nanaša na konkretno fizično osebo in tako zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo posredovati odgovora. 

Vendar pa po naših neuradnih informacijah v cankovski občini poteka policijska preiskava suma storitve kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu.

Župan navedbe zavrača

Komentar smo zato poiskali pri županu Občine Cankova Dragu Vogrinčiču, ki pa očitke odločno zavrača in zagotavlja, da mobinga z njegove strani ni bil deležen nihče od njegovih sodelavcev.

»Imam pravico, da kot župan in predstojnik zahtevam in pričakujem od svojih sodelavcev, da od začetka delovnega časa do konca delajo, da sodelujemo in se obnašamo v skladu s kolektivno pogodbo,« razlaga župan cankovske občine.
 

Sodelavce naj bi tako kvečjemu le opozarjal na določene stvari. Zaposlenim na občini naj bi vselej odobril prošnjo za izhod, a je zato tudi pričakoval, da se bo to kompenziralo. 

»Od svojih sodelavcev nisem nikoli zahteval, da bi delali po delovnem času, razen v izrednih primerih – in tega je bilo na občini Cankova zelo malo,« zatrjuje Vogrinčič.

Žrtev medijske gonje?

Tako je prepričan, da je postal žrtev medijske gonje. Sodelavke naj bi namreč po njegovi oceni nekoliko nepremišljeno na občinske svetnike naslovile pismo, ki so ga ti izkoristili in posredovali medijem. 

»Jaz sem nedolžen in bom z vsemi pravnimi sredstvi to tudi dokazal. Mobinga z moje strani nikoli ni bilo.«

Kot je dodal, želi – ker to od njega zahtevajo občani in javna služba – samo delati pošteno in odgovorno. 

»Nikoli nisem bil kaznovan, razen za prometne prekrške, in nikoli nisem kršil človekovih pravic, ne mojim sodelavcem, ne nikomur,« zaključuje Vogrinčič.

S spleta

Komentarji (14)

Starejše novice