Slika je simbolična
Vlada je na današnji dopisni seji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije covid-19 izdala več odlokov, med njimi tudi odlok za začasno zaustavitev javnega prometa.

Vlada je na današnji dopisni seji izdala Odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov, ki bo začel veljati v ponedeljek. Z njim se zaustavi javni promet za vsaj 14 dni. 

Odlok začasno prepoveduje izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov, stalnega izvenlinijskega prevoza potnikov, občasnega prevoza potnikov in javnega železniškega prevoza potnikov v notranjem prometu, razen posebnega linijskega prevoza potnikov in avtotaksi prevozov.

Z odlokom je začasno prepovedan tudi prevoz oseb z nihalnimi žičnicami, vzpenjačo in krožno kabinskimi žičnicami.

V odlok so dodali tudi izjemo, da je skupini do največ šestih sodelavcev v času prepovedi javnega prevoza dovoljena uporaba osebnega vozila za prevoz na ali z dela. S tem naj bi delodajalcem in delojemalcem olajšali organizacijo prevoza na delo.

Vlada sprejela spremembo odloka o športnih dejavnostih, poklicni šport se nadaljuje

Vlada je na dopisni seji izdala spremembo Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Z njo je proces športne vadbe dovoljen le športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Še vedno je v kolektivnih športih dovoljeno tudi izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju ter izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev. Pri tem so navedeni hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka, rokomet, vaterpolo in futsal oziroma mali nogomet.

V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje državnih prvenstev za člane in mednarodnih športnih prireditev. Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena.

Športna rekreativna dejavnost več oseb je dovoljena le, če so udeleženci člani istega gospodinjstva.

Začasno se prepovedo kulturne in kinematografske storitve, izjema so knjižnice

Vlada je na današnji seji izdala tudi Odlok o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom

Se pa z odlokom dovoljuje izjema za knjižnice z namenom dostopanja do knjižničnega gradiva ter nemotenega vzgojno-izobraževalnega procesa.

Delovanje avtošol se začasno ustavi

Na podlagi odloka je od 16. novembra 2020 dalje začasno prepovedano delovanje izvajanje vseh usposabljanj kandidatov za voznike motornih vozil in voznikov, edukacijskih in psihosocialnih delavnic, teoretičnih in praktičnih delov vozniških izpitov.

Prepoved ne velja za:

  • izvajanje nalog tehničnih služb, strokovnih organizacij in pooblaščenih registracijskih organizacij s področja motornih vozil,
  • rednih in vmesnih pregledov cistern ter pregledov vozil za izdajo certifikatov ADR o brezhibnosti vozil za prevoz nevarnega blaga te
  • postopkov in nalog v tahografskih delavnicah.

Z odlokom se določa tudi, da se veljavnost vozniških dovoljenj, izkaznic o vozniških kvalifikacijah in veljavnost teoretičnega dela vozniškega izpita, ki zaradi začasne prepovedi potečejo od 16. novembra 2020 do 30. novembra 2020, podaljša do 31. januarja 2021.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
per (nepreverjen)

Takšne norišnice je še nej bilo, včeraj Hojs vozijo se samo člani iste družine in pika, danes minister za infrastrukturo Vrtovec lahko šest se jih vozi z osebnim vozilom iz istega podjetja in taxiji vozijo, a je to normalni način komuniciranja pa zbrište iz položajev ker ste vse zavozili zdaj se vidi sposobnost te vlade katastrofa, uspeh je samo pri lopovščini in kraji denarja.

repar (nepreverjen)

Ali eni do si še li dale dali v koleno vrtati za tou vlado pa za komisara Janeza. Cejlih 30 lejt smo nej meli takšnih majmunov na oblasti, pa so tej že vsi večkrat bili gori ali nigdar se jin je nej tak mejšalo kak se jin zdaj. Tou več resno nema nikše forme. Ali smo pa pač sami krivi, ka pa se jin pistimo pa samo cuj gledamo kak kradnejo, lažejo, pa se iz naroda norca delajo. Čistak sami smo si krivi. Če do tej ostali do naslednjih volitev mo na volišča šli nagi ka nan več nič nede ostalo. Še gate do nan fkradnoli.

In reply to by per (nepreverjen)

Kageste orginal (nepreverjen)

čuj ti tele mamino
ali je bil zopet striček iz Čakovca na obiski
in ti je zvečer po risanki dal banano v usteca
da pišeš take neumnosti

In reply to by repar (nepreverjen)

Bode Miller (nepreverjen)

Boug dao, ka bi crkno sakši šteri si je tej ukrepe zmislo, pa sakši šteri hlapčuje najvejkšomi kriminakci v zgodovini Slovenije Janši. Vsi vij v raznoraznih uniformaj, šteri po nalogi krininalca Janše maltretejrate poštene lidij, se malo zamislite. Delate za kriminalce. Oogivamo vas, ka sličejte uniforme, doj kičijte kape pa se pridrüjžite narodi. Janša vničavle našo drüjžbo zatou njemi vsi pošteni lidgej moramo pokazagi zobej. Ide se za živlejnje ali smrt!

2020wtfjtoleto (nepreverjen)

Budale v parlamenti...

Starejše novice