Foto: Bobo.
Fajon: Na večernem sestanku s premierjem Golobom se bomo pogovorili o zaupanju za nadaljnje delo v koaliciji.

Predsednica SD Tanja Fajon je v luči afere sodna stavba, ki pretresa stranko, ocenila, da je SD v najtežji situaciji, odkar je sama prevzela njeno vodenje. O nadaljnjih korakih bo v ponedeljek razpravljala konferenca SD. Na večernem sestanku s premierjem Robertom Golobom pa se bodo pogovorili, ali imajo zaupanje, da v koaliciji nadaljujejo naprej.

Na SD in ministrico za pravosodje iz njihove kvote Dominiko Švarc Pipan namreč v zadnjih tednih letijo očitki o negospodarnem nakupu stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani. Ministrica je sicer po odtegnitvi podpore matične stranke in pozivih k odstopu sprejela objektivno odgovornost in predsedniku vlade ponudila odstop. Ta je napovedal, da ga bo sprejel.

»Stranka je v zadnjem času pod hudim pritiskom, letijo obtožbe, kritike na račun mnogih ljudi, odpirajo se številna vprašanja, tu so pristojni organi, ki raziskujejo,« je na današnji novinarski konferenci ocenila predsednica SD Fajon.

 Omenjen negospodarni nakup pa po njenih besedah terja vrsto odgovorov, ki si jih želi tudi sama. 

»Vsi tisti, ki so bili politično ali krivdno vpleteni v nakup, verjamem, da bodo tudi odgovarjali,« je prepričana.

Kot predsednica SD pa ne bo pristajala, da kdorkoli blati članice in člane stranke, posebej vse tiste, ki danes trdo in odgovorno delajo. 

»Takšno blatenje ni na mestu, in če ima kdorkoli karkoli povedati o kom od naših članov, naj to sporoči, predvsem pa prijavi za to pristojnim organom,« je pozvala.

Obenem je zatrdila, da razume legitimne pozive vodstvu stranke, naj prevzame odgovornost, a stranka ima za to pristojne organe, ki bodo o tem odločali. 

»Ne bodo nam drugi delali agende,« je poudarila. 

Foto: Bobo.

Fajon zatrdila, da stranke ni prevzela zato, da jo bo vodila samo v dobrih časih

O nadaljnjih korakih stranke bo med drugim članstvo razpravljalo na ponedeljkovi konferenci, najvišjem organu SD med dvema kongresoma.

Fajon je sicer zatrdila, da stranke ni prevzela za to, da jo bo vodila samo v dobrih časih, ampak tudi takrat, ko je najbolj težko. Ocenila je, da je za stranko sedaj najtežji trenutek, odkar je njene vajeti leta 2020 prevzela sama. 

»A nisem nekdo, ki, ko se barka potaplja, vzame rešilni jopič, skoči z nje. To bi bilo najlažje. Zdaj je največja odgovornost, da zaradi našega članstva najdemo tisto pravo pot naprej in ljudem tudi povrnemo zaupanje,« je izpostavila.

Skupaj z ministrom za gospodarstvo Matjažem Hanom se bo sicer danes sestala s predsednikom vlade Golobom.

»Pričakujem predvsem, da se bomo iskreno pogovorili, ali imamo zaupanje, da sodelujemo v vladni koaliciji naprej, ali smo zavezani k temu, da izpolnjujemo naše koalicijske prioritete in da je to zaupanje med nami moč okrepiti,« je dejala Fajon.

Foto: Bobo.

Komentarji (37)

Hulii (ni preverjeno)

najbolj pokvarjena stranka od vseh. za las prekašajo celo sds

marinkana (ni preverjeno)

Res je
So jih sedaj ulovili skupaj z prsti v marmeladi
Kar do komolca v marmeladi
Upam da se sedaj zadeva enkrat zares razčisti
In pridejo vse lopovščine in pokvarjene rabote na plano

In reply to by Hulii (ni preverjeno)

pametni (ni preverjeno)

Samo dve stranki sta v Sloveniji ki imata pedigre
Vse ostale stranke so govno od psa in sploh ne bi smele obstajati- to so stranke novih obrazov
Ti je jasno bumbar zabiti

In reply to by marinkana (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Si mislil na SD in SDS
popolnoma pravilno razmišljaš
kot si rekel vse ostale stranke so govno od psa kot si rekel

In reply to by pametni (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

Je vse stranke razen SD in SDS razpadejo ko pasji drek v prah
Vse te stranke so res kot pasje govno in jih je treba prezirati
Spoštujejo se samo SD in SDS

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

Počasi se bo treba odločit kaj in kakšen JS rabimo. Zdravnike, medicinske sestre, ipd definitivno rabimo...Če boste želel imet zdravnike, jih boste plačali, ker takšna je pač njihova vrednost v družbi. Tej ali na oni strani meje. In predvsem uredili delovno okolje. Ne rabimo pa desettisočev fikusev tam v JS, ki špilajo volilno bazo ene opcije, in požirajo denar ki bi ga lahko namenili res potrebnemu delu JS. Ter birokracijo, ki se množi kot virus, sama sebi producira nove službe, z novimi zakoni, pravilniki, obrazci, štemplanjem, lepo za svojo žlahto, realni sektor, kmeti, podjetniki, obrtniki pa naj gagajo cele dneve, ponoči pa naj bi študirali vedno nove umotvore povampirjene birokracije. Potem pa zmanjka za tisti nujni del JS

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

3443 (ni preverjeno)

Bole pokvarđenih lidij kak so v SLOBODE nega nej v SD pa SDS... konkurenca je huda ali SLOBODNJAKI POVOZIJO VSE

. (ni preverjeno)

Če npu nede popuco kriminala se nam slabo piše. Edino varda nam še lahko pomaga.

In reply to by 3443 (ni preverjeno)

stari komunist (ni preverjeno)

živela VARDA

In reply to by . (ni preverjeno)

balounar (ni preverjeno)

Ja v moravskoj očini majo močnoga Sd podžupana, on de zdaj šel tja ka de rešavo, vkuper s svetniki sd jovimi, un je že prvle z sdsom stopo v koalicijo zdaj de pa šče fajonkica. Bravo mi, samo li veselo, v rit naj brsne Golob to fajonko, ka pa una v bruslji pejnaze za ukrajino ponuja, doma pa njena banda stare udrige kipuje.

blef blef SD (ni preverjeno)

Fajonova poziva če ima kdo kaj povedati o članih SD naj to pove oziroma naj najavi tudi pristojnim organom. Pa saj se nič ne zgodi, četudi se prijavijo mahinacije, ki so jih izvajali vidnih članov SD. Recimo ko je Jevšek (SD) kanaliziral občinski denar firmi iz MB, kjer je bil zaposlen vidni član SD-ja, brez ustreznega razpisa, kar je ugotovil tudi nadzorni odbor občine MS. Zadeve se preprosto dajo v predal in predal ne odpirajo. Ali pa mahinacije Andreja Horvata (SD), ko je prijateljem iz Pristopa in Miloševiću SD po bližnjicah zriktal javni denar - zadeva se po sodišču vleče že preko 10 let in ni epiloga (in ga tudi ne bo-ker bo zadeva prej zastarala) - torej nikomur nič. So pač na "pravi" strani, strani potomcev komunistov. Povsem zavožena stranka.

Pm (ni preverjeno)

Fajonka pravi ka nesmi nišce blatiti v njeni stranki..a ona svojo kolegico Pipanovo zmerjala z lažnivko...dvolicna haha

trg zmage

Naslov je bombastičen in malo sem skeptik, če je res to rekla! Ženska je strupena do amena, tudi sovražni in hujskački govor ji ni tuj, ni pa neumna, niti pod razno.
Sicer pa, naj se oz. se bodo zgrizli med sabo sami. A niste opazili, da opozicija oz. je to itak samo Janša, se več ali manj vzdržujejo komentarjev.
Po svoje sem se bal, da bo "Esmeralda", kot jo sedaj šaljivo ali žaljivo, kakor kdo hoče, kličejo strankarski kolegi (Prednik) prej odstopila kot bo prišlo do interpelacije. Čisto možno, da marsikaj vseeno ostane skrito.
Državno zborskih volitev seveda ne bo, Golob bo imel tudi brez SD in z manjšinskima poslancema še vedno udobno večino v parlamentu (če SD izstopi iz vlade). In stavim, da bo v tem primeru Švarc Pipanova ostala pravosodna ministrica?
Bodo pa evropske volitve pokazale, kakšne praske oz. rane se bodo vsled teh dogodkov pojavile na rezultatih volitev.
Kar se tiče teh volitev, da ne pišem to kje drugje, tudi SDS kar "pleni" s kandidatno listo. Stari obrazi, istrošeni, čeprav izkušeni politiki... v petih letih na tej zadevi niso storili nič, nič... manj kot nič!

In reply to by Pm (ni preverjeno)

SHadOW-666

Tak SD kak SDS je zgodovina.
Golob je šel v koalicijo z SD samo zato ka je ne mel druge izbire.
Mržnja do janšizma je dosegla vrhunec.

In reply to by trg zmage

trg zmage

Mislim, da si konkretno udaril mimo!
Stranka SD je v slabi kondiciji, s tem se strinjam s Tanjo Fajon. Ampak, imajo vseeno razširjeno mrežo poverjenikov in članov po celi državi, kar za Svobodo ni ravno primer. Torej... če bi bile slučajno predčasne volitve in prestopijo prag parlamenta, bodo po mojem spet "ojaćali"! Vseeno je to tradicionalna stranka, vsi tudi niso nesposobni ali lopovi. Prevetriti pa morajo stranko od nohtov na nogah do najvišje štrlečega lasu, to je dejstvo! Znebiti se morajo vsekakor radnih radikalov kot je Fajon, Jevšek, tisti blesavi Koprivec, Nemec, Brglez. Han je dokaj sprejemljiv, čeprav nima izobrazbe, veliko pa uporablja t. i. kmečko pamet in on sigurno ni neka zavora stranke. Imajo še Prednika in kup mlajših... Na njih je... da nekaj storijo!
SDS sigurno ni niti blizu zgodovine. Če bo Logar ustanovil stranko lahko preide prag parlamenta brez, da bi to stranko SDS kaj prida oplazilo v negativnem smislu. Tistih 25 procentov ima Janša zagotovoljenih.
Vsaj za evropske volitve nas bo kar precej, kateri bomo volili taktično... torej npr. stranko SLS, kajti na vrhu kandidatne liste ima res vrhunskega kandidata dr. Petra Gregorčiča.
Oups... malo že preveč naprej razmišljam!

In reply to by SHadOW-666

stari komunist (ni preverjeno)

kak si ti pameten
leiko bi bil predsednik vlade

In reply to by trg zmage

Niko i ništa (ni preverjeno)

Rejsan vse znajo, samo zmagati na volitvah nikak nej.

In reply to by stari komunist (ni preverjeno)

Pasulj (ni preverjeno)

Ka ta baba drüjgoga kaputiča nema za oblejčti kak toga rdečoga. Baba šče znan ma stanovanje poštrijano v rdečo.

Pm (ni preverjeno)

Hahaha..pa rdeci biciklin

In reply to by Pasulj (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

pa rdeče vložke si že prej poštriha

In reply to by Pm (ni preverjeno)

SHadOW-666

Na srečo smo čarne po vojni pokopali.

In reply to by Pasulj (ni preverjeno)

666 (ni preverjeno)

Po vojni si šče tij bil v očovaj jajcaj, nej ka bi tij koga pokopal.

In reply to by SHadOW-666

gost56858 (ni preverjeno)

resnica je nej blatenje fafajonka

vaški pijanček (ni preverjeno)

Fajon ne bo pristajala, da kdorkoli blati članice in člane stranke SD, saj so se že sami zadosti oblatili, tako ni potrebno, da bi jih še drugi blatili !

Pošteni politik (ni preverjeno)

Legalizejrani kriminal se tome pravi.Vej pa pri sakšon takšon posle sfali par milijounof pa na konce nikome ništa.Ta Fajonka pa zdaj kumaj pokazala svoj pravi obraz,ka ga je do zdaj skrivala.Žau mi je edino Dominike,ka san si na njoj bar oči spočino.Itak je prelejpa za politiko.

. (ni preverjeno)

Novi tajnik je tudi posrečeni, ka je ministrico imenoval za esmeraldo. Ona je še najmanj kriva. Pri vseh komisijah in strokovnjakih za investicije in upravljanje ki so potrdili zadevo. Lahko je samo podpisala. Še dobro da je šla, to so rekle tudi druge. Ni mogoče biti pošteni pa si v politiki ne da te izvržejo? Tisto z darsovimi kovčki je zdaj potihnilo? Še malo ka evropske pejnaze ponucajo pa ka vlada odide, potem bojo raziskovali kam so ti pejnazi poniknili. Zato ste rabili svojo državo, ka lažje kradete?

. (ni preverjeno)

Ovomi siromačeki so tudi kraj zeli bivališče ka je celi život not živo, graščino pa legalizirali, mafija od mafije, prokleta država nema bodočnosti na tak način.

Janez Janša (ni preverjeno)

Mi plešemo lolololo . Golobček posranček pleše....na smetišče zgodovine 🤣🤣🤣🤣

Lenčka (ni preverjeno)

Večkrat je rekla,da trdo delajo. Pa nič ni narejenega. Nič. Same rabote nezakonite.
Od nekdaj isto.

trg zmage

Vlada dela intenzivno... oz. nekaj podobnega je izrekel finančni minister. Pripravljajo in marsikaj imajo pripravljeno za pokojninsko, zdravstveno in del davčne reforme? Pa res oz. ničesar vsaj trenutno nimajo za pokazati.
Iz pokojninske bo figa, kajti sindikati so premočni! Razen, če bo strah pred Janšo tako velik, da bodo popustili, predvsem v tem, da se bo delalo še dlje in več, kakor 40 let!
Zdravstveno lahko kar pozabijo, stranka "zdravniki" je premočna. Minister, kateri je veliko obljubljal, torej Loredan je pogorel na celi črti, tudi s pomočjo prime minstra. Ta je nato za tri mesece prevzel to ministerstvo, novic ni bilo nobenih, torej ni nič delal. Sedanja ministrica je popolnoma nesposobna oz. brez znanja. Mislim, da ima ekonomsko izobrazbo in je seveda brez idej, vse ji morajo servirati, pa je res želja teh "prišepetalcev", da se kaj korenitega spremeni?
Davčno reformo bodo tudi težko izvedli, nepremičninskega zakona ni in ni, kar so naredili je to, da so neselektivno povečali davke, torej tako na oko in kar jim je prišlo na misel.
Drugega ne delajo, kot da "srljajo" iz afere v afero! Aja, češnja na torti je sedaj to, da bo "veleum" Golob prevzel provosodno ministerstvo za 3 mesece. Torej človek, kateri tako na oko obljubi povišico sodnikom in tožilcem, a ne ve, da o tem odloča parlament. Pa še veliko podobnih lapsusov je izrekel, kateri so kontra zakonodaji. Aja, svetovali mu bodo? Kdo, ko pa na tem ministerstvu vrvi članov stranke SD (pa še kakšen bivši iz SDS) in ravno ti ne bodo pretirano lojalni. Kakor so bili trenutno še ministrici, katero so hoteli v stranki pač spodnesti.
Čez tri mesece bomo dobili novega ministra ali ministrico in to bo mogoče celo študent ali študentka prava. Pri nas je itak lahko vsak minister!!!

In reply to by Lenčka (ni preverjeno)

Metod Trobec (ni preverjeno)

se bom jaz prijavil za minstra
kradem in imam izkušnje s pravosodjem
Tudi tito je bil zaprt
in poglejte kam je dogural

In reply to by trg zmage

Lenčka (ni preverjeno)

Večkrat je rekla,da trdo delajo. Pa nič ni narejenega. Nič. Same rabote nezakonite.
Od nekdaj isto.

. (ni preverjeno)

mogoče bo kera noseča

In reply to by Lenčka (ni preverjeno)

stari komunist (ni preverjeno)

ŽIVELA TANJA FLAŠKON

. (ni preverjeno)

naj npu razišče, da se fsi ne blatijo

. (ni preverjeno)

seveda, ko zamenjajo telefone in uničijo prenosnike, zbrišejo sledi...

In reply to by . (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ka pa nakup stavbe bivše Hartnerove vile v MS? To je še vekša tropa kak ta Litijska 51.

Starejše novice