Foto: Jure Banfi (simbolična)
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 11. aprila, opravili 1484 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 287 novih okužb, gre za 19,3-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 5850 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 226.786. Aktivnih primerov je trenutno 13.818. 

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 548 okužb ob opravljenih 2864 PCR testih, šlo je za 19,1-odstotni delež. Prejšnjo nedeljo je bilo odkritih 283 okužb.

V bolnišnicah 636 covid bolnikov

Včeraj je umrlo sedem oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4126.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 636 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 142 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 18 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. 

Sedemdnevno povprečje okužb znaša danes 903, kar pomeni, da ostajata oba pogoja za oranžno fazo izpolnjena. Od danes so sicer v veljavi novi ukrepi po dopolnjenem vladnem načrtu, ne glede na podatke, pa veljajo ukrepi v rdeči fazi. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hermina Fafar (nepreverjen)

Lubi Bog,pomagaj nam. Sram vas blo tisti ki se ne držite ukrepov,sploh nevete koliko trplenja povzročate.
Takoj zaprti državo,za vsaj 3 mesce!

Starejše novice