Foto: Bobo
Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik ni ugotovila sistemskih kršitev pri vpogledovanju policije v osebne podatke politikov.

Spomnimo, izjave Jožefa Horvata in še nekaterih drugih politikov strank vladajoče koalicije o domnevnem sledenju oziroma nepooblaščenem vpogledu v osebne podatke s strani policije so dvignile veliko prahu.

Pomurski poslanec Jožef Horvat je z dokumenti dokazoval, da naj bi do vpogledovanja v njegove podatke prišlo celo na božični večer, ko je bil prisoten na polnočnici, v izjavi za javnost pa je vzpostavljanje policijske države obtožil bivšega premierja Marjana Šarca in "njegove pomagače". 

Nezakoniti vpogledi zgolj pri enem policistu 

Sedaj se je oglasila informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik, ki je preverjala ali so bili med 1.1.2019 in 18.2.2020 prek informacijsko - komunikacijskega sistema policije nezakonito obdelovani osebni podatki 45-ih politikov, od tega 19 predsednikov parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin.

Ugotovljeno je bilo, da je osebne podatke politikov obdelovalo 700 zaposlenih na policiji, eden od zaposlenih je obdeloval osebne podatke sedmih politikov, štirje zaposleni šestih politikov, sedem petih in osem zaposlenih štirih politikov. Ostali zaposleni so večinoma obdelovali podatke enega, redki pa tudi dveh ali treh politikov.

Kot so navedli v pisarni informacijske pooblaščenke, je policija pojasnila razloge obdelav – večinoma gre za vnose podatkov v evidence Policije, nadzor državne meje, preprečevanje, odkrivanje in preiskovanje kaznivih dejanj ter po zakonu obvezno zagotavljanje točnosti, ažurnosti in pravočasno uničenje ali blokiranje podatkov. Pravna podlaga za to obdelavo osebnih podatkov so 112., 115. in 121. člen Zakona o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol), torej je šlo za obdelavo za zakonite namene, to je za opravljanje policijskih nalog iz 4. člena ZNPPol. 

"Nezakonita obdelava je bila do sedaj ugotovljena pri enem policistu, ki pa jo je Policija zaznala že sama še pred uvedbo postopka IP in je zoper njega na IP že lani podala predlog za uvedbo prekrška, IP pa je postopek zaključil z izdajo prekrškovne odločbe, ki pa še ni pravnomočna. Iz dosedanji ugotovitev sicer izhaja sum nezakonite obdelave še treh policistov, a postopek še teče," je zapisala Prelesnikova.
 

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik, foto: Bobo

Poslanec Horvat kot drugih 178 Jožefov Horvatov v Sloveniji

Ob tem je informacijska pooblaščenka še posebej preverila obdelavo podatkov poslanca Jožefa Horvata, predvsem glede njegove navedbe o nezakonitem vpogledu pred polnočnico na božični večer 2019. 

"IP je ugotovil, da je policist PP Murska Sobota dne 24. 12. 2019 ob 23:24:43 uri na zaprosilo policijske patrulje v aplikacijo vpisal iskalne parametre za osebo z imenom in priimkom Jožef Horvat, saj je  patrulja PP Murska Sobota izvajala terensko policijsko nalogo za konkretno osebo, zato je morala preveriti njene osebne podatke. Pri takšni poizvedbi se na podlagi iskalnih parametrov imena in priimka iz centralnega registra prebivalstva in registra stalnega prebivalstva pridobijo osebni podatki o vseh osebah, ki ustrezajo iskalnemu parametru. Uporabnik tako na ekranu vidi vse osebe z iskanim imenom in priimkom, njihove EMŠO, datume rojstva, državo in kraj rojstva, prebivališče in državljanstvo. Iz vidnih podatkov nato uporabnik določi, od katere osebe konkretno potrebuje kakšne podrobnosti (npr. seznam naslovov, davčno številko, spremembo imena, seznam vozil, seznam slik osebe z listinami, ipd.) in vse to sistem zabeleži. Iz policijskih dnevnikov tako izhaja, da je policist  dne 24. 12. 2019 ob 23:24.43 uri  naredil poizvedbo po imenu in priimku Jožef Horvat, nato pa je iz nabora vidnih podatkov nadaljeval z obdelavo podatkov točno določenega Jožefa Horvata, ki ga je takrat dejansko obravnavala policija, to pa ni bil poslanec," je zapisala v obrazložitvi in še dodala da je bil tako poslanec Horvat v enakem položaju kot vseh drugih 178 Jožefov Horvatov v Sloveniji.  

Po Horvatu se je sicer takrat oglasil tudi njegov poslanski kolega Aleksander Reberšek, ki je dejal, da je nekdo v njegove osebne podatke vpogledoval "točno 35 sekund za tem, ko je vpogledoval v mapo našega vodje poslanske skupine". 

Šarec zahteva opravičilo

Ob tem se je že oglasil tudi bivši predsednik vlade Marjan Šarec, ki sedaj od Jožefa Horvat zahteva javno opravičilo.

"Izkazalo se je, da je poskus ustvarjanja afere klavrno propadel. Policija je strokovna in je taki poslanci pač ne morejo oblatiti," je zapisal na Twitterju. 

Poslanec Horvat vztraja

Horvat je ob robu današnje novinarske konference NSi zanikal, da bi se prenaglil s svojim javnim nastopom glede tovrstnih vpogledov policije, saj naj ne bi nikoli dejal, da je šlo za nezakonita dejanja. Izrazil je veselje, da je informacijska pooblaščenka razložila, da je šlo pri vpogledih na božični večer za vpoglede več njegovim soimenjakov.

Ob tem pa je poudaril, da je v evidenci vpogledov med drugim zabeleženo, da je bil dostop do njegovih podatkov prek njegove enotne matične številke, ki pa je unikaten podatek. "Kako bi si vi to drugače razlagali? Jaz iz tega ne vidim, da je nekdo pogledoval službeno in zakonito po mojih podatkih preko imena in priimka," je dejal. 

Ravno tako je zanikal, da bi krivdo zvalil na Šarca in njegove sodelavce.

"Ugotavljam pa, da je bila v obdobju vlade Marjana Šarca, prav v obdobju, ko smo se pogajali za novo koalicijo, gostota vpogledov največja," je poudaril.

Povedal je še, da bo danes poklical informacijsko pooblaščenko in se ji zahvalil za to, kar je objavila. Pričakuje pa, da se tudi za tistih 19 politikov zadeve pojasnijo. Spomnil je tudi, da lahko vsi državljani dobijo podatke o tovrstnih vpogledih, obrazec pa da je objavljen na spletni strani ministrstva za notranje zadeve. 

S spleta

Komentarji (84)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slom (nepreverjen)

Pa še bele miši je videl, ko so mu baje sledili. Lažnivi kljukec desničarski.

kuntakinte (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

... tableto si zemi ... prle kak takše bedarije pijšeš ...
... či pa ščeš v Sloveniji meti ... samo komuniste, pa kvazi socialiste, pa skrajne levičare ... te pa ne bluzi o demokraciji ...

In reply to by Slom (nepreverjen)

Sobočanec z covido20 (nepreverjen)

Joj saj trjanski dedek ni nič boljši samo jakno je ovrnil

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

žiškanjar (nepreverjen)

E joškec, pa te si mi tij en informatik po zanimanji, ne razmiš se pa v nikaj drugo kak blebetanje! MRŠ ...

kuntakinte (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

... Joškec je za tebe gentlemen in gospoud ... tij pa si bedak ...

In reply to by žiškanjar (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Ja, po mojem tudi. Kaj seješ to žanješ. Kak se je ošpoto.

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

Sobočanec z covido20 (nepreverjen)

Joškec trjanski dedek je največjo sranje

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

Sobočanec z covido20 (nepreverjen)

Joškec trjanski dedek je največjo sranje

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

rdeči debeli (nepreverjen)

Pa v cerkev odi pa si zmišlavle oziroma l..e !

kuntakinte (nepreverjen)

... tij si pa komunist ... pa glij tak lažeš ...

In reply to by rdeči debeli (nepreverjen)

najvekši komunist (nepreverjen)

ov vö meče komuniste kak, če bi tou kaj slaboga bilo in kak, če bi bila žaljivka haha

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

Sobočanec z covido20 (nepreverjen)

Jožek lažljivec

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Jožef Nepomembni

tuncika

Kakšne nubeloze. Po tednu dni izveš drugačno resnico (preko posrednika = inf. pooblaščenke, za katero se ve politični pedigre) in potem "moraš verjeti" lažem.

aaadddd (nepreverjen)

V informacijskij sistemaj obstaja sledljivost in preverljivost podatkov. Samo eni te rajši vrvali lažnivcon tipa Horvat pa Janša, kak pa dejstvon. Vse samo ka nej trbej premišlavati.
Politiki so odraz ljudstva. Še bole pa tistij keri je volijo.

In reply to by tuncika

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Potem pa je to človek,svinja lažniva Horvatova bo treba k spovedi smrad.

kuntakinte (nepreverjen)

... boš ti mogel iti k psihiatri ... ka ti pogledne ... či maš papere po vrsti sklajene ...

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Sobočanec z covido20 (nepreverjen)

Jožek dedi marš lažljivi ja in koji kurac če soga preiskovali saj tosta pokradne

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

zvijezdapadla (nepreverjen)

smrt komunizmu in fašizmu, svoboda narodu.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

cba (nepreverjen)

Res, uglajen gospod, pokončen , poln krščanskih načel, le škoda da je zašel med to komunistično sodrgo....

nsi (nepreverjen)

zdaj bi se ta bebček moral vsem opravičiti ko je ta nonšalantno mahal s tistim papirjem v DZ.
Ali tega pač ne bo zmogel. Še naprej se bo delal pametnega.

Lotmerzanar (nepreverjen)

@nsi
..tak pametnega, kak je ljubljeni vodja: on se nigdor ne zmoti, ma vse praf. Ce pa se ljubljeni vodja vseeno zmoti, pa nas prepricovle kar ma vseeno praf. Jajota za svetnika! No, ali pa vsej za blazenega. Amen

In reply to by nsi (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

... tij pojma nemaš ... še izda skačeš po šumi ... kak tvoji predniki leta 1942 ...

In reply to by nsi (nepreverjen)

Sobočanec z covido20 (nepreverjen)

Ej ti si mogoče san jožef te horvatek ali pa tvoja žena ka sam ti ga praniš drugi pa ga pljuvajo po pravici saj je gnilova

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

Tabletax (nepreverjen)

Poslanec Jožef,po teh informacijah kot berem si izpadel budala,po drugi strani pa ti že logika pove,da policisti ti ne bodo prepoznali svoje napake in lahko samo sumiš,dokazati jim pa ne moreš. Torej ,kot poslanec ,si lahko tudi drugorazredni državljan RS kot mi.

ZA tabletax (nepreverjen)

Poslušaj tip, jebe se mi za političare, gre mi pa za resnico in to ti lahko iz prve roke povem, da policija preverja po EMŠO ja kaj ji pa pomeni ime in priimek, če jih je v Sloveniji 500. Pa kako ste lahko tako naivni.

In reply to by Tabletax (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

... žal budalo si tij ...

Sobočanc (nepreverjen)

Kurbin sin

bozoos (nepreverjen)

in tudi Franc Kanglerjev je več kot 100, hehe

637 (nepreverjen)

Ta je dobra. Informacijska pooblaščenka: 'Za kakršnekoli zaključke nujno treba poznati vsaj osnove delovanja informacijskega sistema'. Horvat naj bi bil, kolikor vem, V Muri neki računalničar. Kakšen špot.

POLICAJ - TO J… (nepreverjen)

Ker sem delal na policiji vam iz prve roke povem, da je napisano čista laž, policija iz terena kliče v center in pove za preverjanje ime priimek IN EMŠO OSEBE OBVEZNO. Ja kakšne podatke o osebi pa dobi če pove samo ime in priimek v tem primeru 178 krat Jožef Horvat. PA KAJ STE LAHKO TAKO NAIVNI DA VERUJETE DA PREVERJAJO SAMO PO IMENU IN PRIIMKU NE NI RES PREVERJAJO PO EMŠO IN TA PODATEK IMA SAMO ENA OSEBA V SLOVENIJI IN NIHČE DRUG. Presenečen sem, da so v svoje dobro pripravljeni tako lagati saj to ne moreš verjeti, v kaki državi pa živimo, zelo žalostno.

637 (nepreverjen)

Ha ha , ti policaj. Kaj pa, če podatka o EMŠO nimajo? Ni čudno, da več nisi policaj, če si sploh kdaj bil.

In reply to by POLICAJ - TO J… (nepreverjen)

Sobočanec z covido20 (nepreverjen)

Trjanski dedek nigdar ni kriv, ker ga župnik blagoslovi

Vipko
Truplo

Nekdo je iskal podatke na podlagi EMŠa... Kolikor vem ima vsak državljan drugo številko. Torej je nekdo preiskoval točno določeno osebo, to pa je poslanec. Tu napake ni!
Zdaj če jaz doma vtipkam ta priimek in ime in mi kot zadetek pokaže zadetke... in se to tudi šteje kot vpogled v neko evidenco... se to tudi šteje, da se ga je preiskovalo?

nsi (nepreverjen)

a si si ti sploh prebral pojasnilo IP?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

... da, vendar poslanec tudi trdi, da se ga je preiskovalo preko podatka za matično številko. Informacijska pooblaščenka ni zanikala enega nepooblaščenega vpogleda, pa tudi, da se jih še nekaj preiskuje. Zakaj bi se verjelo samo njej in policiji, poslancu pa ne?
Zakaj bi nekdo skoraj ob polnoči... iskal te podatke? Tudi to je vprašanje? Tudi, da je bila po navedbah poslanca gostota vpogledov ravno pod prejšnjo vlado največja!

In reply to by nsi (nepreverjen)

aaadddd (nepreverjen)

Pa daj zresni se. Idi si prešti pojasnilo pa te komentejraj. Nej ka nekaj na pamet meleš. Ge pobiraš te norosti? Na partijskoj NoraTV24?

In reply to by Truplo

637 (nepreverjen)

Daj ne bluzi.

In reply to by Truplo

Lkknnnhhh (nepreverjen)

Truplo=Pripadnik sekte JJ

In reply to by Truplo

rudi,k (nepreverjen)

Glup si kak je Jelincic pravo. kak isces na gugli vpises ime pa ti vo vrze vse na ES ste se to nej vcili

In reply to by Truplo

JOJ, JOJ POLICIJA (nepreverjen)

"Policija ni preverjala tega Jožefa Horvata ampak drugega Jožefa Horvata" ki jih je v Sloveniji 178. PA TO JE NAJBOLJŠI POLICIJSKI VIC ZADNJIH 10 LET ja kaj so pa potem zvedeli od 178 Jožefov Horvatov. To da nas državljane imajo za take norce je pa res tragikomično in zelo žalostno, OSEBA SE PREVERJA PO EMŠO.

637 (nepreverjen)

Poslušaj, najprej si še enkrat natančno preberi članek, če ne bo šlo probaj še enkrat, pa če ne še tolikokrat, da boš končno razmil. Če po toliko poskusih še vedno ne boš razmil, ti na žalost ni pomoči. Je pač pretežko zate.

In reply to by JOJ, JOJ POLICIJA (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Vseeno ti malo razjasnim. Prvi vpogled Jožef Horvat se zabeleži pri vseh 180. To je prva stran.
Ko pa nekdo vpogleda naprej po EMŠO, se zabeleži le pri enem. To je druga stran.
Torej po v vpogledu na drugo stran, so ugotovili, za katerega Jožefa Horvata je šlo ob polnočnici. Da ni šlo za poslanca.

In reply to by JOJ, JOJ POLICIJA (nepreverjen)

LAŽNIVCI KOMPLET (nepreverjen)

VAS NAIVNE LAHKO NA TAK NAČIN ZAVAJAJO, MENE NE BODO KER VEM DA SE PREVERJA PO EMŠO IN TA JE SAMO ENA. PA RAVNO ŠARCU JE ZA VERJETI, KOLIKOKRAT PA SE JE DOKAZALO DO SEDAJ DA LAŽE, TOLIKOKRAT KOT ODPRE GOFLJO IN TO SMO MI IMELI ZA PREDSEDNIKA VLADE.

aaadddd (nepreverjen)

Oglasi se nešče s 6 razredami osnovne šole. Glij tebi je za vrvati.

In reply to by LAŽNIVCI KOMPLET (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Pa kaj ti misliš, da ima policija vedno na razpolago vse podatke o osumljencu: ime, priimek, EMŠO, naslov... Če ima npr. samo ime in priimek pač to vtipka, nato pa pač dela selekcijo naprej. Zdrava kmečka pamet ti pove, ka je to tak.

In reply to by LAŽNIVCI KOMPLET (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem samo zakaj je važno, da je policaj preverjal pet minut pred polnočnico. Včasi je bilo teh Jožefov Horvatov še dosti več. Nej mi je jasno kak je zdaj ta policaj, ki je pozno samo ime in priimek našo pravoga Jožija med 178 Horvati. Verjetno je imel še kakšen iskalni podatek. Če pa je šo gledat podatke vseh 178 Horvat Jožijov pa je nej čudo, ka redko koga zgrabijo.

Vipko
Truplo

Prej sem tudi sam kot iskalni podatek vtipkal Jožef Horvat. Več ali manj so bili zadetki od poslanca. Kakor si zapisal... če je policaj iskal katerega od drugih z istim imenom in priimkom, ni pa vedel še kakšnega podatka, je zapravil ves delovni čas, pa vprašanje, če je kaj našel. Res... čudno je, da sploh koga ujamejo, če se izgovarjajo na take finte?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

aaadddd (nepreverjen)

Vpisal kama? V Google?
Pa človik, policija ne uporablja Google za svoj informacijski sistem. Rajši enjaj pisati, prle kak si še vekši špot napraviš.

In reply to by Truplo

637 (nepreverjen)

Mislim res, najboukše ka de policaj poizvedbe vtipkavo v Google. Halo. Izgleda, da je ta članek res pretežki za nekatere.

In reply to by aaadddd (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@aaadddd: To sigurno drži, verjetno pa tudi, da deluje njihov register podobno. Če imaš premalo podatkov (samo ime in priimek), ti verjetno vrže ven vse zadetke. Mogoče celo nič in zahteva še kakšen določen podatek? Si policaj, kateri mora to preverjati in to veš? Močno dvomim... da ni imel policaj še kakšen podatek. Tako, da bodi rajši tiho o tem špotu!
Sicer pa... prepirajte se sami, žalite se med sabo... itak ne smeš ničesar napisati, misliti, trditi, kajti nekaterim je edini cilj, da popackajo vsako temo!

In reply to by aaadddd (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Pa dobro. Nočemo te žaliti ampak danes si, če malce omilim, zares malo nerodno v spadno.

In reply to by Truplo

Lkknnnhhh (nepreverjen)

Zaljubljeni si v Janšo, to vsi znamo. Ljubezen te je zameglila

In reply to by Truplo

aaadddd (nepreverjen)

Te izdajalec prekmurski je znankar mislo ka je edini Jožef Horvat v Sloveniji. Lejko bi jemi zato što pravo ka jij je 178, ka nede v zmoti žijvo.

Nej je edini Jožef Horvat v Sloveniji, je pa daleč najvekša baraba z dotičnin imenon.

Joj. (nepreverjen)

Joško kot informatik to tak ve, samo ima narod za norca.

637 (nepreverjen)

Strinjam se z naslednji komentarjem, da gre za preobračanje pozornosti.
Copy paste: Na vrh Darsa pa se je medtem zavihtel podpredsednik Nsi Hajdinjak. Dokler je bila NSi v opoziciji so stalno poudarjali, da se mora politika umakniti iz podjetij v državni lasti. Ko pa so prišli na oblast so že po 3 mesecih na Dars nastavili politika - podpredsednika stranke."

Čengiz (nepreverjen)

Politična paranoja je huda reč. Ne dvomim, da se bo g. Horvat javno vsem upravičil ... policiji, Marjanu Šarcu in še drugim, ki so bili morebiti prizadeti.

ole-ole (nepreverjen)

Či bi biu načelen človik bi se. Ker pa to ni, bo enostavno tiho un upal da se stvar poleže.
Ampak Joško, ne boj se, lidje nedo pozabili.

Pa Joško, vupan ka si se iz toga kaj nafčo. Izpadno si totalni šalabajzer, ka si se od SDSa dau napizditi, pa šau samozavesten v javnost razlagati od nekšen špiunejranji, brez ka bi san prevero zadevo.

Mislin ka ti te špot, keroga si si napravo marsikateri prekmurec privošči. Jes ti.
Pred kratkin si pokazau pravi obraz, gda je Orban mahau z zemljevidon velke Mađarske, ti si se pa postavo na stran SDS in Orbana. Sramota od Prekmurca si.

In reply to by Čengiz (nepreverjen)

Trdonja1 (nepreverjen)

Še en Janšev trol, ki ne ve razmišljati z svojo glavo in maha z nekimi papirje. Joža bo kdo bo, te tebe preiskoval
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Banda.... (nepreverjen)

Ti si nej trdonja ampak mudonja.

In reply to by Trdonja1 (nepreverjen)

(nepreverjen)

S svojo glavo

In reply to by Trdonja1 (nepreverjen)

Banda 2 (nepreverjen)

Ti pa janšov cuzek

vodka (nepreverjen)

Podpornik kriminala, hinavstva, laži in vsega kar ne sodi v delovanje poštenega človeka bi rad izsilil kaznovanje nedolžnih policajev in njihovih nadrejenih z zamenjavo lajlnih tej vladi kriminalcev v kateri je tudi Horvat kot njen pristaš.

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Tu lahko pomaga samo varda!

goostt (nepreverjen)

Tu lahko pomaga samo varda!
Točno tako in to po KGB metodah, če ne bodo zadosti uspešne preizkusiti še metode Gestapa.

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

Ali pa gre za (nepreverjen)

KGB metode !?

Šarikaaaa (nepreverjen)

Športski je tudi Jože Horvat

čarni vrag (nepreverjen)

Vzemimo ka je po policaj radii prišlo obvestilo: Preveri Jožefa Horvata! To je premalo, verjetno je kakšnih ljudi z enakimi imeni in priimki v Sloveniji tudi več kak tisoč. Kak naj zdaj policaj med to množico najde pravoga. Verjetno je zahtevo od patrole še kakšen dodaten podatek, mogoče naslov ali EMŠO. Če so mu javili EMŠO, potem je šlo samo za enoga in edinoga Jožefa Horvata in to poslanca in nej za ostalih nevem kelko. Poslanec je pravo, ka so ga preverjali po EMŠO. Če je policaj do njegovega fajla prišo na podlagi EMŠO nemre nihče praviti ka so preverjali 178 ali ne vem kelko Jožefov Horvatov. Tak enostavno je to. Ne vem pa kakšno vezo naj bi tu mela polnočnica.

rdeči debeli (nepreverjen)

Čarni Jožko se mora spovedati za nazaj in naprej.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

Enoga članka nemrete do konca prešteti, pa razmiti, pa te nekaj filozofejrate. Pa ka so van zdravila popustila?

Beast (nepreverjen)

Me zanijmle če de šou v nedeljo k spovedi?

vodka (nepreverjen)

Kdor podpira kriminalce in se z njimi druži je kriminalec. Hrvat vse to počne v sestavu te kriminalne zato sodi med kriminalce.

Sdsovecnori (nepreverjen)

Jansa je pa napizdo enoga ka se je obrukal.... Ni neumen... Ve da ga cakajo volitve... Smc pa desus ideta po gobe... Zdaj pa pokaze kakse bedake majo pri nsi... Pa se desni pol prelije k njemu...

čarni vrag (nepreverjen)

si pa nisem mislil, da je toliko Hrvatov v Sloveniji

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Ma ima jih malo manj kot nas Srbinov

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

meho iz Velenja (nepreverjen)

koliko nas samo Bosanaca ima v sloveniji
pa neznaš ni brojiti do toliko

jebe med (nepreverjen)

Pa Madžara
koliko nas ima
a bit če nas još više

In reply to by meho iz Velenja (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ja huič
koliko pa nas potem ima v Sloveniji
čistokrvnih Slovenaca

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Dobro je Mahnič nategnil tega butjenega Jožefa.

df (nepreverjen)

butjena ti je mama

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Pa res. Mahniča je šel vprašat za nasvet. Mahniča, ki ga je še Janša odstranil iz javnosti, ker mu je delal samo škodo. Ta Horvat ni ravno diht.

In reply to by df (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dobro, izgleda da živim v deželi Butalcev. Je zdaj ta policaj odprl vseh 178 fajlov in iskal pravega Jožefa Horvata. Je odprl samo fajl poslanca Horvat? Je odpiral po vrsti, dokler ni našel pravega, med iskanjem je odprl tudi fajl poslanca? Samo odgovori z DA ali NE in stvar je jasna kot beli.

637 (nepreverjen)

Pomiri se. Sprijazni se, da je to pač pretežko zate.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Pametkakbeton (nepreverjen)

Daj nenad folga ti pisarjenja pa brukanja... Drzi se betona

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice