Foto: Bobo
Vlada je na današnji seji sprejela napovedano spremembo glede Hrvaške in jo tako uvršča na rdeči seznam držav.

Vladni govorec Jelko Kacin je po seji vlade potrdil, da je od jutri naprej celotna Hrvaška rdeča, je pa vlada odločila, da imajo dopustniki časa za vrnitev domov vse do ponedeljka opolnoči in se tako izognejo 14-dnevni karanteni. Tako so po njegovih besedah lahko vsi, ki so trenutno na Hrvaškem, bolj mirni, namen tega pa je, da se prepreči prevelika gneča na cestah in mejnih prehodih.

Med izjeme za prehajanje meje brez odrejene karantene bodo uvrščeni dnevni in tedenski migranti, mogoč bo prehod meje zaradi izobraževanja ali zdravstvenih potreb, lastniki nepremičnin in plovil na Hrvaškem pa bodo imeli 48 ur, da uredijo stvari, je še povedal Kacin.

V nadaljevanju je sprejeto odločitev predstavil še notranji minister Aleš Hojs.
 

Hrvaška že septembra nazaj na rumenega?

Dopustniki imajo tako do konca ponedeljka čas, da se vrnejo v Slovenijo, s tem želi vlada preprečiti pretirane gneče za vikend, a notranji minister Aleš Hojs poziva, da naj ljudje vendarle ne čakajo do zadnjega dne.

"Če bodo vsi čakali, bodo lahko ob daljših zastojih zamudili tisto polnočno uro in s torkom padli v karanteno," je opozoril Hojs in ob tem dodal, da bo vlada vsak teden spremljala epidemiološko sliko in temu ustrezno prilagajala ukrepe. Notranji minister računa, da bi ti ukrepi, in tisti na Hrvaškem, pripomogli, da se bo stanje epidemije izboljšalo in se bo Hrvaška lahko vrnila na rumeni seznam. 

Brez karantene bo prehod na Hrvaško omogočen dnevnim in tedenskim migrantom ter osebam, ki imajo na Hrvaškem neodložljive obveznosti. Lastnikom nepremičnin in plovil na Hrvaškem pa je omogočeno, da Slovenijo zapustijo in opravijo najnujnejše, vendar se morajo v roku 48 ur vrniti domov. 

Hojs je pojasnil še, da so na seji vlade tudi razpravljali o možnosti, da bi le določene hrvaške županije uvrstili na rdeči seznam, ampak da je v tem trenutku večina Hrvaške že zelo v rdečem. Ni pa izključil možnosti, da bi takšen ukrep sprejeli v naslednjih štirinajstih dneh, ko bodo zadeve bolj jasne. 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Blinder (nepreverjen)

Zdaj so si politike v počijnole na hrvaškon zdaj do pa pa lidij jebali z ten fake viroson gnoji eni zamazani

Saduki kharim (nepreverjen)

Serjem vam u usta

Njusi (nepreverjen)

😂😂😂😁😂😁😂

Elradovec (nepreverjen)

Pozor! V Elradovi proizvodnji delavec pozitiven na COVID19!

Ne spreglejte (nepreverjen)

Čudno zdaj naenkrat Hrvaška rdeča .Dva meseca pa so se na Hrvaškem posli Slovenski peveeaštetari in politična bagra .Slovenija je morala reševati Hrvaški turizem ,ker smo z Hrvati seveda dobri sosedje in bog ne daj da bi se njim zamerili .Edino kar želim politikom in paštetarjem da bi njim Hrvatje vse ka imajo tam zaplenili .

PREK MÜJRE (nepreverjen)

Zdaj ob koncu turistične sezone jih lahko pišejo v rit, butalci slovenski.

. (nepreverjen)

Namesto v karanteno do šla deca v šolo. Dobre ste to zmislili.

čukundeda (nepreverjen)

Banda vladna !!! Izjeme so naredil iza sebe !!!!!
Tisti, ki imajo v lasti nepremičnine in plovila se bodo morali vrniti v roku 48 ur !!!! Tudi Kacin ima nepremičnino na Krku.
48 ur je ravno prav, da za vikend gredo tja, kot so že navajeni.
In seveda prideš lahko nazaj in se drug dan spet vrneš za 48 ur na Hrvaško.
Za sebe in za elito so dobro poskrbeli. BANDA lopovska !!!!!!
Tisti, ki je šel sedaj dol in plačal se bo lahko obrisal pod nosom, ker Hrvati denarja ne bodo vrnili, če se kdo predčasno vrača.
Tudi tisti, ki so nameravali sedaj septembra v posezoni na morej bodo prikrajšani. Družine s predšolskimi otroki, upokojenci in še kdo.
To niso taki, ki bi žurali v gužvi. In ravno jim se je onemogočilo iti tja. Ostali, ki so žurali so že svoje odžurali.
Politiki so tudi že bili doli. Za ostale, ki imajo pa nepremičnine pa kot je že omenjeno so si naredili, da lahko gredo dol za 48 ur.
Saj se lahko tudi v tem času okužijo.
Tak, da je vse skupaj sedaj brez veze.
Na epidemiološko sliko to ne bo vplivalo. Bodo pa določeni nič krivi prikrajšani.
In še enkrat
Lahko bi naredili, kot Avstrijci, da se vsak ki pride s Hrvaške testira in ne rabi v karanteno, če je test negativen.
BANDA lopovska politična!!!!!!!!

Starejše novice